През първата седмица на м. август 1-7, отбелязахме Световната седмица на кърменето, тази година мотото е „Защита на кърменето: Споделена отговорност!“

Ние подкрепяме кърменето за по-здрава планета. Навсякъде по света темата за майчинството е органично свързана с кърменето. Да подкрепим кърмещите майки, като създадем благоприятни и безопасни условия за кърмене навсякъде. Така ще дадем и на бебетата здрав, естествен и успешен старт в живота!

Кърменето е най-добрият избор за хранене на бебето, тъй като майчиното мляко е най-добрата защита за него. Кърмата снабдява нужното количество енергия, хранителни вещества и течности през първите шест месеца, което е важно за растежа и развитието на бебето. Тя подпомага имунната система нa новороденото, чрез предаване на имунни тела от майката, които предпазват от голям брой инфекции и подпомагат за по-бързо възстановяване след боледуване. Кърменето намалява риска от автоимунни болести и затлъстяване през детството. Също така създава изключително близка връзка между майката и бебето, стимулира психическото и интелектуалното развитие на детето.

Ние от Витабиотикс дарихме 40 детски бодита като подарък на потърсилите съвет от акушерките-консултанти по кърмене от болница „Майчин дом“, болница „Шейново“, МК „Д-р Щерев“, АГ болница „Св. Лазар“ през Световната седмица в подкрепа на кърменето.

Споделяме няколко снимки на потърсилите консултация от Тамара Маринова, акушерка консултант по кърмене в Майчин дом през тази седмица.

Pregnacare– всеобхватна грижа за бременна та жена, новата мама и бебето!

Благодарим на всички, които се довериха на нашата експертна подкрепа в тези най-важни моменти в живото на жената!

promo3