wellwoman-original

Имунейс Оригинал

Имунейс Оригинал е специализирана хранителна добавка, която осигурява съвременна подкрепа за отлично здравословно състояние и жизненост, в съчетание със специфично подбрани нутриенти за подпомагане нормалната функция на имунната система. Формулата на Имунейс е разработена в сътрудничество с международни експерти на база на научни изследвания в областта на нутрициологията

Нормална Имунна система

Имунейс има пълноценна формула, която включва витамин D, цинк и селен за нормалната работа на имунната система, плюс фолат за нормално образуване на кръвни клетки. Имунейс е една от първите хранителни добавки във Великобритания пионер в разпознаването и признаването, че витамин D не само допринася за поддържането на нормалните функции на костите и мускулите, но и допринася за нормалната работа на имунната система.

Защита на клетките от оксидативен стрес

Витамините Е и С помагат за защита на клетките от оксидативния стрес причинен от свободните радикали. Свободните радикали се образуват естествено в околната среда в следствие излагането на замърсявания, слънчева радиация , тютюнопушене и редица други фактори в ежедневието ни. Имунейс съдържа витамини, микроелементи, аминокиселини, каротеноиди от естествен източник и витамин А за поддържане на здрава кожа и лигавица.

Пълноценна подкрепа

Имунейс доставя пълноценна гама от витамини и минерали. Не е необходим допълнителен прием на друг мултивитамин. Формулата на Имунейс е разработена в сътрудничество с международни експерти на база на изследвания в областта на нутрициологията, и се базира на научни доказателства за ролята на специфични нутриенти за нормалната функция на имунната система.

Защитен с Европейски патент

Предоставената тук информация не е заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Винаги търсете съвет от Вашия лекар или друг квалифициран професионалист относно здравословното си състояние. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Таблети с микронутриенти и аминокиселини 

Нутриенти Средно за 1 таблета % ПДП
Витамин A (2666 IU) 800 µg RE 100
Витамин D (as D3 1000 IU) 25 µg 200
Витамин Е 40 mg α-TE 333
Витамин К 70 µg 93
Витамин С 150 mg 188
Тиамин ( Витамин В1)  18 mg 1636
Рибофлавин (Витамин B2)   6 mg 429
Ниацин (Витамин В3) 27 mg NE 169
Витамин В6 10 mg  714
Фолиева киселина 400 µg 200
Витамин В12 14 µg 560
Пантотенова киселина 20 mg 333
Магнезий 60 mg 16
Желязо 8 mg 57
Цинк 15 mg 150
Мед 500 µg 50
Манган  4 mg 200
Селен 180 µg 327
Хром 100 µg 250
Йод 200 µg 133
Бетакаротен 3 mg
L-Цистеин 40 mg
L-Карнитин 30 mg
Цитрусови биофлавоноиди 30 mg

