Менопаузата е едно специално време, през което всички жени преминават в живота си. Тъй като менопаузата се среща най-често при жени на възраст между 45-55 години, е важно да се погрижим за себе си, преди симптомите да започнат да се проявяват.

Така може да се справим по-лесно с дискомфорта и потенциално да облекчим възникналите неразположения.

Поддържането на здравословна и добре балансирана диета е важно за цялостното здраве за всяка възраст, но може да е от съществено значение, когато тялото ни преминава през такава огромна промяна като менопаузата. Нашата съвременна гама добавки за менопауза, Menopace, е разработена от експерти, за да осигури ефективна хранителна подкрепа за тези, които преминават през „промяната“.

Menopace включва витамин В6, който помага да се поддържа нормална хормоналната активност и много други нутриенти, които са от съществено значение през този период. Има обаче и няколко ключови храни, които бихме могли да включим в диетата си, за да подпомогнем допълнително тялото си през менопаузата.

 

Приемайте достатъчно калций по време на менопаузата

 

 

Не забравяйте да включите калция, когато планирате менюто си. Млечните продукти като пря

сно и кисело мляко, сирене и т.н. трябва да съставляват част от блюдата ви всеки ден.

С напредването на възрастта, и по-специално по време и след менопаузата, костната плътност може да пострада в резултат на намаленото производство на естроген в организма, така че е особено важно приемът на калций да бъде защитен през това време.

 

Menopace Калций е специално създаден, за да осигури подкрепа за жените по време на менопаузата, със 700 mg калций, плюс магнезий, цинк и витамин D, които допринасят за поддържането на здрави и нормални кости.

 

 

Най-добрият съвет: Изпробвайте различни източници на калций, от бадемово мляко до тофу. Налични са толкова много различни опции, особено ако сте вегани или спазвате диета без млечни продукти.