jointace-collagen

Jointace® Колаген с Глюкозамин и Хондроитин

badge-boots-awardsЗа поддържане здравето на хрущяла и ставите и активен начин на живот

Jointace® Колаген е е уникална комбинация от микроелементи, витамини и минерали, създаден специално за хора, които се грижат активно за ставите си. С допълнително добавен колаген за още по-голяма подкрепа за здравето на хрущяла.

С висококачествен колаген тип II за поддържане на структурата и свързаност между клетките

Колагенът е ключов структурен протеин в свързващата тъкан на тялото, включваща хрущял, кости, сухожилия, кожа и ставни връзки.

Колаген тип II произвежда до 90% от първичния колаген открит в хрущяла. Той се отличава от другите типове колаген по това, че има високи нива на аминокиселината хидроксилизин. Способносттта да се произвежда този тип колаген зависи основно от това дали в хранителния ни режим са налице правилните аминокиселини, за да се изгради протеинова верига. Висококачественият колаген тип II използван в Jointace е хидролизиран специално, за да подобри абсорбцията.

Много повече от Глюкозамин Сулфат

Комбинацията на съставките в продукта е насочена да подкрепи ставите в човешкия организъм и дава непобедима сила в тази насока предоставяйки нещо повече от обикновения глюкозамин сулфат.

Наред с микроелементите, Джоинтейс Колаген осигурява глюкозамин, присъстващ в предпочитаната форма на калия и висококачествена LMW (ниско молекулно тегло) форма на хондроитин.

Глюкозамин сулфатът разбира се е много важен за здравето на ставите, но не трябва да се забравя факта, че способността на тялото да го произвежда по естествен път намалява с напредването на възрастта. Той също играе ключова роля при производството на колаген, естествената възглавница за хрущяла, но това е само един от факторите, които влияят на здравето на ставите.

Комбинацията от Колаген, Глюкозамин и Хондроитин е създадена да подкрепи хрущяла и здраветото на ставите и доставя на организма нещо много повече от самостоятелен глюкозамин сулфат.

С Хондроитин за поддържане на хрущяла

Хондроитинът е включен във формулата на продукта, тъй като работи синергийно с глюкозамина за подпомагане на обновяването и подновяването на хрущяла и подкрепя смазващите свойства на течностите около ставите. Джойнтейс съдържа специален висококачествен хондроитин с ниско молекулно тегло. Глюкозамин сулфат и Хондроитин сулфат съдържащи се в Jointace® отговарят на стандарта на чистота – USP- Фармакопея на Съединените Щати.

Микроелементи и витамини

Мед – допринася за поддържането на съединителни тъкани.
Витамин D, цинк и манган помагат за поддържане здравето на костите. Витамин D3 се предлага в неговата форма холекалциферол, естествената форма която се произвежда от организма при излагане на слънчева светлина.

Базиран на последните научни изследвания

Jointace® Колаген с Хондроитин и Глюкозамин е създаден използвайки последните научни изследвания и е произведен в съответствие със GMP (Добра Производствена Практика). Продуктът може да се използва едновременно с Jointace® магнитни лепенки.

Винаги четете указанията за употреба. Не надвишавайте препоръчителната доза. Както и при други хранителни добавки потърсете професионален съвет от Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите или страдате от някакви алергии, както и в случай, че страдате от специфично заболяване (като диабет, епилепсия, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти. Глюкозаминът в продукта е извлечен от естествен хитин. Не го приемайте, ако сте алергичен към риба или миди. Ако сте диабетик или приемате антикоагуланти, задължително се консултирайте с Вашия лекар преди прием на продукта.

Хранителните добавки не са предназначени да лекуват каквото и да е заболяване.