mg – милиграм, mcg/ µg – микрограм,

ПДП – Препоръчителен дневна прием (EC)
IU – международни единици

Състав

Vitamin C (Ascorbic Acid [Carrier: Hydroxypropylmethylcellulose]), Magnesium Hydroxide, Vitamin E (DL-Alpha Tocopheryl Acetate [Carriers: Silicon Dioxide, Purified Talc.]), Bulking Agents: Dibasic Calcium Phosphate & Microcrystalline Cellulose, Citrus Bioflavonoids, Tablet Coating (Hydroxypropylmethylcellulose, Ethyl Cellulose, Propylene Glycol, Purified Talc, Natural Source Colours: Titanium Dioxide & Iron Oxides), L-Cysteine, L-Carnitine Tartrate, Zinc Sulphate, Polyvinylpyrrolidone, Thiamin (Vitamin B1 as Mononitrate), Niacin (Nicotinamide), Anti-Caking Agents: Purified Talc, Magnesium Stearate & Silicon Dioxide, Pantothenic Acid (as Calcium Salt), Ferrous Fumarate, Polyvinylpolypyrrolidone, Betacarotene (Carriers: Potato Starch, Water, Antioxidant: DL-Alpha Tocopherol), Vitamin B6 (Pyridoxine HCl), Manganese Sulphate, Vitamin A (Acetate [Carriers: Gum Acacia, Starch, Antioxidant: DL-Alpha Tocopherol, Sucrose & Tricalcium Phosphate]), Riboflavin, Ethyl Cellulose, Potato Starch, Vitamin B12 (Cyanocobalamin [Carrier: Dicalcium Phosphate]), Vitamin K1 (Carriers: Gum Acacia, Glucose Syrup, Tricalcium Phosphate), Copper Sulphate, Vitamin D3 (Cholecalciferol [Carriers: Medium Chain Triglycerides, Colloidal Silica, Purified Talc, Maltodextrin, Butylated Hydroxyanisole & Ethylcellulose]), Chromium Trichloride, Folic Acid (as Pteroylmonoglutamic Acid), Sodium Selenate, Potassium Iodide.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или имате непоносимост към някоя от съставките, ако сте под специално лекарско наблюдение, при бременност, кърмите, имате епилепсия. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

Прием

Една таблетка на ден с основното хранене. Приемайте винаги на пълен стомах. Изпийте с чаша вода или студена напитка. Не дъвчете. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Не е необходим допълнителен прием на друг мултивитамин. Продуктът може да се ползва без ограничение във времето.

 • Подходящ за вегетарианци
 • Без консерванти и изкуствени оцветители 
 • Без мая или лактоза
 • Не е тестван върху животни

 Хранителна добавка

Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте бременна, кърмите, под медицинско наблюдение, имате епилепсия, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки. Продуктът не е подходящ за деца.

Тъй като Имунейс Оригинал съдържа витамин К, в случай че приемате перорални антикоагуланти (лекарства за разреждане на кръвта), не употребявайте тази добавка, с изключение само след препоръка на наблюдаващия Ви лекар.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Съхранявайте под 25°C на сухо място, извън обсега на деца.

 

Защо е създаден Имунейс Оригинал?

Изследванията показват, че често в организма се забелязва липса на специфични нутриенти, които са необходими за поддържане на нормалната функция на имунната система. Плодовете и зеленчуците са най-богатият източник на антиоксиданти, но вече има доказателства, че хранителния ни режим не доставя изцяло необходимите ни количества. Имунейс има синергична комбинация от 24 нутриенти, витамини и минерали, аминокиселини, и биофлавоноиди, вкл. витамин D3, цинк и селен за нормална работа на имунната система. Имунейс съдържа широк спектър от нутриенти, защото проучванията доказват, че богатата гама от антиоксиданти и нутриенти за подпомагане на имунната система са по-ефективни, когато действат комбинирани заедно.

Кога се препоръчва прием на Имунейс Оригинал?

Имунейс Оригинал се препоръчва за мъже и жени за подсилване на хранителния режим със съдържащите се в него витамин D3, цинк и селен за нормална функция на имунната система и витамин С и Е , които подпомагат защитата от оксидативен стрес. Имунейс е хранителна добавка за подсилване на имунната система, но също така може да се приема като пълноценен мултивитамин. Продуктът е създаден за дълготрайна употреба и няма ограничения в продължителността на приема.

Може ли Имунейс Оригинал да се приема едновременно с други медикаменти?

Имунейс може да се приема едновременно с други медикаменти, защото той съдържа умерени и балансирани нива на витамини и минерали. За специфични и по-специализирани съвети относно приема на Имунейс Оригинал с други медикаменти, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт преди употреба на продукта.

Колко таблетки съдържа една опаковка Имунейс Оригинал?

Имунейс Оригинал съдържа 30 таблетки, като се приема по 1 таблетка на ден.

Как и кога трябва да се приема Имунейс Оригинал?

