Menopace® Оригинал

Хранителен баланс през периода на и след менопауза

Менопаузата е естествен етап от живота, през който преминава всяка жена, когато нивата на естроген намаляват. Обикновено ни застига между 45 и 55 години, но може да варира значително и е доста индивидуално точно кога ще настъпи.

Хиляди жени по света са открили, че Menopace, добавката №1 по продажби във Великобритания  за този етап от живота, осигурява ефективна хранителна подкрепа. Menopace е най-доверената марка добавка за менопауза *.

Жените обръщат все по- голямо внимание на своето здравословно състояние през периода на менопауза.  Менопейс® Оригинал е съвременна формула съдържаща 21 елемента, която може да се ползва едновременно с или независимо от Хормонозаместителна терапия.

Регулиране на Хормоналната активност

През менопаузата женските яйчници произвеждат все по- малко естроген и прогестерон. Менопейс® Оригинал съдържа витамин B6, който влияе върху регулирането на  хормоналната активност.

Поддържане на здравето през менопаузата

Менопейс® Оригинал също така съдържа витамин B12 и B1, които спомагат за  нормалното функциониране на нервната система.  Умерените нива екстракт на Соеви изофлавони в продукта (20 милиграма) осигуряват изофлавоните Глицитеин, Генистеин и Дайдзеин, които се срещат в естествен вид в растенията.

Кожа, Коса и Образуване на колаген

Както в много етапи от живота, колебанията в хормоните могат да засегнат кожата и косата. Естрогенът има положителен ефект върху производството на колаген, вещество, което представлява част от костната матрица и структурата на кожата и спомага да се запази кожата еластична и стегната. След менопаузата нивата на естроген и следователно производството на колаген може значително да намалеят. Менопейс® Оригинал включва витамин С, който допринася за нормалното образуване на колаген за нормалната функция на кожата, хрущялите, зъбите, костите и кръвоносните съдове. Менопейс® Оригинал също осигурява биотин, който допринася за нормалното здраве на кожата и цинк, който допринася за нормалното здраве на косата.

Минерали за здравето на костите

Здравето на костите е от особена важност за жените през периода на и след менопауза. Менопейс® Оригинал доставя магнезий, цинк и витамин D, които поддържат доброто здраве на костите. Витамин D също влияе върху абсорбирането и усвояването на калция от организма. Менопейс® Оригинал е препоръчително да се приема с някой от продуктите от гамата Остеокеър, предоставящи нужното количество калций за организма.

Елементи за здравето на сърцето

Прието е, че по- ниските нива на естроген могат да повлияят на сърцето и сърдечно- съдовите заболявания при по- възрастните жени. Поддържането на здравословни ниски нива на хомоцистеин в кръвта е пряко свързан със здравето на сърцето. Менопейс® Оригинал съдържа витамин B1, който допринася за нормалната функция на сърцето. Фолиевата киселина, витамините B12 и B6 помагат за нормалния метаболизъм на хомоцистеина.

Активен начин на живот

Витамин В12, биотин и минералите мед и желязо допринасят за нормалното отделяне на енергия, плюс витамин D – за нормална функция на имунната система.

*Източник: OnePoll November 2019

Четете винаги указанията за начина на прием. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана диета. Не приемайте продукта, ако сте алергична към соя.

Таблетки с витамини, минерали и нутриенти

Нутриенти Средно в таблета %ПДД
Екстракт от Соеви изофлавони 20 mg
PABA 25 mg
Витамин А (2500IU) 750 mcg RE 94
Витамин С 45 mg 56
Витамин D3 (D3 400IU) 10 mcg 100
Витамин Е (естествен източник) 30 mg α-TE 250
Витамин В1 10 mg 909
Витамин В2 5 mg 357
Ниацин В3 20 mg NE 125
Витамин В6 10 mg 714
Биотин 30 mcg 60
Фолиева киселина 400 mcg 200
Витамин В12 9 mcg 360
Пантотенова киселина 30 mg 500
Цинк 15 mg 150
Желязо 6 mg 43
Мед 1000 mcg 100
Магнезий 100 mg 27
Йод 225 mcg 150
Манган 0.5 mg 25
Селен 100 mcg 182
Хром 50 mcg 125

mg – милиграм, mcg – микрограм, ПДД – Препоръчвана дневна доза (EC)

• Без консерванти и изкуствени оцветители
• Без глутен
• Без желатин
• Не съдържа хормони и медикаменти
• Без лактоза и мая
• Не са тествани върху животни
• Подходящ за ветегарианци

Прием

Една таблетка дневно по време или веднага след основното хранене. Да се приема с чаша вода или друга студена напитка. Да не се приема на празен стомах. Продуктът може да се ползва и след периода на менопауза без ограничение във времето. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Пълноценната формула замества приема на друг продукт от гамата Менопейс или друг мултивитамин. Не е необходим прием на друга мултивитаминна хранителна добавка.

