rose-hip

Jointace® Шипка, МСМ Глюкозамин и Хондроитин

ladyrosehipВ помощ на подвижността на ставите

Jointace® Шипка и МСМ е създаден специално да подпомогне подвижността на ставите. Продуктът е уникална комбинация от 12 от микроелементи, витамини и нутриенти, като съчетава най- често използваните като глюкозамин и хондроитин заедно с Шипка, МСМ, екстракт от джинджифил за допълнителна здравина на ставите. Хрущялът и здравето на костите са важни за нашето добро здраве през целия ни живот. Jointace Шипка е разработен от хранителни експерти на Vitabiotics  за хората с активен живот, спортуващи или в по-напреднала възраст.

Шипка и МСМ за допълнителна подкрепа

Шипката съдържа много биохимични съставки включително антиоксиданти проантоцианидини и флаваноиди, които помагат на здравето на ставите и тяхната мобилност.

МСМ или Метил сулфонил метан е естествено съществуващ компонент, за който изследванията сочат, че поддържа съединителните тъкани и изграждането на ставния хрущял. МСМ е популярна съставка в добавките грижещи се за ставите и също така помага при облекчаване на болките в ставите и сухожилията.

Много повече от Глюкозамин Сулфат

Комбинацията от съставките на продукта цели да подкрепи ставите в човешкия организъм и дава непобедима сила в тази насока предоставяйки нещо повече от обикновения глюкозамин сулфат. Наред с микроелементите, Джоинтейс Оригинал осигурява глюкозамин, присъстващ в предпочитаната форма на калия. Глюкозамин сулфатът разбира се е много важен за здравето на ставите, но не трябва да се забравя факта, че способността на тялото да го произвежда по естествен път намалява с напредването на възрастта. Той също играе ключова роля при производството на колаген, естествената възглавница за хрущяла, но това е само един от факторите, които влияят на здравето на ставите.

С Хондроитин за поддържане на хрущяла

Хондроитинът е включен във формулата на продукта, тъй като работи синергийно с глюкозамина за подпомагане на обновяването и възстановяването на хрущяла и подкрепя смазващите свойства на течностите около ставите. Джойнтейс съдържа специален висококачествен хондроитин с ниско молекулно тегло. Глюкозамин сулфат и Хондроитин сулфат съдържащи се в Jointace® отговарят на стандарта на чистота – USP- Фармакопея на Съединените Щати.

Микроелементи и витамини

Мед – допринася за поддържането на съединителни тъкани.
Витамин D, цинк и манган помагат за поддържане здравето на костите. Витамин D3 се предлага в неговата форма холекалциферол, естествената форма която се произвежда от организма при излагане на слънчева светлина.

Базиран на последните научни изследвания

Jointace® Шипка и МСМ е създаден използвайки последните научни изследвания и е произведен в съответствие със GMP (Добра Производствена Практика). Продуктът може да се използва едновременно с Jointace® гел или лепенки, които скоро ще са налични на пазара.

Винаги четете указанията за употреба. Не надвишавайте препоръчителната доза. Както и при други хранителни добавки потърсете професионален съвет от Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите или страдате от някакви алергии. Глюкозаминът в продукта е извлечен от естествен хитин. Не ползвайте, ако сте алергичен към риба или миди. Ако сте диабетик, задължително се консултирайте с Вашия лекар преди прием на продукта.

Jointace® Шипка, МСМ, Глюкозамин и Хондроитин Формула

Продуктът се предлага в блистерна опаковка,за да се предпази всяка таблетка от въздействието на околната среда.
 • Без изкуствени оцветители
 • Без алкохол-съдържащи консерванти
 • Без глутен
 • Без лактоза или мая
 • Не са тествани върху животни
Съставки В дневната доза от 2 таблети % от ПДД
Глюкозамин Сулфат 1 000 мг
МСМ 500 мг
Хондроитин Сулфат 100 мг
Екстракт от Шипка 100 мг
Витамин Д3 (Д3 800 IU) 20 микрограма 400
Витамин С 60 мг 75
Фолиева киселина 400 микрограма 200
Витамин В12 20 микрограма 800
Цинк 10 мг 100
Манган 4 мг 200
Мед 1 мг
Селен 120 микрограма 218
Екстракт от Джинджифил 80 мг

Прием

Две таблети дневно по време на или веднага след основното хранене с пълна чаша вода или друга студена напитка. Jointace® трябва да се приема само на пълен стомах. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза.Продуктът е произведен в съответствие със стандартите на GMP (Добра Производствена Практика) и качества на контрол, надвишаващи тези, които се прилагат обикновено при производството на хранителни добавки.

Консултирайте се с лекар преди употреба, ако сте диабетик или приемате антикоагуланти. Тази формула замества други приемани преди това добавки от серията Jointace®. Редовен прием е препоръчителен. Jointace® Шипка се препоръчва с балансирана диета, богата на рибено масло.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°С на недостъпно за деца място.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Произведено на място, което може да обработва ядки. Продуктът не е подходящ за деца. Продуктът може да не е подходящ за хора, които са алергични към миди, риба, рибни продукти или соя.

Винаги четете указанията за употреба. Не надвишавайте препоръчителната доза. Както и при други хранителни добавки потърсете професионален съвет от Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите или страдате от някакви алергии, както и в случай, че страдате от специфично заболяване (като диабет, епилепсия, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти. Глюкозаминът в продукта е извлечен от естествен хитин. Не го приемайте, ако сте алергичен към риба или миди. Ако сте диабетик или приемате антикоагуланти, задължително се консултирайте с Вашия лекар преди прием на продукта.