Една таблетка на ден с или непосредствено след основно хранене. Изпийте с чаша вода или студена напитка. Поглъщането на таблетката с храна помага за по-доброто усвояване на полезните съставки. Имунейс трябва да се приема само на пълен стомах.

Имате нужда от помощ, за да преглътнете таблетката?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр.банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Има ли нежелани ефекти от приема на Имунейс Оригинал?

Не са забелязани никакви странични неблагоприятни ефекти от приема на продукта, ако са спазени указанията за дозировка. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от специалист.

Кои са активните съставки?

Вижте информацията за състава на продукта.

Колко време е необходимо, за да се видят ползите от продукта?

Резултатите са строго индивидуални, но ние очакваме да изпитате ползите на продукта след няколко седмици, с видими резултати от един до три месеца след началото на приема. Редовният прием е препоръчителен. Няма ограничения в продължителността на употребата на Имунейс Оригинал.

Някои от Препоръчителните дневни дози ( ППД )са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.

ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Не ползвайте този продукт, ако сте алергични към соя. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

С тази статия Витабиотикс България отбелязва 1 декември – световният ден за борба с HIV/СПИН и подкрепя усилията на всички специалисти в превенцията и лечението на заболяването.

Проф. ДМН Радка Младенова Аргирова,  вирусолог към клинична Лаборатория в Аджъбадем Сити Клиник, Болница и ДКЦ Токуда, Председател на Българското Дружество по вирусология (БДВ) към Съюза на Българските  медицински специалисти (СБМС)

Да се храниш правилно означава да консумираш точния вид храни в точното количество, което ще ти осигури всички важни хранителни съставки. Ако ти си носител на HIV, посещаваш редовно лекуващия си  лекар, получаваш най-съвременните медикаменти, ти вероятно смяташ, че си извършил всичко за здравето си. А замислил ли си се как да се храниш? В случая ти знаеш само, че имунната ти система функционира по-слабо, отколкото у незаразените с HIV хора и че лекарствата трябва да ѝ помогнат, за да заработи отново правилно и да те пази от нови инфекции.  Като живеещ с HIV, имунната ти система трябва да работи много усърдно, а това означава енергия, за да пребориш HIV- инфекцията, а и много други вирусни, бактериални,  гъбични, паразитни и други врагове, които, усетили слабостта ти, искат да те нападнат. Може би за някои хора това означава да се хранят повече или да спазват специална диета? Отговорът на този въпрос е: не е нужна специална диета, но добре е да се знае, че съществуват храни, а и вещества, които могат директно да подсилят работата на твоята имунна система и да я поддържат в постоянно добра форма.

В настоящата статия представяме многогодишните усилия на научния колектив  от английската фирма Vitabiotics, съставител и производител на специална витаминна добавка ИМУНЕЙС, ефективна в забавянето на прогресията  на HIV- инфекцията към смърт сред лицата, живеещи с HIV.

ИМУНЕЙС на Витабиотикс е патентована комбинация от микронутриенти, разработена специално, за да поддържа устойчивост на инфекции и оптимална дългосрочна имунна защита на клетъчно ниво.

Качествата на ИМУНЕЙС като комплексна микронутриентна добавка са доказани чрез рандомизирано плацебо-контролирано клинично изпитание върху 481 носители на HIV в Банкок в продължение на 48 седмици (Jiamton, S.et al., 2003)Пациентите са били рандомизирани за получаване на хранителната добавка или плацебоБроят на CD4+клетките преди  началото на изследването са варирали между 50х106 – 550х106/l, участниците в изпитанието са били разделени на 6 групи според изходния им брой (50-99, 100-199,200-299,300-399,400-499, и >500) и този брой е бил проследяван на 24-та и 48-та седмица. При всяко посещение е бил провеждан медицински преглед с измерване броя на CD4+клетките, вирусния товар и плазмените нива на витамин Е и селена. В периодите между посещенията в болницата здравословното състояние на участниците, вкл. СПИН-дефиниращите състояния и смъртните случаи, е било следено по телефона от специално обучен персонал. Приемането на хранителната добавка/плацебо е било интегрирано в лечението на пациентите.