 

Микронутриентна хранителна добавка с глюкозамин, витамини и минерали

Продуктът се предлага в блистерна опаковка, за да се предпази всяка таблетка от влиянието на околната среда.
 • Без изкуствени оцветители
 • Без алкохол-съдържащи консерванти
 • Без лактоза и мая
 • Без глутен
 • Не са тествани върху животни
Нутриенти В  2 таблети % от ПДП
Колаген Тип II 300 мг
Глюкозамин Сулфат 1 000 мг
Хондроитин Сулфат 100 мг
Витамин E 40 мг α-TE 333
Витамин Д (Д3 800 IU) 20 микрограма 400
Фолиева киселина 400 микрограма 200
Витамин С 60 мг 75
Витамин В12 20 микрограма 800
Цинк 10 мг 100
Манган 4 мг 200
Мед 1 000 микрограма 100
Селен 120 микрограма 218
Екстракт от Джинджифил 80 мг

IU – международни единици, USP – United States Pharmacopei, ПДП-препоръчителен дневен прием (ЕС)

Препоръчителният прием на 2 таблетки осигурява: Глюкозамин 592 mg, осигурен от Глюкозамин сулфат 2KCI 1000 mg.

Прием

Две таблети дневно по време на или веднага след основното хранене с пълна чаша вода или друга студена напитка. Jointace® трябва да се приема само на пълен стомах. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Таблетките не се дъвчат. Консултирайте се с лекар преди употреба, ако сте диабетик или приемате антикоагуланти. Тази формула замества други приемани преди това добавки от серията Jointace®. Редовен прием е препоръчителен. Jointace® Колаген се препоръчва с балансирана диета, богата на рибено масло. Продуктът е произведен в съответствие със стандартите на GMP (Добра Производствена Практика) и качества на контрол, надвишаващи тези, които се прилагат обикновено при производството на хранителни добавки.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Произведено на място, което може да обработва ядки. Продуктът не е подходящ за деца. Продуктът може да не е подходящ за хора, които са алергични към риба, рибни продукти или соя. Jointace Колаген съдържа глюкозамин, получен от естествен хитин.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Винаги четете информацията за начина на прием преди използване. Не превишавайте препоръчаната доза. Както и при другите хранителни добавки потърсете съвет от професионалист преди използването. Ако сте бременна, кърмите, страдате от хранителни алергии консултирайте се с фармацевт или лекар, както и в случай, че страдате от специфично заболяване (като диабет, епилепсия, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти. Хранителните добавки не са предназначени да лекуват каквото и да е заболяване.

Защо е създаден Jointace® Колаген?

Jointace® Колаген е научно разработен да подпомогне Вашата хранителна диета и да поддържа здравето на ставите и тяхната мобилност, като се фокусира основно върху хрущяла.

Jointace® Колаген е уникална комбинация от съставки и био- елементи:

 • Висококачествен колаген тип II – да подпомогне структурната защита и свързаност между клетките.
 • Глюкозамин сулфат заради ролята му в поддържането на здрави стави като подкрепя способността на организма да произвежда хрущял по естествен път.
 • Хондроитин Сулфат- произвежда се в организма по естествен път и е основен компонент на хрущяла, помага му да абсорбира течностите в съединителните тъкани.
 • Джинджифил- „кулинарна“ добавка често използвана за поддържане здравето на ставите.
 • Витамин С- ко-фактор при производството на колаген, един от основните градивни елементи на ставите и хрущяла.

За кого е предназначен?

Продуктът е идеален за хора, които водят активен начин на живот, включително и занимаващите се със спорт професионално или любителски, както и за всички грижещи се за своите стави и кости.

Може ли Jointace® Колаген да се приема едновременно с други лекарства?

Jointace® Колаген е хранителна добавка и съдържа умерени балансирани нива на витамини и минерали. За прием едновременно със специфични лекарства трябва да потърсите съвет от Вашия лекар. Консултирайте се с лекар преди употреба, ако сте диабетик или приемате антикоагуланти.

Колко таблети съдържа една опаковка Jointace® Колаген?

Jointace® Колаген се продава в опаковка от 30 таблети и е достатъчна за 15 дневен прием.

Кога и как трябва да се приема Jointace® Колаген?

Jointace® Колаген се приема по две таблети дневно по време или веднага след основното хранене с пълна чаша вода или друга студена напитка. Таблетите не се дъвчат. Приемът с голямо количество храна допълнително помага за по- доброто и по- лесно усвояване на нутриентите от организма и може да намали чувството за гадене, което е възможно да се появи при някои хора, когато приемат мултивитамини на празен стомах.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на Jointace® Колаген?

