Уникална течна формула с желязо, плюс витамин С и цинк, специално формулирана за бебета и малки деца

За всеки родител няма нищо по-важно от здравето на неговите деца. Грижата за пълноценното хранене на Вашето бебе, още от първия ден, може да помогне за запазването на здравето му в дългосрочен план. От марката номер 1 за добавки с желязо в Обединеното кралство, Фероглобин Капки е подходящ за бебета от 4 до 24 месеца. Има безопасна и балансирана формула. Съдържа желязо за нормалното когнитивно развитие на децата, съчетано с цинк и витамин С, което повишава усвояването на желязо в организма.

Мозъчно развитие 

Развитието на мозъка позволява на детето да развие способностите си да пълзи, да говори, да яде, да се смее и да ходи. Някои хранителни вещества могат да помогнат за това, като напр. желязото, което допринася за нормалното когнитивно развитие на децата.

Веднъж преминали на твърда храна, бебетата вегетарианци или вегани понякога могат да имат ниско съдържание на желязо в организма, тъй като желязото от немесни източници не се усвоява толкова лесно от тялото. Фероглобин Капки са подходящи за бебета вегетарианци и вегани, и е идеален начин да се гарантира, че Вашето развиващо се бебе получава нужното му желязо в необходими и безопасни нива.

 Още преимущества на Фероглобин Капки 

 • без изкуствени овкусители, оцветители или подсладители, лактоза, мая, алкохол
 • включена е и мерителна спринцовка, която улеснява безопасното прилагане на капките върху езика на бебето непосредствено преди хранене (препоръчително)
 • чудесен вкус на ягода
 • подходящ за вегетарианци
 • Фероглобин Капки не са тествани върху животни

Тази информация не е предназначена да замести професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Винаги търсете съвет от Вашия лекар или други квалифицирани здравни специалисти относно всяко медицинско състояние.

Капки за бебета с витамини и минерали 

Нутриенти Средно за 1ml %NRV*
Витамин С 12mg 15
Желязо 6mg 43
Цинк 1.5mg 15

mg – милиграми, ml – милилитри, *NRV– хранителна референтна стойност

Съставки

Glucose Syrup, Cane Sugar, Water, Iron (as Ferrous Sulfate), Vitamin C (as Ascorbic Acid), Zinc (as Zinc Sulphate), Natural Flavouring, Acidity Regulators: Sodium Citrate, Sodium Bicarbonate and Citric Acid, Preservative: Potassium Sorbate.

Прием

Бебета (от 4 до 24 месечна възраст)

0,5 милилитра както е отбелязано на спринцовката се приемат два пъти дневно.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Инструкции за употреба

 1. Отвийте капачката. Вкарайте мерителната спринцовка в малкия отвор и обърнете бутилката.
 2. Изтеглете 0,5 мл както е отбелязано на спринцовката.
 3. Отново обърнете бутилката и извадете спринцовката. Внимателно поставете капките върху езика на бебето.
 4. Измийте и подсушете спринцовката (след всяка употреба). Не използвайте стерилизатор.
 5. Завинтете внимателно капачката след употреба.

За възраст до 6 месеца се препоръчва течността да се прилага капка по капка върху зърното на гърдата или биберона на шишето и да се остави бебето да суче всяка капка.

 • подходящи за вегетарианци
 • без глутен
 • без изкуствени оцветители, овкусители и подсладители
 • без лактоза или мая
 • без алкохол
 • Фероглобин не е тестван върху животни

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте под медицинско наблюдение, имате епилепсия, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца. Не приемайте този продукт едновременно с друг желязосъдържащ медикамент.

Не ползвайте този продукт, ако при закупуването му, защитният пръстен на опаковката е нарушен. Затваряйте здраво капачката след всеки прием.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

След отваряне да се съхранява в хладилник и използва в рамките на 3 месеца.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте алергични към някоя от съставките. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени за лечение или предотвратяване на заболявания.

Защо приемът на хранителни добавки може да е полезен за бебетата и малките деца?

Правителствени проучвания показват, че някои бебета не получават необходимите количества от определени хранителни вещества, като напр. желязо*. След като детето е достатъчно голямо, за да консумира твърди храни, родителите често се изправят пред предизвикателството да осигурят здравословен хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци, тъй като е много често децата да са придирчиви и претенциозни към храната. Може да откриете, че детето отказва да яде определени храни, не харесва определени текстури или вкусове или че не желае да опитва нови храни.  Изключително важно е да насърчаваме здравословното хранене и начин на живот на по-малките деца като отправна точка за добро здраве и положителни хранителни навици за по-късно в живота.

Фероглобин Капки, от марка №1 за добавки с желязо в Обединеното кралство, са разработени специално за бебета и малки деца, за да осигурят желязо, което допринася за нормалното когнитивно развитие на децата, плюс витамин С и цинк. Формулирани за възраст от 4 до 24 месеца.

Разбира се, да не забравяме – хранителните добавки никога не са заместител на здравословното и  балансирано хранене.

*В Обединеното кралство групите в общото население със значителни пропорции под долния референтен прием на хранителни вещества (LRNI2) за желязо [включват] деца на възраст 1 ½ – 3 ½ години. Справка: Желязото и здравето, Научен консултативен комитет по хранене 2010 г., Лондон: TSO

Колко милилитра е съдържанието на Фероглобин капки за бебета и малки деца?

Бутилката Фероглобин Капки съдържа 30ml, достатъчни за 30 дни при спазване на препоръчителния дневен прием от 0.5ml два пъти на ден.

Как и кога трябва да се приема Фероглобин Капки за бебета и малки деца?

Бебета (от 4 до 24 месеца): 0,5 ml, както е отбелязано на спринцовката, два пъти дневно. Внимателно капнете капките върху езика на бебето. За възраст до 6 месеца се препоръчва течността да се прилага капка по капка върху зърното или биберона на шишето и да се оставя бебето да суче всяка капка.

Има ли някакви странични ефекти по време на приема на Фероглобин Капки за бебета и малки деца?

Не са познати странични ефекти при приема на продукта, ако се спазват указанията за прием. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. В случай на предозиране, потърсете медицинска помощ незабавно. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че детето Ви е под медицинско наблюдение или страда от хранителни алергии или има непоносимост към някоя от съставките.

Подходящи ли са за вегетарианци?

Да, капките са подходящи за вегетарианци и вегани.

Кои са активните съставки?

Фероглобин Капки съдържа активните съставки желязо, витамин С и цинк.

Тествани ли са върху животни?

Не, както и всички продукти на Витабиотикс, Фероглобин Капки не са тествани върху животни.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Feroglobin® Капки за бебета и малки деца
Feroglobin® Оригинал сироп
img_55
Feroglobin® Оригинал капсули
Feroglobin® ФИЗ РАЗТВОРИМ