Резултатите от изпитанието показват, че смъртността е била по-ниска с 63% и 74% съответно при пациентите от групите с < 200 х 106/l и <100 n 106 /l CD4+ клетки , приемали ИМУНЕЙС в сравнение с тези от същите групи, приемали плацебо. При същите групи броят на CD4+ клетките и вирусният товар не са се повлияли от хранителната добавка. Данните ясно показват, че клиничният показател „редуциране на смъртността “ е резултат на използването на хранителната добавка. При това намаляването на смъртността става именно в двете групи пациенти с критично нисък брой на CD4+клетките – <200 х 106/l и <100 х 106 /l. На фона на липсата на изменение в броя на CD4+ клетките, този интересен феномен говори за протектиращ механизъм, действащ независимо от тези параметри, с други думи, налице е протектиране на функцията на съществуващите CD4+ клетки. Възможните обяснения включват подобряване на Т-клетъчната функция  заедно с функциите на един или повече компоненти на вродения имунитет.

Патентованата формула на ИМУНЕЙС съдържа витамини A, D, E, C, K и В комплекс заедно с естествени каротеноиди, аминокиселини и минерали, включващи мед, желязо, манган и селен. Както се вижда от състава на формулировката,  основните и преимущества конкретно се заключават в:

 • Повишаване броя и възстановяване функционалната способност на Т-клетките , за които е известно, че са основните увредени при инфекция с HIV. Отчасти този ефект се осъществява чрез възпрепятстване на унищожаването им от вируса благодарение на бързия регенератор L-карнитин и витамините D3, B6, B12, B9, но и чрез намаляване токсичността на някои анти- HIV медикаменти, (напр. AZT) върху редица високо специализираните клетки, напр. тези на костния мозък (Tang, , N. Graham, A. Saah, 1996);
 • Осигуряване на защита срещу свободните радикали, което се осъществява от пълния комплект от антиоксиданти (витамините А, С, Е и минералите селен и цинк). L- цистеинът е особено полезен при производството на глутатион, тъй като е доказано, че при лицата, живеещи с HIV, нивото на глутатиона и цистеина са трайно понижени, което се асоциира с ускорена прогресия към СПИН и последващ фатален изход (Friis, H., Coma E., Michaelson, 2002);
 • Регулиране на някои елементи на имунния отговор – например от ретиноидите (Semba,R.,1998), докато витамин Е подобрява функционално клетъчно-свързания имунитет, без да повишава броя на CD4+ клетките. Същият витамин заедно с антиоксидантите намалява възпалителните реакции чрез намаляване на цитокиновата продукция и тъканните увреждания.

Това е първото рандомизирано изследване, показващо клинична полза – редуциране на смъртността, в резултат на прием на мултинутриентна витаминна добавка и показва, че лесно достъпни хранителни вещества могат да изиграят важна роля в глобалната борба срещу HIV/СПИН.

 

Изводите от цитираната статия са изключително важни, особено за страни, където HIV/СПИН е много разпространен, а достъпът до съвременната терапия е ограничен. В такива страни хранителната добавка ИМУНЕЙС вече действа като лекарствено средство. И не случайно, ИМУНЕЙС е официално одобрен като незаменима част от антиретровирусната терапия и реимбурсиран в редица африкански страни.

Нещо повече, вече е известно, че Имунейс участва активно в изграждането на пълна имунна защита на организма не само при HIV инфекция, но и е полезен срещу всички вирусни инфекции – при това не само в процеса на лечение, но и в профилактиката им.

В следващи публикации ще разширим съществуващите днес знания за по-широко приложение на ИМУНЕЙС и при други болестни състояния и усложнения.

