feroglobin-liquid

Нежно желязо за подпомагане на хемоглобина и червените кръвни телца

feroglobin-ladyФeроглобин Сироп има превъзходен вкус на мед и портокал и представлява формула на течно желязо със съставки подпомагащи здравето и жизнеността, като съдържа и фолиева киселина, която съдейства за намаляване на умората и отпадналостта. Доставя естествена форма на желязо- железен цитрат за подпомагане на абсорбцията и е нежен към стомаха. В допълнение съдържа витамини от В гамата и съпътстващи минерали, смесени с пчелен мед и швейцарски алпийски малц.

Хемоглобин за транспортиране на кислород

Формирането на хемоглобина необходим за червените кръвни телца изисква наличието на съответно количество желязо и ко- фактори, които да се приемат чрез храната. Хемоглобинът пренася кислорода до мозъка, сърцето, мускулите и тъканите в целия организъм.

Фероглобин Сироп съдържа желязо, което подпомага нормалното формиране на червените кръвни телца и хемоглобина и нормалното пренасяне на кислорода в организма.

Специалната комбинация съдържа витамин С, което повишава абсорбцията на желязото, витамин В6 и В12, които подпомагат отделянето на енергия плюс желязо и фолат, които водят до намаляване на умората и отпадналостта.

fe_iconКой има нужда от приемането на желязо?

Железния дефицит засяга 50% от хората и това е най- често срещаният дефицит на планетата. Това прави продуктът Фероглобин подходящ за хора от всички възрастови групи. Особено силна е нуждата от прием на допълнително желязо при жени в месечен цикъл, бременни, подрастващи деца и юноши, атлети, хора претърпели оперативно лечение, хора над 50 години.

Подходящ за вегетарианци и вегани

vegetariansocietyФероглобин е одобрен за използване от Съюза на вегетарианците във Великобритания. Нуждата от допълнителен прием на желязо при вегетарианци и вегани е голяма поради липсата на месо в тяхната диета.

Тази информация не е предназначена да замести професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Винаги потърсете съветите на Вашия лекар или други квалифицирани здравни специалисти по отношение на всяко медицинско състояние.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Течна хранителна добавка под формата на сироп с желязо, цинк и витамини от група В, с добавени пчелен мед и малц

Нутриенти Средно за 10 ml % ПДП
Витамин C 20 mg 25
Витамин B1 (Thiamin) 8 mg 727
Витамин B2 (Riboflavin) 2 mg 143
Витамин B3 (Niacin) 16 mg NE 100
Витамин B6 4 mg 286
Фолиева киселина 300 µg 150
Витамин B12 (цианокобаламин) 10 µg 400
Пантотенова киселина 4 mg 67
Калциев глицерофосфат 20 mg
Желязо 14 mg 100
Цинк 10 mg 100
Мед 500 µg 50
Манган 0,5 mg 25
Йод 80 µg 53
Лизин 80 mg
Мед (пчелен) 200 mg
Малцов екстракт 1000 mg

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

Препоръчителен прием

  • Възрастни (мъже и жени): Една чаена лъжица два пъти на ден.
  • Деца (3-6 години): Половин чаена лъжичка два пъти на ден.
  • Деца (7-12 години): Една чаена лъжичка един или два пъти на ден.

Разклатете добре преди употреба. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Няма ограничения в продължителността на приема на продукта. За да отворите бутилката, натиснете капачката и я завъртете. Използвайте до три месеца след отварянето. Да не се ползва с други продукти от гамата на Фероглобин.

  • Подходящ за вегетарианци
  • Без изкуствени оцветители
  • Без алкохол
  • Без лактоза или мая
  • Не е тестван върху животни

Хранителна добавка

Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте алергичен към някоя от съставките, или сте под специално лекарско наблюдение, бременна или кърмите, имате епилепсия, хемохроматоза, страдате от проблеми с щитовидната жлеза.

Хранителни алергии: Продуктът съдържа екстракт от малц (от ечемик) и гликозен сироп (сулфити).