Хранителните добавки не са предназначени да лекуват каквото и да е заболяване.

 

Защо е създаден Jointace® Шипка и МСМ?

Jointace® Шипка и МСМ е научно разработен да подпомогне Вашата хранителна диета и да поддържа здравето на ставите и тяхната мобилност.

Jointace® Шипка и МСМ е уникална комбиницаия от съставки и био- елементи:

 • Шипката съдържа естествени съставки, които подкрепят съединителните тъкани и ставната мобилност на човешкото тяло.
 • Глюкозамин сулфат – поддържа здрави стави като подкрепя способността на организма да произвежда хрущял по естествен път.
 • Хондроитин Сулфат – произвеждан по естествен път в организма и основен компонент на хрущяла, помага му да абсорбира течностите в съединителните тъкани.
 • Джинджифил – „кулинарна“ добавка често използвана за поддържане здравето на ставите.

Може ли Jointace® Шипка и МСМ да се приема едновременно с други лекарства?

Jointace® Шипка и МСМ е хранителна добавка и съдържа ниски нива на витамини и минерали. При прием на продукта едновременно със специфични лекарства трябва да потърсите съвет от Вашия лекар. Ако сте диабетик или използвате антикоагуланти трябва да се посъветвате с лекар преди употреба на хранителната добавка.

Колко таблети съдържа една опаковка Jointace® Шипка, МСМ, Хондроитин и Глюкозамин?

Jointace® Шипка и МСМ се предлага в опаковка от 30 таблети, които са достатъчни за 15 дневен прием.

Кога и как трябва да се приема Jointace® Шипка и МСМ?

Jointace® Шипка и МСМ се приема по две таблети дневно по време или веднага след основното хранене с пълна чаша вода или друга напитка. Таблетите не се дъвчат. Приемането на таблетата заедно с голямо количество храна забързва процеса на усвояване на нейното съдържание и намаля вероятността от гадене, което може да се появи при приемането на мултивитамини на празен стомах.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на Jointace® Шипка и МСМ?

Jointace® Шипка и МСМ не предизвиква никакви странични ефекти, когато се приема по препоръчания начин и дозировка. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. При предозиране, веднага потърсете съвет от специалист. Продуктът може да не е подходящ за хора алергични към миди. Ако сте диабетик или използвате антикоагуланти трябва да се посъветвате с лекар преди употреба на хранителната добавка.

Иматезатруднения при преглъщането на таблетките?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се срещат доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр. банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Кои са активните съставки?

Вижте информацията за формулата на продукта.

Колко дълго може да се приема Jointace® Шипка и МСМ?

Няма максимален или минимален ограничителен период за прием на продукта. Това е разликата с наличните аналогични продукти на пазара, защото според Витабиотикс дневният прием на включените основни съставки не следва да надхвърля нивата, които се препоръчват в последните научни изследвания. По- високите дневни дози на Глюкозамин и Хондроитин много често водят до кръвоизливи, неразположение, замайване и други. Също така високите количества не водят до по- добър ефект, особено когато това е съпътствано с прекъсване на лечението за определен период от време. Според нас постоянния прием на най- често препоръчваните дневни дози на тези две основни съставки има много по- добър ефект.

Някои от Препоръчителните дневни дози ПДД са над 100%. Това безопасно ли е? Защо Jointace® Шипка и МСМ не съдържа Калций?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно  препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по- близо до ПДД. Поради тази причина трябва да се разглеждат на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво. ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит в преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеоопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива по- високи от 100% ПДД. Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали. Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и вместо това Витабиотикс винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и иминерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект, подход, който е подкрепен от много експерти и изследователи през годините. Калцият е важен минерал за здравето на костите. Въпреки това той не участва в продукта, поради невъзможността да се включи физически необходимата дневна доза в таблетата заедно с останалите съставки. Това е и причината ние да препоръчваме приема на някой от продуктите от гамата на Остеокеър едновременно с приема на Jointace.

Съвети за здрави и подвижни стави

Често взимаме нашите стави за даденост и не обръщаме внимание на тяхното здраве до момента, в който се окаже че сме ги свръхнатоварили. Независимо от възрастта, физическата натовареност, спортуваме или не, ние всички трябва да се замислим навреме за здравето на ставите си, за да можем да ги използваме дълго и безпроблемно. Ставите са един много интересен механизъм, който се нуждае от адекватни грижи, за да може да повдига и премества големи тежести десетилетие след десетилетие без да се счупи.

Хранене

Яжте по 5 плода или зеленчука на ден- те съдържат антиоксиданти, витамини А, С и Е, каротеноиди и селен, които помагат за здрави кости.

Яжте риби богати на мазнини като сьомга, сардина, херинга. Пийте 6-8 пълни чаши вода на ден, за да поддържате добра хидратация и поток на съставките до ставите. Ако сте с наднормено тегло, опитайте се да го намалите с няколко килограма, за да намалите стреса върху ставите.

Опитайте това:

 • Вървете пеша до магазина и обратно
 • Разхождайте дълго кучето- Вашето или това на съседа, 20 минути са достатъчни.
 • Плувайте- движенията във водата намаляват триенето на ставите.
 • Карайте колело
 • Пробвайте йога или тай – чи вкъщи или студио. Разтягането е лесен начин да поддържате ставите и мускулите подвижни и да се справите със стреса в ежедневието.
 • Запомнете, че не трябва да носите леопардово трико, за да се упражнявате. Градинарството, танците или колоезденето могат да Ви направят също толкова добър, колкото е Джейн Фонда в аеробиката.
Jointace® Оригинал
Jointace® Шипка, МСМ
Jointace® Колаген
Jointace® Магнити