Диабетон

30 таблетки

Диабетон гарантира дневния прием на ключови микроелементи с формула, базирана на публикувани изследвания за храненето

  • 21 хранителни вещества, включително хром, който помага за поддържане на нормални нива на кръвната захар
  • Балансирана формула, разработена от експерти
  • От най-голямата компания за витамини в Обединеното кралство

Хранителна защита с Диабетон в една таблетка дневно

Изборът на храна и хранителни навици може да има пряко влияние върху цялостното здраве. Балансираната диета, теглото и спазването на здравословен начин на живот са жизненоважни и могат да имат положителен ефект. В допълнение, приемането на добавки като Диабетон може да помогне да осигурите дневния прием на ключови микроелементи.

Внимателно балансирана експертна формула

Диабетон е специално формулиран с 21 хранителни вещества, за да ви помогне да осигурите ежедневния прием на нутриенти. Включват хром, който допринася за поддържането на нормални нива на кръвната захар, витамин B6 за нормалния метаболизъм на протеини и гликоген, плюс тиамин (витамин B1), който допринася за нормалната функция на сърцето. Диабетон съдържа също витамин А, рибофлавин (витамин В2) и цинк, които спомагат за поддържане на нормално зрение.

Специализираната формула също така осигурява цинк за нормалния метаболизъм на макроелементите. Метаболизмът е химичен процес, чрез който тялото разгражда въглехидратите, мазнините и протеините в храната, която ядем, така че освободената енергия да може да се разпредели в клетките на тялото.

ТЕСТВАН В НЕЗАВИСИМИ ХРАНИТЕЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Диабетон е първата по рода си формула, основана на изследвания и е подкрепена от оригинални публикувани хранителни проучвания.

Хранителна добавка

Диабетон е витаминно-минерална добавка за тези, които искат ежедневната им диета да осигурява ключови витамини и минерали. Това не е лечение при диабет или метаболитен контрол, но е предназначено да помогне за поддържане на цялостното здраве и благополучие. Не съдържа добавена захар, лекарства или хормони. Диабетон трябва да се използва под ръководството на Вашия фармацевт, лекар или медицински специалист.

Тази информация не е предназначена да замести професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Винаги търсете съвет от Вашия лекар или други квалифицирани здравни специалисти относно всяко медицинско състояние.

21 съставки, сред които:

ХРОМ

ВИТАМИН В6

ВИТАМИН В1

ВИТАМИН В1, БИОТИН И МЕД

ЛЮБИМ ПРОДУКТ

От компания №1 във Великобритания

Една микронутриентна таблетка на ден

Нутриенти Средно за 1 таблетка % РХС*
L-Карнитин 50mg
Витамин A (2333 IU) 700 µg RE 88
Витамин D (D3 600 IU) 15 µg 300
Витамин E (естествен източник) 20 mg α-TE 167
Витамин C 120 mg 150
Тиамин (Витамин B1) 30 mg 2727
Рибофлавин (Витамин B2) 5 mg 357
Ниацин (Витамин B3) 45 mg NE 281
Витамин B6 10 mg 714
Фолиева киселина 400µg 200
Витамин B12 9 µg 360
Биотин 200 µg 400
Пантотенова киселина 10 mg 167
Магнезий 100 mg 27
Желязо 8 mg 57
Цинк 15 mg 150
Мед 1000 µg 100
Манган 2 mg 100
Селен 100 µg 182
Хром 160 µg 400
Йод 100 µg 67

*NRV = Референтна хранителна стойност, µg = микрограм
mg = милиграм, IU = интернационали единици

Съставки

Bulking Agent: Microcrystalline Cellulose, Maltodextrin, Magnesium Oxide, Vitamin C (Ascorbic Acid), Tablet Coating (Hydroxypropylmethylcellulose, Polydextrose, Purified Talc, Medium Chain Triglyceride, Colours: [Calcium Carbonate and Iron Oxides]), L-Carnitine Tartrate, Thiamin (Vitamin B1 as Mononitrate), Niacin (as Nicotinamide), Zinc Sulphate, Anti-Caking Agents: Silicon Dioxide, Purified Talc, Stearic Acid & Magnesium Stearate, Polyvinylpolypyrrolidone, Vitamin E Natural Source (D-Alpha Tocopheryl Acid Succinate) (from Soya), Ferrous Fumarate, Pantothenic Acid (as Calcium Salt), Vitamin B6 (Pyridoxine HCl), Vitamin B12 (Cyanocobalamin), Vitamin A (as Acetate), Vitamin D3 (Cholecalciferol), Ethyl Cellulose, Riboflavin, Manganese Sulphate, Copper Sulphate, Chromium Trichloride, Folic Acid (as Pteroylmonoglutamic Acid), Biotin, Sodium Selenate, Potassium Iodide. Allergy Advice: For allergens, see ingredients in bold

Винаги четете указанията на продукта преди употреба. Не превишавайте препоръчителния прием. Както при прием на други добавки, потърсете професионален съвет преди употреба, ако страдате от хранителни алергии. Витаминните добавки не са предназначени за лечение или предотвратяване на каквото и да е заболяване. Хранителните добавки не трябва да заместват балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Не използвайте, ако сте алергични към соя. Този продукт съдържа желязо, което, ако се приема в превишени дози, може да бъде вредно за много малки деца.

