Менопейс® Нощ

nightchamomileextractМенопейс® Нощ е специално създадена хранителна добавка за жени, които минават през периода на и след менопауза и е предназначена да се приема преди сън. Липсата на сън или трудното заспиване повишава раздразнителността, води до депресия и отслабване на имунната система. Оптималната хранителна диета е важна за жената през този период от живота й, независимо от решението й дали да премине през Хормонозаместителна терапия или не. Менопейс® Нощ доставя на организма уникална формула от микроелементи, комбинираща всички предимства на Менопейс® Оригинал с допълнителна подкрепа на екстракт от лайка, екстракт от хмел и 5-HTP ( 5- хидрокситриптофан). Формулата Менопейс® Нощ е предназначена да замести приема на Менопейс® Оригинал или Менопейс® с Калций, а не като тяхно допълнение, в случаите, когато жената има проблеми със съня.

Всички предимства на Менопейс

Менопаузата е естествен етап от живота, през който преминава всяка жена. Хиляди жени от цял свят откриха, че Менопейс, продукт №1 за периода на менопауза във Великобритания, доставя ефективна хранителна подкрепа

Менопейс® Нощ доставя всички съставки на Менопейс Оригинал ПЛЮС допълнителна подкрепа от:

Екстракт от Лайка

Цветът на лайката може да се използва през периода на и след менопауза за оптимална релаксация и за добър и здрав сън. Още от хилядолетия, благодарение на успокояващото си дейсвие, лайката се използва като средство срещу безсъние. Тя помага за по-бързо унасяне и изпадане в състояние на сън.

Екстракт от Хмел

nighthopsextractХмелът допълнително улеснява прехода през периода на менопауза като поддържа позитивна психическа нагласа, благоприятства спокойния сън и състоянието на нервната система. Активните вещества в хмела са флавоноиди със седативно и релаксиращо въздействие.

5-HTP

Тази аминокиселина има способността по естествен път да увеличава нивото на серотонин в организма. Серотонинът е химически посредник, който регулира процесите, свързани с емоциите, поведението, апетита, мисловната дейност и съня. Употребата на 5-HTP поддържа позитивен мироглед, добро настроение, ефективна релаксация и спокойствие.

5-хидрокситриптофан (5-HTP) е вещество, което се образува в човешкото тяло от незаменимата аминокиселина триптофан, която постъпва в организма чрез храната. В мозъка 5-хидрокситриптофанът от своя страна се превръща в серотонин-вещество, което предава нервните импулси между мозъчните клетки. Серотонинът е познат още и като „хормонът на щастието”.

Серотонинът е известен още като 5-хидрокситриптамин и се съдържа главно в мозъка, където се синтезира, както и в червените кръвни телца. В централната нервна система серотонинът играе изключително важна роля при контролирането на гнева, агресивността, телесната температура, настроението, съня, апетита, както и сексуалността.

Ниските нива на „хормона на щастието”, предразполагат към повишена агресивност, дълбоки депресивни състояния, понижено либидо и самочувствие, и други нервни разстройства.

Изследванията показват, че при хората приемащи 5-HTP като добавка, се забелязва подобрение в настроението и спокоен сън. 5-HTP спомага за намаляване на апетита и жаждата за въглехидрати и води до намаляване на телесното тегло. Продуктът е подходящ за хора, целящи подобряване на настроението и редуциране на излишното напрежение и стрес.

Минерали за здравето на костите

Здравето на костите е от особена важност за жените през периода на и след менопауза. Менопейс® Нощ доставя магнезий, цинк и 25 mcg витамин D3, които влияят върху поддържане доброто здраве на костите. Витамин D също въздейства върху абсорбцията и усвояването на калция от организма и има протективно действие при остеопороза. Менопейс® Нощ е препоръчително да се приема с някой от продуктите от гамата Остеокеър, предоставящи нужното количество калций на организма.

Елементи за здравето на сърцето

Прието е, че по- ниските нива на естроген могат да повлияят на сърцето и сърдечно- съдовите заболявания при по- възрастните жени. Менопейс® Нощ съдържа витамин B1, който допринася за нормалната функция на сърцето, също фолиева киселина и витамините B12 и B6, които спомагат за нормалния метаболизъм на хомоцистеина. Поддържането на здравословни ниски нива на хомоцистеин в кръвта е пряко свързан със здравето на сърцето.

Подхранване на кожата

Естрогенът има положителен ефект при производството на колаген, който е съставна част на костите. Известно е, че той запазва кожата еластична и стегната. След менопауза, нивата на естроген и по този начин производството на колаген могат значително да намалеят. Формулата на Менопейс® Нощ включва витамин С, който допринася за нормално образуване на колаген и за нормална функция на кожата, хрущяла, костите и кръвоносните съдове.

Винаги четете указанията за начина на прием. Както и при употребата на други хранителни добавки, потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана диета. Продуктът да не се приема, ако сте алергична към соя.

Витаминна таблета с минерали и нутриенти

Нутриенти Средно в таблета %ПДД
Екстракт от Лайка 50 mg
Екстракт от хмел 50 mg
Соев екстракт

доставящ изофлавони

50 mg

20 mg

Витамин А 2500IU 750 mcg

94

Витамин С 45 mg

56

Витамин D3 (D3 1000IU) 25 mcg

100

Витамин Е 30 mg

250

Витамин В1 15 mg

1364

Витамин В2 5 mg

357

Ниацин В3 24 mg

150

Витамин В6 10 mg

714

Биотин В7 50 mcg

100

Фолиева киселина 400 mcg

200

Витамин В12 20 mcg

800

Пантотенова киселина 30 mg

500

Цинк 15 mg

150

Желязо 6 mg

43

Мед 1000 mcg

100

Магнезий 60 mg

16

Йод 150 mcg

100

Манган 2 mg

100

Селен 110 mcg

200

Хром 40 mcg

100

vegi
• Без изкуствени оцветители
• Без консерванти
• Без глутен
• Без мазнини или желатин
• Не е тестван върху животни
• Подходящ за вегетарианци

Прием

Една таблетка дневно по време или веднага след основното хранене. Изпийте с чаша вода или друга студена напитка. Да не се приема на празен стомах. Продуктът може да се използвя и след периода на менопауза без ограничение във времето. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза.