Алергични съвети:

Съдържа Соя

Менопейс® Оригинал не съдържа наркотични вещества или хормони. Продуктът е произведен в съответствие със стандартите за добра производствена практика GMP и качество за контрол надвишаващо това, което се прилага обикновено при производството на хранителни добавки.

Винаги четете указанията за прием преди употреба. Не превишавайте препоръчителния прием. Както при другите хранителни добавки, потърсете професионална консултация преди употреба, ако страдате от хранителни алергии или приемате лекарства. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате хронично медицинско състояние, имате епилепсия, нарушение на щитовидната жлеза, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или сте алергични към някоя от съставките. Витаминните добавки не са предназначени за лечение или предотвратяване на някакво заболяване. Хранителните добавки не трябва да заменят балансираната и разнообразна диета и здравословния начин на живот.

Не приемайте, ако сте алергични към соя. 

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Защо е създаден Менопейс® Оригинал?

Менопейс® Оригинал е създаден от екип специалисти включващ високо квалифицирани фармацевти и медицински консултанти и е базиран на солидни научни изследвания направени върху безопасната и здравословна диета на жените през периода на и след менопауза. Менопаузата отбелязва времето, когато приключва репродуктивния период и яйчниците спират производството на естроген. През този етап от живота на жената определени витамини и минерали са от изключително значение. Всяка една таблета Менопейс® Оригинал съдържа пълноценна комбинация от съставки, подходяща именно за този период. Той включва витамин B6, който влияе върху хормоналната активност, витамин Д и магнезий за поддържане добро здраве на костите, пантотенова киселина, витамин B12 и желязо за подобряване освобождаването на енергия. Менопейс® Оригинал осигурява 22 хранителни вещества в научно разработена микронутриентна формула.

Кога се препоръчва прием на Менопейс® Оригинал?

Менопейс® Оригинал се приема през периода на или след менопауза. Няма ограничение в продължителността на прием. Менопейс® Оригинал се препоръчва на всички жени с ранна менопауза. Менопейс® Оригинал е хранителна добавка, която не съдържа хормони и може да се приема едновременно с или без Хормонозаместителна терапия. Продуктът е подходящ за жени с хистеректомия.

Може ли Менопейс® Оригинал да се приема едновременно с Хормонозаместителна терапия и има ли противопоказания с други медикаменти или болестни състояния?

Принципно, Менопейс® Оригинал може да се използва едновременно с Хормонозаместителна терапия, защото съдържа балансирани нива на витамини и минерали, не съдържа наркотични вещества или хормони. За по- специализирани съвети свързани с приемането на продукта едновременно с други медикаменти, ние препоръчваме да потърсите съвет от Вашия лекар.

Как и кога трябва да се приема Менопейс® Оригинал?

Една таблетка дневно по време или веднага след основното хранене. Да се приема с чаша вода или друга студена напитка. Приемането с голямо количество храна подобрява усвояването на съставките, намалява гаденето, което може да се появи, когато мултивитамините се приемат на празен стомах. Менопейс® Оригинал винаги трябва да се приема на пълен стомах и с голямо количество течности, за да може таблетата да премине през хранопровода лесно. Не приемайте с кафе или чай, защото това може да доведе до преждевременно разтваряне на таблетата.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на Менопейс® Оригинал?

Не са забелязани никакви неблагоприятни странични ефекти от приема на продукта. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от Вашия лекар.

Какви са активните съставки на Менопейс® Оригинал?

Менопейс® Оригинал съдържа витамин A 750 mcg; витамин D (400 IU) 10 mcg; витамин E 30 mg; витамин C 45 mg; витамин B1 10 mg; витамин B2 5 mg; витамин B3 (Niacin) 20 mg; витамин B6 10 mg; фолиева киселина 400 mcg; витамин B12 9 mcg; биотин 30 mcg; пантотенова киселина 30 mg; P.A.B.A. 25 mg; желязо 6 mg; магнезий 100 mg; цинк 15 mg; йод 225 mcg; манган 0.5 mg; мед 1000 mcg; хром 50 mcg; селен 100 mcg; екстракт от соеви изофлавони 20 mg доставящи активните съставки: Дайдзеин 1.1 mg, Глицерин 0.77 mg и Генестеин 0.33 mg.

Колко време е необходимо, за да се почувстват ползите от продукта?

Резултатите са индивидуални, но в повечето случаи подобрения се забелязват след няколко седмици. Пълноценен ефект от Менопейс® Оригинал се отчита между първия и втория месец на прием.