ПРИЕМ

ЕДНА ТАБЛЕТКА ДНЕВНО С ОСНОВНОТО ХРАНЕНЕ

Изпийте с чаша вода или студена напитка. Таблетките не се дъвчат. Не превишавайте препоръчителния прием. Диабетон не трябва да се приема на празен стомах. Няма нужда от прием на друг мултивитамин.

Диабетон е витаминно-минерална добавка за тези, които искат ежедневната им диета да осигурява ключови витамини и минерали. Това не е лечение при диабет или метаболитен контрол, но е предназначено да помогне за поддържане на цялостното здраве и благополучие. Не съдържа добавена захар, лекарства или хормони. Диабетон трябва да се използва под ръководството на Вашия фармацевт, лекар или медицински специалист.

  • Без консерванти, изкуствени оцветители, мая, лактоза, глутен
  • Без добавена захар
  • Подходящ за вегетарианци
  • Диабетон не е тестван върху животни

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Хранителните добавки не трябва да заместват разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Както при другите хранителни добавки, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба, ако сте под лекарско наблюдение, бременна, кърмите, имате епилепсия, страдате от хранителни алергии или сте алергични към някоя от съставките.

Не е подходящо за деца.

Алергени: Не използвайте, ако сте алергични към СОЯ.

Произведено на място, което може да обработва и ядки. Този продукт съдържа желязо, което, ако се приема в превишени дози, може да бъде вредно за много малки деца.

Да се ​​съхранява при температура под 25°C на сухо място, недостъпно за деца.

Защо е разработен Диабетон?

Диабетон е обща мултивитаминна и минерална хранителна добавка, специално формулирана да отговаря на Вашите хранителни нужди. Не е необходим допълнителен прием на други мултивитамини. Диабетон е разработен на базата на задълбочени изследвания от висококвалифицирани биохимици и диетолози, с 21 хранителни вещества, включително хром, който допринася за поддържането на нормални нива на кръвната захар, витамин B6 за нормалния метаболизъм на протеини и гликоген, плюс тиамин (витамин B1) за нормалното функциониране на нервната система. Осигурява и цинк, който помага за нормалния метаболизъм на макроелементите.

Кога се препоръчва прием на Диабетон?

Диабетон се препоръчва като ежедневна хранителна подкрепа за поддържане на добро общо здраве и жизненост. Това не е лечение за диабет или метаболитен контрол, но е предназначено да помогне за поддържане на цялостното здраве и благосъстояние. Диабетон може да се приема толкова дълго, колкото е необходимо, и замества обичайния Ви мултивитамин. Няма максимален период от време, през който може да се използва.

Може ли Диабетон да се ползва едновременно с други медикаменти?

Обикновено Диабетон може да се приема заедно с предписани диети или лекарства, но трябва да се използва само под ръководството на Вашия лекар или медицински специалист.

Диабетон е витаминна и минерална добавка и никога не трябва да се използва вместо предписани диети или лекарства. Важно е нивата на кръвната захар да се проследяват редовно.

Как и кога трябва да се използва Диабетон?

Препоръчва се една таблетка на ден с или веднага след основното хранене, с вода или студена напитка. Така се постига максимален ефект при абсорбирането на полезните съставки и може да се избегне рядко появяващото се гадене, което понякога се изпитва при приемане на мултивитамини на празен стомах. Не е желателно да се приема с чай или кафе, защото топлата напитка може да доведе до преждевременно разграждане на таблетките. Диабетон трябва да се приема само на пълен стомах.

Имате нужда от помощ, за да преглътнете таблетката?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр. банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което изпийте малко вода. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Има ли нежелани ефекти от приема на Диабетон?

Не са забелязани никакви странични неблагоприятни ефекти от приема на продукта, ако са спазени указанията за дозировка. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от специалист.

Колко таблетки съдържа една опаковка Диабетон?

Една опаковка Диабетон съдържа 30 таблетки, които са достатъчни за едномесечен прием.

Кои са активните съставки?

Моля вижте информацията за състава на продукта.

Някои от Препоръчителните дневни дози- Референтни хранителни стойности (ППД- РХС) са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.

ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Diabetone
Cinafen