Алергични съвети:

Съдържа Соя

Менопейс® Нощ не съдържа наркотични вещества или хормони. Продуктът е произведен в съответствие със стандартите за добра производствена практика GMP и качество за контрол надвишаващо това, което се прилага обикновено при производството на хранителни добавки.

Хранителна добавка

Винаги четете указанията на продукта преди употреба. Не превишавайте препоръчителния прием. Хранителните добавки не трябва да заместват разнообразната и балансирана диета и здравословния начин на живот. Както при другите хранителни добавки, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба, ако сте под лекарско наблюдение, имате епилепсия, заболяване на щитовидната жлеза, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или сте алергични към някоя от съставките.

Произведено на място, което може да обработва ядки. Не използвайте продукта, ако сте алергични към СОЯ.

Този продукт съдържа желязо, което, при прекомернаупотреба, може да е вредно за много малки деца.

Съхранявайте при температура под 25 ° C на сухо, недостъпно за деца място.

Защо е създаден Менопейс® Нощ?

Менопейс® Нощ е създаден от екип специалисти включващ високо квалифицирани фармацевти и медицински консултанти и е базиран на солидни научни изследвания направени върху безопасната и здравословна диета на жените през периода на и след менопауза. Особено внимание е насочено към  осигуряването на добър и здравословен сън. Менопаузата отбелязва времето, когато приключва репродуктивния период и яйчниците спират производството на естроген. През този етап от живота на жената определени витамини и минерали са от изключително значение. Всяка една таблета Менопейс® Нощ съдържа пълноценна комбинация от съставки, подходяща именно за този период и включваща витамин B6, който влияе върху хормоналната активност. Витамин D заедно с магнезия влияят върху поддържане доброто здраве на костите. Пантотеновата киселина, витамин B12 и желязото подобряват освобождаването на енергия. Добавени са и екстракт от Лайка и Хмел, които правят преминаването през периода на менопауза още по- леко и спокойно.

Кога се препоръчва прием на Менопейс® Нощ?

Менопейс® Нощ трябва да се приема от жени, които държат на пълноценен и здравословен сън през периода на или след менопауза. Няма ограничение в продължителността на прием на продукта. Менопейс® Нощ се препоръчва на всички жени с ранна менопауза. Менопейс® Нощ е хранителна добавка, която не съдържа хормони и може да се приема едновременно с или без Хормонозаместителна терапия.

Може ли Менопейс® Нощ да се приема едновременно с Хормонозаместителна терапия?

Принципно, Менопейс® Нощ може да се използва едновременно с Хормонозаместителна терапия, защото съдържа средни нива на витамини и минерали, не съдържа наркотични вещества или хормони. За по-специализирани съвети свързани с приемането на продукта едновременно с други медикаменти, ние препоръчваме да потърсите съвет от Вашия лекар.

Как и кога трябва да се приема Менопейс® Нощ?

Една таблета дневно преди сън. Да се приема с чаша вода или друга студена напитка. Приемането с голямо количество храна подобрява усвояването на съставките, намалява гаденето, което може да се появи, когато мултивитамините се приемат на празен стомах. Менопейс® Нощ винаги трябва да се приема на пълен стомах и с голямо количество течности, за да може таблетата да премине през хранопровода лесно. Не приемайте с кафе или чай, защото това може да доведе до преждевременно разтваряне на таблетата.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на Менопейс® Нощ?

Не са забелязани никакви неблагоприятни странични ефекти от приема на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от Вашия лекар.

Какви са активните съставки на Менопейс® Нощ?

Менопейс® Нощ съдържа: Екстракт от Лайка- 50 mg; Екстракт от Хвощ 50 mg; 5 Хидрокситриптофат 20 mg; витамин A 750 mcg; витамин D (200 IU) 5 mcg; витамин E 30 mg; витамин C 45 mg; витамин B1 10 mg; витамин B2 5 mg; витамин B3 (Niacin) 20 mg; витамин B6 10 mg; фолиева киселина 400 mcg; витамин B12 9 mcg; биотин 30 mcg; пантотенова киселина 30 mg; P.A.B.A. 25 mg; желязо 6 mg; магнезий 100 mg; цинк 15 mg; йод 225 mcg; манган 0.5 mg; мед 1000 mcg; хром 50 mcg; селен 100 mcg; екстракт от соеви изофлавони 20 mg доставящи активните съставки: Дайдзеин 2,7 5mg, Глицерин 1,93 mg и Генестеин 0.83 mg.

Колко време е необходимо, за да се почувстват ползите от продукта?

Резултатите са индивидуални, но в повечето случаи подобрения се забелязват през първата седмица.

Може ли Менопейс® Нощ да се приема едновременно с други продукти на Витабиотикс?

Калцият е минерал, чията нужда е особено завишена през периода на и след менопауза за поддържане доброто здраве на костите. Менопейс® Нощ е формулиран така, че да може да бъде приеман едновременно с някои от продуктите от гамата на Остеокеър.

Някои от Препоръчителните дневни дози ПДД са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво. ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит в преобладаващата част от населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеоопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните безопасни горни граници за витамини и минерали. Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Менопейс® Оригинал
Менопейс® Нощ
Менопейс Макс