Може ли Менопейс® Оригинал да се приема едновременно с други продукти на Витабиотикс?

Калцият е минерал, чията нужда е особено завишена през периода на и след менопауза за поддържане доброто здраве на костите. Менопейс® Оригинал е формулиран така, че да може да бъде приеман едновременно с някой от продуктите от гамата на Остеокеър.

Някои от Препоръчителните дневни дози (ПДД) са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво. ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит в преобладаващата част от населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеоопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД. Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват прекомерни количества, в съответствие с официалните безопасни горни граници на витамини и минерали. Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Дипломиран специалист по акушерство и гинекология; ДМ; Член на колежа на лекарите и хирурзите в Пакистан; Член на  колежа на гинеколозите в Индия

1. Цел на проучването: Проучването е проведено с цел изучаване ефектите на Менопейс върху симптомите на менопауза.

2. Място на провеждане: Проведено е със съдействието на известни клиницисти в различни части на Индия.

3. Информация за използвания в проучването продукт:

Проучването е проведено с продукта Менопейс капсули на Витабиотикс, Великобритания. Според няколко клинични изследвания на територията на Великобритания, Менопейс се характеризира като нехормонален продукт, който осигурява специфична комбинация от минерали и витамини, за които е доказано, че повлияват ефикасно и облекчават голяма част от симптомите свързани с менопаузата. Мостри от продукта и специално изработени формуляри са били предоставени  на включените в проучването жени. Изготвяна е история на случаите и мониториране на  развитието на дванадесет свързани с менопаузата симптоми по време на изследването от M/s Vitabiotics Ltd., London (UK), чрез техните индийски партньори M/s Meyer Organics Pvt. Ltd., Thane-Mumbai.

4. Участници в проучването: Това е мета-анализ на тримесечно клинично изследване с Менопейс капсули, под формата на пет клинични изследвания, включващо 90 пре/постменопаузални пациентки със симптоми на менопауза, проведено от известни клиницисти в различни части на Индия. Средната възраст на включените в проучването жени е била 47г.

5. Детайли на проучването: Участващите в проучването са били информиране да приемат по една капсула дневно, след хранене и да предоставят обратна връзка в случай на поява на какъвто и да е страничен ефект по време на приема на продукта. Посещавали са клиниката в края на всеки месец, за да се проконтролира състоянието им и да получат следващото количество от продукта. Ежемесечното им развитие и общото физическо състояние е било регистрирано върху специално изработени за целта бланки. В хода на тримесечното проучване са били отчитани индивидуалните симптоми на всеки участник включен в това изследване.

6. Резултати от проведеното проучване:

В края на първия месец – подобряване на симптомите още през първия месец от приема на продукта Най-добри резултати са били отчетени в категорията „горещи вълни“ ,където 59% от жените са отбелязали значително подобрение.

В края на втория месец –„горещи вълни“ (83%), нощно изпотяване (76%) и дневно изпотяване (74%), това са били регистрираните оценки в графата „значително подобрение“, също и на нивата  на енергия и общ тонус.

В края на третия месец – мнозинството (90%-100%) от жените са показали значително подобрение в повечето от симптомите /10 от 12-те свързани с менопаузата симптоми/. Не са били регистрирани странични ефекти. Проучването е показало окуражаващи резултати, а ползите от Менопейс са били впечатляващи.

Примът на Менопейс е изключително подходящ и за тези пациентки, за които хормоналното лечение е противопоказно  и/или  не може да бъде продължено поради други причини/медицински, наследствени, странични ефекти, напълняване, гадене, кървене и др./.

7. Заключение: Всички участващи в това проучване са съобщили за значително подобрение на менопаузалната симптоматика по време на приема на Менопейс. Ранните симптоми се повлияват по-бързо по време на приема на продукта, отколкото дълговременните. Предвид факта, че продуктът е изчистен и няма данни за странични ефекти, Менопейс може да се приема за дълъг период от време. Ако приемът на Менопейс, обогатен с микронутриенти започне още в периода на пременопауза, преди цялостната проява на менопаузата, може би резултатите биха били още по-благотворни.

Докладът от проучването е изготвен от VITABIOTICS LTD

1. Цел на проучването: Да проследи по-ранни и вероятни доказателства, че Менопейс като витаминна и минерална добавка, съдържаща 22 хранителни вещества е с доказано висока ефективност при повлияването на честите симптоми съпътстващи менопаузата.

2. Информация за използвания в проучването продукт: Проучването е проведено с продукта Менопейс на Витабиотикс, Великобритания. Според няколко клинични изследвания на територията на Великобритания, Менопейс се характеризира като нехормонален продукт, който осигурява специфична комбинация от минерали и витамини, за които е доказано, че повлияват ефикасно и облекчават голяма част от симптомите свързани с менопаузата.