У нас препаратът може да се закупи в аптечната мрежа.

 

Литература
Jiamton, S.J.Pepin, R. Suttent ,et al., A randomized trial of the impact of multiple micronutrient supplementation on mortality among HIV-infected individuals living in Bangkok. AIDS, 2003, 17:2461-2469.
Tang,A., N.Graham, A.Saah. Effects of micronutrient intake on survival in human immunodeficiency virus type 1 infection. Am.J.Epidemiol., 1996, 143:1244-1256.
Friis, H., Coma E., Michaelson. Micronutrient interventions and the HIV pandemic. In: Micronutrients and HIV infection. Edited by Friis, H.,London; CRC Press; 2002: 219-246.
Semba,R. The role of vitamin A and related retinoids in immune functions.  Nutr. Rev., 1998, 56: S38-48.

Проучване публикувано в ноемврийския брой на списание “AIDS”, официалното списание на международната СПИН общност, предполага, че витаминната добавка налична на британския пазар може да помогне за значителното редуциране на нивата на смъртност сред ХИВ-заразените пациенти с брой на CD4 клетки под 200 на микролитър.

Това е първото рандомизирано изследване показващо клинична полза – редуциране на смъртността, в резултат на прием на мултинутриентна витаминна добавка и показва, че хранителни вещества, които са лесно достъпни, могат да изиграят важна роля в глобалната борба срещу ХИВ/СПИН.

Общо 481 ХИВ-позитивни мъже и жени взимат участие в изследването и са помолени да приемат Имунейс, налична в търговските мрежа добавка, която съдържа богата гама от витамини и микронутриенти. Изследваните участници са проследявани на всеки 12 седмици в продължителност от общо 48 седмици.

Резултатите след 48 седмици показват, че нивата на смъртност сред ХИВ-позитивните възрастни с брой на CD4 клетки под 200 на микролитър, които са приемали Имунейс са значително по-ниски сравнени с тези, които са взимали плацебо. Нямало е влияние на броя на CD4 клетките или вирусното натоварване/концентрация на РНК на HIV в кръвната плазма/.

Докато по-ранните наблюдателни изследвания показват връзка между недостига на микроелементи при заразени с ХИВ лица и по-бързото прогресиране до смърт, това изследване е първото, което оценява ефекта на добавката върху нивата на смъртност. Изследването също обобщава нуждата да се измерват реалните клинични ползи у хората взимащи микронутриентни добавки отколкото просто да се гледа за промени в биохимичните маркери.

Д-р Шабар Джафар от Лондонския колеж по хигиена и тропична медицина, който ръководи изследователския екип казва: „ Повече проучвания са необходими да установят механизма за увеличаване на оцеляващите с микронутриенти“. Той добавя: „Тези резултати биха могли да имат важни последици за общественото здраве и грижите за заразени с ХИВ в развиващите се страни, където хранителните дефицити и достъпът до мощни антиретровирусни комбинации остават ограничени”.

Имунейс от Витабиотикс е патентована комбинация от микронутриенти, която е специално разработена, за да помогне за поддържане на устойчивост на инфекция и оптимална защита на клетките, спомагайки за поддържането на дългосрочна имунна защита на клетъчно ниво. Имунейс е наличен като хранителна добавка без рецепта на британския и българския пазар.

Бележки на редактора

 • Пълно копие на изследването „Рандомизирано изследване на влиянието на множество микронутриентни добавки върху смъртността сред ХИВ-заразените живеещи в Бангкок“ е публикувано в списание “AIDS”, 21 ноември 2003г., брой 17, aidsonline.com

Копие от пълното изследване е налично при поискване.

 • Патентованата формула на Имунейс съдържа витамини A, D, E, C, K и B комплекс заедно с естествени каротеноиди, аминокиселини и минерали включващи мед, желязо, магнезий, манган и селен.

