Лятото е времето за слънце, море и забавления, но също така и период, в който кожата ни изисква специална грижа. Интензивното слънчево излагане, високите температури и солената вода могат да дехидратират и увредят кожата. Затова е важно да осигурим допълнителна хидратация и защита.

Красотата се нуждае от постоянна грижа, за да можем да противодействаме и осезаемо да забавим стареенето на кожата, да намалим или избегнем вредните влияния на околната среда. Винаги е за предпочитане да изберем комплексен подход:

  • грижа отвън с козметика, слънцезащита, процедури
  • грижа отвътре – балансирано и здравословно хранене и прием на специализирани добавки.

И тук на помощ идва нутрикозметиката – продукти с натурални съставки за подобряване състоянието на кожата. Това е особено важно през лятото, за да осъществим ефективна защита от вредните UV лъчи и да увеличим така нужната ни хидратация.

Един от продуктите, който може да ни помогне в тази мисия, е Perfectil Биотерапи Масло за тяло. Формулата му съдържа 100% натурални масла от шипка, арган, кокос, авокадо, макадамия и пшеничен зародиш, лавандула, невен, портокалова кора, маслина, слънчоглед, плюс масло от ший и витамини Е и А. Всички тези съставки действат синергично, за да хидратират, подхранват и защитават кожата.

След двуседмично потребителско изпитване на маслото от 120 жени и мъже се установи, че 95% от тях усещат намалена сухота и загуба на хидратация само след една употреба, а 96% чувстват кожата си по-мека след седмица. Perfectil Биотерапи Масло за тяло е дерматологично тествано и подходящо за вегани и вегетарианци, което го прави перфектният избор за всеки, който търси ефективен и натурален продукт.

Perfectil Биотерапи Масло за тяло се нанася върху чиста, суха кожа два пъти дневно или според нуждите, за да поддържате кожата си мека, гладка и сияйна през цялото лято. Този продукт е безопасен за употреба по време на бременност и може да помогне за поддържане на еластичността на кожата след раждане.

Безценните ползи на продукта са благодарение на синергичното действие на 100% натуралните масла и добавените витамини А и Е с безпорен ефект за здравето на кожата.

Витамин Е има антиоксидантни свойства като предпазва кожата от свободните радикали, които могат да причинят преждевременно стареене. Витамин Е също помага за укрепване на кожната бариера, което позволява на кожата да задържа повече влага.

Витамин А има антиейджинг ефект като помага за подобряване на тонуса, текстурата, гладкостта и еластичността на кожата. Стимулира образуването на колаген и така кожата изглежда по-стегната и по-млада. Perfectil Биотерапи Масло за тяло съдържа ниско ниво на витамин А (ретинил палмитат), така че витаминът е безопасен по време на бременност, когато се абсорбира локално.

Проф. д-р Дарина Найденова, дм преподавател в МУ е специалист диететика и хранене Варна. Специално за MADAMSKO, тя споделя повече за действието на натуралните масла в състава на Perfectil Биотерапи Масло върху дехидратираната и увредена кожа: “Всички натурални масла, включени в състава на Perfectil Биотерапи масло за тяло действат за хидратиране на кожата, помагат да се запази нейната еластичност, стегнатост, успокояват кожата, съдействат за нейното възстановяване, заглаждане на финните бръчки и защитават от стареене и загуба на плътност. 

Богатото на витамини С, F и Е, масло от шипка помага за намаляване на белезите и фините бръчки. Аргановото масло съдържа витамин Е за подхранване и подобряване на еластичността на кожата. Кокосовото масло е богато на витамин Е и намалява изсушаването, защитава и хидратира кожата. Сухата кожа се подхранва от маслото от авокадо, което съдържа витамини Е и D – полезни срещу стареене на кожата. Благодарение на витамин Е маслото от макадамия хидратира и подобрява кожната еластичност. Широко известен е и успокояващият ефект на маслото от лавандула.

Подхранване, хидратация осигурява и богатото на витамин Е масло от пшеничен зародиш, което също така стимулира производството на колаген от кожата. Маслото от невен съдържа витамините С и Е и  има антибактериални свойства за заздравяване на кожата. Маслото от портокалова кора също е източник на витамините С и В6 за дълбока хидратация на сухата кожа и има антибактериални свойства. Добре познатото ни масло от ший (карите) доставя витамин Е и мастните киселини в него подхранват и хидратират кожата. Маслиненото масло има антибактериални и успокоителни свойства, богато е на витамините Е и К. Последната съставка, но не по важност е слънчогледовото масло – богато на витамин Е, то има антиоксидантен и колагено-стимулиращ ефект.”

Perfectil Биотерапи Масло за тяло помага за подобряване на кожната бариера. Предимството му е, че е идеален по време на лятото, но може да се използва всеки ден, за нежна целогодишна грижа за тялото. Продуктът е изключително подходящ срещу дехидратиране, при застаряваща кожа, белези и стрии. Именно това е и причината да е предпочитан за ползване по време на и след бременност. Без минерални и синтетични масла, петролни добавки, парабени, SLS и изкуствени аромати – само чисти ефективни съставки. Има лек свеж аромат от натуралните лавандулови и цитрусови масла и е дерматологично тестван.

“Изследване, проведено от водещ френски центрър по дерматология, ръководено от световноизвестния професор Humbert, оценява ефектите на Perfectil Биотерапи Масло за тяло върху фибробластите от ранни стрии (червени петна), за да се избегне появата на късни стрии (бели петна). Използвайки патентовано устройство GlassBoxPlus®, това in vitro изследване показва значително подобрение на маркерите за образуване на стрии при прилагане на Perfectil Биотерапи Масло за тяло (намаляване на контрактилните сили, генерирани от фибробластите на стрии).”, допълва проф. д-р Дарина Найденова.

Основното правило за поддържане на хидратирана кожа е да пием повече вода. Тя  помага на организма да функционира правилно и поддържа кожата свежа и еластична. Въпреки, че слънцето е полезно за синтеза на витамин D, прекомерното излагане може да доведе до увреждане на кожата и преждевременно стареене. Продукти като Perfectil Биотерапи Масло за тяло могат да осигурят допълнителна хидратация и защита. Естествените витамини и антиоксиданти, които се съдържат в него предпазват кожата от свободните радикали и подпомагат възстановяването й.

*Статията е публикувана в madamsko.com