Поддържане на добра хидратация по време на менопаузата

Поддържането на тялото добре хидратирано и пиенето на препоръчителното количество вода всеки ден е от съществено значение за ежедневното здраве.

 

Трябва да осигурим на тялото си необходимите течности по време на менопаузата, като това може да ни помогне да получим допълнителна енергия за борба с най-тежките симптоми. Да се опитаме да изпием чаша вода веднага щом станем от леглото или чаша при всяко хранене.

 

Можем дори да включим в менюто си зеленчуци и плодове с високо съдържание на вода, за да получим допълнителни течности, без дори да осъзнаваме това.

 

Като се уверим, че прилагаме балансирана диета в началото, не само ще си дадем по-голям шанс да се справим с по-интензивните симптоми на менопаузата, но и ще помогнем за подобряване на цялостното си здраве. Спазването на здравословна диета може да бъде трудно, особено когато сме изправени пред изкушение на всяка крачка, независимо дали това са офис бисквитите или храна за вкъщи през уикенда. Въпреки това, колкото по-рано преминем към здравословна диета, толкова по-лесно ще ни бъде в дългосрочен план.