Менопейс® с Калций

calciumМенопейс® с Калций е специално разработен да достави допълнителна подкрепа за женския организъм през периода на или след менопауза, когато той има завишена нужда от калций, нужен за поддържане доброто здраве на костите. Менопейс® с Калций представлява уникална формула от 24 съставки, комбиниращи оригиналната формула на Менопейс със 700 мг калций и 100 мг екстракт от Соеви изофлавони. Продуктът може да се приема едновременно с или независимо от Хормонозаместителна терапия.

Менопейс® с Калций плюс витамин D

С годините нашите кости губят своята плътност вследствие на естественото намаляване на нивата на естроген. Поради този факт е от особена важност да се осигури ежедневен прием на нужните нива калций, за да гарантираме доброто здравословно състояние на костите.

Менопейс® с Калций доставя 700 мг калций плюс магнезий, цинк и витамин D, които заедно влияят върху поддържането на здрави кости. Базиран на последните научни изследвания, Менопейс® с Калций набавя високи дози на „слънчевия витамин“ D3, който играе важна роля в много процеси в организма, включително и за нормалното абсорбиране и усвояване на калция, който приемаме с нашата хранителна диета, както и нормалното функциониране на имунната система.

Регулиране на хормоналната активност

По време на менопауза женските яйчници произвеждат по- малко естроген и прогестерон. Менопейс® с Калций съдържа витамин В6, който влияе върху регулирането на  хормоналната активност.

Цялостна жизненост и добро здраве

Менопейс® с Калций осигурява витамин B1, B6 и B12, които допринасят за нормалното функциониране на нервната система, както и пантотенова киселина, желязо и мед  за нормалното освобождаване на енергия.

Естрогенът има положителен ефект върху производството на колаген, които е съставна част на костите и е известно, че запазва кожата еластична и стегната. След менопаузата, нивата на естроген и по този начин производството на естроген могат значително да намалеят. Menopace ® Калций включва витамин C, който допринася за нормалното образуване на колаген, за нормалната функция на кожата, хрущяла, костите и кръвоносните съдове.

Елементи за здравето на сърцето

highcalciumПрието е, че по- ниските нива на естроген могат да повлияят на сърцето и сърдечно- съдовите заболявания при по- възрастните жени. Менопейс® Оригинал съдържа витамин В1, който допринася за нормалната функция на сърцето; фолиевата киселина, витамините В12 и В6 допринасят за нормалния метаболизъм на хомоцистеина. Поддържането на здравословни ниски нива на хомоцистеин в кръвта е пряко свързан със здравето на сърцето.

Винаги четете указанията за начина на прием. Както и при употребата на други хранителни добавки, потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение.  Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета. Не приемайте продукта, ако сте алергична към соя.

Мултивитаминни таблетки с минерали и нутриенти Менопейс® Калций

Съставки Средно в 2 таблетки %ПДД
Екстракт от Соеви изофлавони 100 mg
PABA 30 mg
Естествени каратеноиди 2 mg
Витамин А (1333 IU) 400 mcg

50

Витамин D (като D3 400 IU) 10 mcg

200

Витамин E 30 mg

250

Витамин C 45 mg

56

Тиамин (Витамин В1) 10 mg

909

Рибофлавин (Витамин В2) 5 mg

357

Ниацин (Витамин В3) 20 mg NE

125

Витамин В6 10 mg

714

Биотин 30 mcg

60

Фолиева киселина 400 mcg

200

Витамин В12 9 mcg

360

Пантотенова киселина 30 mg

500

Калций 700 mg

88

Цинк 15 mg

150

Желязо 8 mg

57

Мед 1000 mcg

100

Магнезий 100 mg

27

Йод 250 mcg

167

Манган 0.5 mg

25

Селен 100 mcg

182

Хром 50 mcg

125

vegi
• Без изкуствени оцветители
• Без консерванти
• Без глутен
• Без мая или желатин
• Не е тестван върху животни
• Подходящ за вегетарианци

Прием

Две таблетки дневно по време или веднага след основното хранене. Да се приема с чаша вода или друга студена напитка. Да не се приема на празен стомах. Продуктът може да се ползва и след периода на менопауза без ограничение във времето. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Тази пълноценна формула замества други използвани мултивитамини от гамата на Menopace. Не е необходимо да приемате допълнително други мултивитамини съвместно с приема на Menopace Калций.

Алергични съвети:

Съдържа Соя

Менопейс® с Калций не съдържа наркотични вещества или хормони. Продуктът е произведен в съответствие със стандартите за добра производствена практика GMP и качества за контрол надвишаващи тези, които се прилагат обикновено при производството на хранителни добавки.

