Увеличете приемът на желязо по време на менопауза

 

Желязото допринася за нормалната когнитивна функция, нормалната функция на имунната система и намаляването на умората и отпадналостта. Това го прави изключително важно за тялото ни, докато преминаваме през менопаузата. Като поддържаме нивото на желязото повишено, може да успеем да се преборим с умората по-ефективно и да вни помогне да имаме енергия, за да се поддържатме активни по време на „промяната“.

 

Ако спазвате вегетарианска диета, ние разбираме колко е трудно понякога да си набавите достатъчно желязо без да консумирате месо. Богати на желязо са някои варива, суровите ядки и семена; листните зеленчуци; сушените ядки; пълнозърнестия хляб.

 

Най-добрият съвет: Опитайте да включите по-тъмните листни зеленчуци, червено месо или боб във Вашата диета. Докато червеното месо е чудесен източник на желязо, не забравяйте да му се наслаждавате умерено и заедно с други източници на желязо в ежедневното меню.

 

Фибрите по време на менопаузата

Менопаузата и увеличаването на теглото могат да вървят ръка за ръка. За да поддържаме здравословно тегло през този период, да опитаме да включим повече храни пълни с фибри. Пълна чиния с плодове и зеленчуци, както и боб и пълнозърнести въглехидрати са препоръчителни. Фибрите могат да ни помогнат да се чувстваме по-сити за по-дълго, така че има по-малък шанс да хапваме нещо на крак, без да имаме нужда. Ако все пак се почувствате гладни между основните хранения, една лека, здравословна закуска е нашата препоръка.