Произведен на място, където може да се обработват ядки. Хранителните добавки не са заместител на разнообразната и балансирана диета и на здравословния начин на живот.

Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Съхранявайте под 25°С на сухо място, недостъпно за деца.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Защо е създаден Фероглобин сироп?

Фероглобин сироп е нежен и вкусен източник на желязо, което е необходимо за формирането на червените кръвни телца и хемоглобина. Фероглобин сироп е идеална комбинация от желязо и други нутриенти като цинк, мед и витамини от В групата.

Кога се препоръчва прием на Фероглобин сироп?

Фероглобин сироп може да се приема от хора от всички възрастови групи за поддържане здравето и жизнеността на организма. Фероглобин сироп е особено подходящ за подрастващи деца и юноши, бременни и жени в месечен цикъл, атлети. Фероглобин сироп може да се приема толкова дълго, колкото е необходимо. Няма максимален период на прием на продукта.

Какво трябва да зная преди да започна прием на Фероглобин сироп?

Фероглобин сироп е подходящ за прием от хора от всички възрастови групи включително юноши и малки деца. Фероглобин сироп доставя уникална формула от желязо в комбинация с други 14  нутриенти, внимателно съчетани с естествени плодови екстракти, пчелен мед и малц за приятен вкус. Препоръчителен е за хора, които изпитват затруднения при поглъщането на капсули.

Може ли Фероглобин сироп да се приема едновременно с други медикаменти?

Фероглобин сироп може да се приема едновременно с други медикаменти, защото той съдържа умерени нива на витамини и минерали. За специфични и по-специализирани съвети относно приема на Фероглобин сироп с други медикаменти, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт преди употреба на продукта.

Фероглобин сироп подходящ ли е за вегетарианци?

Да, Фероглобин сироп е подходящ за вегетарианци. Фероглобин сироп не е подходящ за вегани, защото съдържа пчелен мед.

Как и кога трябва да се приема Фероглобин сироп?

1 чаена лъжичка = 5мл.

Деца от 3- 6 години- ½ чаена лъжичка два пъти дневно

Деца от 7- 12 години- 1 чаена лъжичка 1-2 пъти дневно

Възрастни- 1 чаена лъжичка 2 пъти дневно

По време на месечен цикъл или бременност една чаена лъжичка три пъти дневно.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Фероглобин сироп може да се приема толкова дълго, колкото е необходимо.

Какви са активните съставки на Фероглобин сироп?

Вижте информацията за състава на продукта.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приемането на Фероглобин сироп?

Не са забелязани никакви странични неблагоприятни ефекти от приема на продукта. Продуктът съдържа желязо, което при надхвърляне на нормалния препоръчителен дневен прием може да навреди при малки деца. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от специалист.

Някои от Препоръчителните дневни дози (ППД) са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.

ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Може ли Фероглобин да се приема по време на бременност?

По време на бременност тялото се нуждае от повече желязо, отколкото преди нея. Желязото подпомага образуването на хемоглобин за червените кръвни клетки и преноса на кислород в тялото. Фероглобин е подходящ за употреба по време на бременност, ако е препоръчан от специалист или смятате, че може да се необходимо да осигурите адекватен прием на желязо.

Може ли Фероглобин и Прегнакеър да се приемат едновременно по време на бременност?

Приемът на Фероглобин  е безопасен по време на бременност, но комбинирането на Фероглобин и Прегнакеър заедно би довело до удвояване на някои хранителни вещества, като напр. желязото. Препоръчваме Ви да се консултирате с Вашия фармацевт, личен лекар или акушерка, относно Вашите специфични хранителни изисквания и дали прием на допълнителна добавка с желязо като Фероглобин, в допълнение към Прегнакеър, би било подходящо за Вас. Моля, имайте предвид, че е напълно безопасно да приемате който и да е от нашите продукти Pregnacare самостоятелно по всяко време преди, по време или след бременност.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Feroglobin® Капки за бебета и малки деца
Feroglobin® Оригинал сироп
img_55
Feroglobin® Оригинал капсули
Feroglobin® ФИЗ РАЗТВОРИМ