Винаги четете указанията за прием преди употреба. Не превишавайте препоръчителния прием. Както при другите хранителни добавки, потърсете професионална консултация преди употреба, ако страдате от хранителни алергии или приемате лекарства. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате хронично медицинско състояние, имате епилепсия, нарушение на щитовидната жлеза, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или сте алергични към някоя от съставките . Витаминните добавки не са предназначени за лечение или предотвратяване на някакво заболяване. Хранителните добавки не трябва да заменят балансираната и разнообразна диета и здравословния начин на живот.

Не приемайте, ако сте алергични към соя. 

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Защо е създаден Менопейс® с Калций?

Менопейс® с Калций е създаден от екип специалисти включващ високо квалифицирани фармацевти, медицински консултанти и е базиран на солидни научни изследвания направени върху безопасната и здравословна диета на жените през периода на и след менопауза. Менопаузата отбелязва времето, когато приключва репродуктивния период и яйчниците спират производството на естроген. През този етап от живота на жената определени витамини и минерали са от изключително значение. Менопейс® с Калций се фокусира приоритетно върху здравето на костите, като две таблети от продукта съдържат 700 мг калций плюс магнезий и витамин D, които синергийно влияят върху доброто здраве на костите. Продуктът също така съдържа повишено количество екстракт от Соеви изофлавони- 100mg.

Какво трябва да знаем преди да започнем приема на Менопейс® с Калций?

Менопейс® с Калций e хранителна добавка и не може да замести разнообразното и балансирано хранене. Не съдържа хормони и може да се приема едновременно с или без хормонозаместителна терапия. Подходящ е за вегетарианци.

Кога се препоръчва прием на Менопейс® с Калций?

Менопейс® с Калций съдържа специфични съставки включително калций, който е нужен за поддържане доброто здраве на костите през периода на и след менопауза. Няма ограничение в продължителността на приема на продукта. Менопейс® с Калций се препоръчва на всички жени с ранна менопауза, които трябва да си осигурят хранителни вещества за нормално здраве на костите за по-дълъг период.

Може ли Менопейс® с Калций да се приема едновременно с Хормонозаместителна терапия?

Принципно, Менопейс® с Калций може да се използва едновременно с Хормнозаместителна терапия, защото съдържа средни нива на витамини и минерали, не съдържа наркотични вещества или хормони. За по- специализирани съвети свързани с приема на продукта едновременно с други медикаменти, ние препоръчваме да потърсите съвет от Вашия лекар.

Как и кога трябва да се приема Менопейс® с Калций?

Две таблетки дневно по време или веднага след основното хранене. Да се приема с чаша вода или друга студена напитка. Приемът с голямо количество храна подобрява усвояването на съставките, намалява гаденето, което може да се появи, когато мултивитамините се приемат на празен стомах. Менопейс® с Калций винаги трябва да се приема на пълен стомах и с голямо количество течности, за да може таблетите да преминат през хранопровода лесно. Не приемайте с кафе или чай, защото това може да доведе до преждевременно разтваряне на таблетката.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на Менопейс® с Калций?

Не са забелязани никакви неблагоприятни странични ефекти от приема на продукта при спазване на указнията за употреба. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от Вашия лекар.

Какви са активните съставки на Менопейс® с Калций?

Моля, вижте информацията за състава на продукта.

Колко време е необходимо, за да се почувстват ползите от продукта?

Резултатите са индивидуални, но в повечето случаи подобрения се забелязват след няколко седмици. Пълноценен ефект от Менопейс® с Калций се отчита между първия и третия месец на прием.

Може ли Менопейс® с Калций да се приема едновременно с други продукти на Витабиотикс?

Формулата на продукта набавя всички нужни елементи за доброто здраве на женския организъм през периода на и след менопауза. Няма нужда да се приемат други продукти.

Някои от Препоръчителните дневни дози (ПДД) са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по- близо до ПДД. Поради тази причина витамините трябва да се разглеждат на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво. ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит в преобладаващата част от населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеоопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива по- високи от 100% ПДД. Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват прекомерни количества, в съответствие с официалните безопасни горни граници за витамините и минералите. Витабиотикс избягва  „мега дозите“ на хранителните вещества и вместо това  винаги  подчертава важността на безопасните, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект- подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Менопейс® Оригинал
Менопейс® с Калций
Менопейс® Нощ
red clover
Червена детелина
Менопейс Макс