Разтворима таблетка

Фероглобин Физ е хранителна добавка с нежно желязо и допълнителни нутриенти в разтворима формула за освежаваща напитка с естествен портокалов вкус. Идеална алтернатива за хора, които не предпочитат капсули или таблетки.

Червени кръвни клетки и хемоглобин

Желязото е жизненоважен минерал и помага за нормалното формиране на червените кръвни телца, хемоглобина и нормалния пренос на кислорода в организма. Фероглобин Физ има уникална формула, която доставя течна форма на желязо, нежна към стомаха и избягва прекомерно високите нива на нутриенти

Намалява умората и отпадналостта

Фероглобин Физ – желязо, витамин С, витамин В6, В12 и мед
Желязото е необходимо за кръвообразуването и заедно с витамин В6 и В12, и витамин С подпомагат отделянето на енергия и намаляване на умората и отпадналостта. Витамин С подобрява и усвояването на Желязото, докато Медта помага за нормалния пренос на желязото в организма.

За общо добро здраве

Желязото в комбинация с Цинк подпомага нормалната когнитивна функция, а с витамин С, В6, В12 и Фолиева киселина подкрепя нормалната психологическа функция. Приемът на една таблетка Фероглобин Физ, която доставя желязо, витамин С, В6, В12, фолиева киселина и мед на ден е препоръчителен и за нормална функция на имунната система.

Предоставената тук информация не е заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Винаги търсете съвет от Вашия лекар или друг квалифициран професионалист относно здравословното си състояние.

Разтворима таблетка с желязо, витамин С, цинк и мед

Състав Средно за 1 таблета % ПДП
Витамин C 80 mg 100
Витамин B6 5 mg 357
Фолиева киселина 200 µg 100
Витамин B12 10 µg 400
Желязо 17 mg 121
Цинк 10 mg 100
Мед 1000 µg 100

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

Състав

Citric Acid, Sweeteners: Sorbitol & Sucralose, Acidity Regulator: Sodium Bicarbonate, Natural Orange Flavouring, Vitamin C (Ascorbic Acid), Starch, Ferrous Sulphate, Zinc Citrate, Betacarotene Prep., Vitamin B12 (Cyanocobalamin), Vitamin B6 (Pyridoxine HCl), Copper Sulphate, Folic Acid (as Pteroylmonoglutamic Acid).

Прием

Една таблетка на ден. Разтворете таблетката в чаша вода, за да направите освежаваща напитка с отличен портокалов вкус. Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

• Без глутен
• Нежен към стомаха
• Подходящ за вегани
• Без аспартам
• Лесноусвоим
• Фероглобин Физ не е тестван върху животни

Хранителна добавка с подсладител, съдържа полиоли, прекомерната консумация може да доведе до слабително действие.

Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте алергичен към някоя от съставките, или сте под специално лекарско наблюдение.
Хранителните добавки не са заместител на разнообразната и балансирана диета и на здравословния начин на живот.

Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца.
Неподходящо за деца под 12 години.

Съхранявайте под 25°С на сухо място, недостъпно за деца.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте алергични към някоя от съставките. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени за лечение или предотвратяване на заболявания.

Защо е създаден Фероглобин Физ?

Фероглобин Физ е създаден от експертите на Витабиотикс, за да достави ефективни нива на желязо и допълнителни поддържащи нутриенти в една разтворима таблетка за лесна направа на освежаваща напитка с натурален портокалов вкус.

Кога се препоръчва прием на Фероглобин Физ?

Фероглобин Физ е подходящ за вегетарианци и вегани и деца над 12 години. Формулата на продукта е нежна към стомаха, лесно се усвоява и е идеална за бременни или жени по време на месечен цикъл. Фероглобин Физ е особено подходящ и за спортуващи и за хора над 50 години.

Може ли Фероглобин Физ да се приема едновременно с други медикаменти?

Фероглобин Физ може да се приема едновременно с други медикаменти, защото той съдържа умерени нива на витамини и минерали. За специфични и по-специализирани съвети относно приема на Фероглобин Физ с други медикаменти, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт преди употреба на продукта.

Колко таблетки съдържа една опаковка Фероглобин Физ?

Всяка опаковка Фероглобин Физ съдържа 20 ефервесцентни таблетки. Използвайте по една таблетка на ден.

Как и кога трябва да се приема Фероглобин Физ?

Една таблетка Фероглобин Физ се разтваря във вода до получаването на освежаваща напитка с портокалов вкус. Приемайте веднъж на ден. Консумацията на напитката с основното хранене помага за максималното усвояването на нутриентите.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на прием на Фероглобин Физ?

Фероглобин Физ няма известни странични ефекти, когато се приема според указанията. Обърнете внимание, че съдържа подсладители с естествен източник сукралоза и сорбитол, прекомерната консумация на които може да доведе до слабителни ефекти. Не превишавайте препоръчителния прием. В случай на предозиране потърсете медицинска помощ. Както при други хранителни добавки, потърсете професионална консултация преди употреба, ако страдате от хранителни алергии или сте алергични към някоя от съставките.

Какви са активните съставки на Фероглобин Физ?

Вижте информацията за състава на продукта.

Фероглобин Физ подходящ ли е за вегетарианци и вегани?

Да, Фероглобин Физ е подходящ за вегетарианци и вегани. Както всички продукти на Витабиотикс Великобритания, Фероглобин Физ не е тестван върху животни.

Някои от Препоръчителните дневни дози (ППД) са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.
ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.
Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.
Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Може ли Фероглобин да се приема по време на бременност?

По време на бременност тялото се нуждае от повече желязо, отколкото преди нея. Желязото подпомага образуването на хемоглобин за червените кръвни клетки и преноса на кислород в тялото. Фероглобин е подходящ за употреба по време на бременност, ако е препоръчан от специалист или смятате, че може да се необходимо да осигурите адекватен прием на желязо.

Може ли Фероглобин и Прегнакеър да се приемат едновременно по време на бременност?

Приемът на Фероглобин  е безопасен по време на бременност, но комбинирането на Фероглобин и Прегнакеър заедно би довело до удвояване на някои хранителни вещества, като напр. желязото. Препоръчваме Ви да се консултирате с Вашия фармацевт, личен лекар или акушерка, относно Вашите специфични хранителни изисквания и дали прием на допълнителна добавка с желязо като Фероглобин, в допълнение към Прегнакеър, би било подходящо за Вас. Моля, имайте предвид, че е напълно безопасно да приемате който и да е от нашите продукти Pregnacare самостоятелно по всяко време преди, по време или след бременност.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Feroglobin® Капки за бебета и малки деца
Feroglobin® Физ РАЗТВОРИМ
Feroglobin® Оригинал сироп
img_55
Feroglobin® Оригинал капсули