Клиничното проучване показва подобрение в лигавицата на тънките черва при пациенти с екологична ентеропатия (ЕЕ)

Клинично изследване публикувано в BMC Gastroenterology1 за първи път показва как специфичната комбинация от микроелементи съдържащи се в хранителната добавка Имунейс (таблетна форма) на Витабиотикс Великобритания, значително подобряват състоянието на възрастни пациенти с екологична ентеропатия – аномалия на тънките черва, за която се смята, че освен придружаващата я симптоматика оказва и влияние върху ефективността при ваксиниране.

Дебелината на чревната лигавица при пациентите се подобрява с 24 процента, а абсорбционната област с 27 процента. Заключението на авторите на изследването е, че оралният прием на хранителната добавка може да подобри чревното здраве чрез укрепване на вилиите.

Двойно сляпо рандомизирано плацебо контролирано изследване е проведено от Националния здравен фонд Barts и Лондонския Медицинския университет. Изследваните лица включват 38 възрастни от Замбия, диагностицирани с екологична ентеропатия, които на случаен принцип да приемат ежедневно в рамките на 6 седмици или микроелементи или плацебо. След края на приема са измерени растежа на въсите, дълбочината на криптата, ширината на чревните въси и периметъра на разпространение. Учените установяват, че:

 • При пациенти, които приемат добавката, подобрението на средният ръст на въсите е с 24% (293.3 v. 236.6 μm; 95% CI разлика от 17.7–95.9 μm; P = 0.006).

 • Средно засегната зона на въсите e с 27.6% по-добри резултати (27623 v. 21650 μm2/100 μm; 95% CI разлика от 818–11130 μm2/100 μm; P = 0.03).

 • Медианата на периметъра на въсите е подобрена с 29.7% (355.0 v. 273.7 μm/100 μm; 95% CI разлика от 16.3–146.2 μm/100 μm; P = 0.003).

 • Не се наблюдава съществена разлика върху дълбочината на криптата или ширината на чревните въси, не е наблюдаван и ефект върху пациенти с HIV. Не се наблюдават нежелани реакции по време на приема на добавката.

Водещият изследовател проф. Пол Кели от Националния здравен фонд Barts и Лондонския Медицинския университет, коментира: Тези предварителни данни са много обещаващи и ако се репликира в по-обширни проучвания би било от голямо значение за милионите пациенти в световен мащаб, които страдат от ЕЕ, това е и причината ние вече да планираме последващи изследвания. Страдащите от ЕЕ най-често населяват тропиците, или са хора с нисък икономически статус. Ефектът може да бъде силно синергичен, тъй като добавката подобрява усвояването на GL и на редица други макро и микроелементи. Следователно ефекта на добавката оказва ефект върху цялостната имунна система, посредством засиленото усвояване на хранителни вещества.“

В предишно проучване, проведено от Лондонския университет по хигиена и тропическа медицина2, се установява, че добавката Имунейс (Immunace) значително намалява смъртността на заразени с HIV пациенти с брой на CD4 клетките под 200 на микролитър. Проучването, в което вземат участие 481 изследвани лица, които приемат таблетната формула на Имунейс в период от 48 седмици, се констатира намаляване наполовина на смъртността сред тези пациенти.-Заключения-1. Високото съдържание на микроелементи подобрява вирусната морфология при заболяването екологична ентеропатия, без това да включва изследване на HIV

ентеропатия: резултати от двойно сляпото рандомизирано плацебо изследване сред възрастни в Замбия, проведено от Louis-Auguste , Paul Kelly et al. BMC Gastroenterology 2014, 14:15 http://www.biomedcentral.com/1471-230X/14/15

2. Рандомизирано изследване на ефективността на множеството микроелементи върху смътността сред заразените с HIV, живеещи в Банкок, AIDS, Официално списание на международното СПИН общество, 21 ноември 2003г., том 17, брой 17

Имунейс Оригинал ТАБЛЕТА
Имунейс Екстра Защита