3. Участници в проучването: Само 9% от жените във Великобритания се подлагат на хормонозаместителна терапия (ХЗТ). Затова и изследванията се фокусират предимно върху ефекта, който един оптимален хранителен статус може да има върху симптомите на менопаузата. Двеста /200/ жени са включени първоначално в проучването, чрез голямо женско списание –„Женско царство” въз основа на това, че са имали три или повече от следните ключови симптоми: нощни изпотявания; дневни изпотявания; намалена концентрация; леки зачервявания; депресия; тревожност; липса на енергия и тонус; сърцебиене; вагинална сухота. Доброволците са селектирани от почти 6000 изявени желания за участие, чрез попълване на въпросници. Средната възраст на анкетираните в това проучване е 52,99 години.

4. Детайли на проучването: Проведено тримесечно клинично проучване; информация за ефекта от приема на продукта е събирана, чрез попълване на специално изработени за целите на проучването въпросници. Във времето на проучването всяка участничка е приемала по една капсула Менопейс на ден след храна. Три дни преди края на всеки месец жените са изпращали по пощата попълнения въпросник. След което, чрез специален контейнер са получавали новото количество от продукта Менопейс за следващия месец с ясни указания върху контейнера за дозировка и начин на прием, без да се прекъсва терапията. От избраните 200 жени, 135 са върнали попълнените въпросници в края на първия месец, 113 са върнали въпросниците втория месец, а 75 – в третия месец. В хода на тримесечното проучване не е било възможно проконтролиране на месечното обективно състояние на участничките, поради спецификата на самото проучване /тип кореспонденция-пощенски въпросник/. Резултатите са били събирани през периода от 21.03.92 г. до 28.07.92 г.

5. Резултати от проведеното проучване: Благодарение на информацията получена от попълнените въпросници, са събрани данни показващи ефективността на Менопейс при жени с менопаузална симптоматика, в сравнение с други терапии /са посочили анкетираните/. През трите месеца на провеждане на проучването се наблюдава значително увеличение на процента, показващ симптоми – „предимно изчезнали“. Установено е, че броят на анкетираните с висок процент на подобрение на симптоматиката е нараствал значително всеки месец.

От лицата, които са отпаднали след първия месец, 67% са установили, че Менопейс е ефективен и 33% неефективен.

От тези, които са отпаднали след втория месец 82% смятат, че Менопейс е ефективен, а 18% го считат за неефективен.

Подобни резултати са получени и при тези, които не са отпаднали от изпитанието. От тази група 85% определят Менопейс ефективен, а 15% го смятат за неефективен.

Жените са помолени да оценят общия ефект върху симптомите като:

1. Всички симптоми изчезнаха

2. Симптомите почти са изчезнали

3. Някои симптоми са с подобрения

4. Без подобрение

5. Симптомите са по-изразени

ОБЩ ЕФЕКТ ПО СИМПТОМИ

Ефект върху симптомите

Месец 1

Месец 2

Месец 3

Всички симптоми изчезнаха

0,7%

0,9%

1,3%

Симптомите почти са изчезнали

24,4%

43,4%

54,6%

Някои симптоми са с подобрение

60,7%

46,9%

42,6%

Без подобрение

11,9%

8,0%

1,3%

Симптомите са по изразени

2,2%

0,9%

0,0%


Участниците са помолени да отбележат кой симптом са имали и кои от тях показват подобрение с курса на Менопейс.

Процентът на жените, до кладващи всеки симптом за периода от три месеца, е следният:

СИМПТОМИ

Процент на жените докладвали симптоми

Месец 1

Месец 2

Месец 3

Среден % за 3 месеца
Горещи вълни

86%

90%

85%

87%

Нощно изпотяване

84%

90%

85%

86%

Дневни изпотявания

63%

69%

69%

66%

Намалена концентрация

81%

83%

76%

80%

Депресия

64%

62%

55%

61%

Тревожност

67%

68%

61%

66%

Липса на енергия

77%

82%

77%

79%

Сърцебиене/Палпитации

44%

40%

41%

42%

Вагинална сухота

53%

59%

58%

56%


Менопейс – по- добър от ХЗТ /лекарства по рецепта според анкетираните:

68% – Да

12% – Не

20% – Не съм сигурна

6. Заключение: Всички участващи в това проучване са съобщили за значително подобрение на менопаузалната симптоматика по време на приема на Менопейс. Ранните симптоми са се повлияли по-бързо. Продуктът е изчистен и няма данни за странични ефекти. Резултатите от това проучване доказват, че Менопейс се явява подходяща алтернатива на ХЗТ, билкови продукти и други хранителни добавки.

Менопейс® Оригинал
Менопейс® Нощ
Менопейс Макс