Jointace® Колаген не предизвиква никакви странични ефекти, когато се приема по препоръчания начин и дозировка. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. При предозиране, потърсете незабавно медицински съвет. Продуктът може да не е подходящ за хора алергични към риба или миди. Диабетищите или приемащите антикоагуланти трябва да се консултират с лекар преди прием на продукта.

Кои са активните съставки?

Вижте информацията за формулата на продукта.

Имате затруднения при поглъщане на таблетката?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр. банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Колко дълго може да се приема Jointace® Колаген?

Няма максимален или минимален ограничителен период за прием на продукта. Това е разликата с наличните аналогични продукти на пазара, защото според Витабиотикс дневният прием на включените основни съставки не следва да надхвърля нивата, които се препоръчват в последните научни изследвания. По- високите дневни дози на Глюкозамин и Хондроитин много често водят до кръвоизливи, неразположение, замайване и други. Също така високите количества не водят до по- добър ефект, особено когато това е съпътствано с прекъсване на лечението за определен период от време. Според нас постоянният прием на най- често препоръчваните дневни дози на тези две основни съставки има много по- добър ефект.

Някои от Препоръчителните дневни дози ПДД са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини са изключително безопасни приемани в десетки или стотици пъти по- високи дневни дози от препоръчителните. Следователно  приемът им следва да се преценява на индивидуална база в зависимост от всеки специфичен случай. ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит в преобладаващата част на населението. При определени здравословни проблеми тези дози са недостатъчни за справяне с този недостиг. Ето защо понякога продуктите от гамата на Витабиотикс съдържат дневни дози на определени витамини  по- високи от препоръчителните.

Всички продукти на Витабиотикс са създадени в съотвествие с последните научни и клинични изследвания и съдържат ефективни дози на витамини и минерали.

Витабиотикс избягва „ Мега дозировката“- особено високи нива на изолирани хранителни вещества и подчертава важността на безопасно, умерено и разумно ниво на витамини и минерали, внимателно балансирано, за да се увеличи техния комбиниран ефект; подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи.

Защо Jointace® Колаген не съдържа Калций?

Калцият е важен минерал за здравето на костите. Въпреки това той не участва в  продукта, поради невъзможността да се включи физически необходимата дневна доза в таблетата заедно с останалите съставки. Това е и причината ние да препоръчваме прием на някой от продуктите от гамата на Остеокеър едновременно с приема на Jointace.

Съвети за здрави и подвижни стави

Често взимаме нашите стави за даденост и не обръщаме внимание на тяхното здраве до момента, в който се окаже че сме ги свръхнатоварили. Независимо от възрастта, физическата натовареност, спортуваме или не, ние всички трябва да се замислим навреме за здравето на нашите стави, за да можем да ги използваме дълго и безпроблемно. Ставите са един много интересен механизъм, който се нуждае от адекватни грижи, за да може да повдига и премества големи тежести десетилетие след десетилетие без да се счупи.

Хранене

Яжте по 5 плода или зеленчука на ден- те съдържат антиоксиданти, витамини А, С и Е, каротеноиди и селен, които помагат за здрави кости.

Яжте риби богати на мазнини като сьомга, сардина, херинга. Пийте 6-8 пълни чаши вода на ден, за да поддържате добра хидратация и поток на съставките до ставите. Ако сте с наднормено тегло, опитайте се да го намалите с няколко килограма, за да намалите стреса върху ставите.

Опитайте това:

 • Вървете пеша до магазина и обратно.
 • Разхождайте дълго кучето- Вашето или това на съседа, 20 минути са достатъчни.
 • Плувайте- движенията във водата намаляват триенето на ставите.
 • Карайте колело.
 • Пробвайте йога или тай – чи вкъщи или студио. Разтягането е лесен начин да поддържате ставите и мускулите подвижни и да се справите със стреса в ежедневието.
 • Запомнете, че не трябва да носите леопардово трико, за да се упражнявате. Градинарството, танците или колоезденето могат да ви направят също толкова добри, колкото е Джейн Фонда в аеробиката.
Jointace® Колаген
Jointace® Магнити