Osteocare® Физ ефервесцентни таблети 2018-11-22T11:47:03+00:00
osteocare-fizz

Osteocare® Физ ефервесцентни таблети

Науката за здрава костна система

Номер едно клациева хранителна добавка във Великобритания, Osteocare® Физ ефервесцентни таблети са разработени от водещи лекари и фармацевти. Отлично балансираната формула набавя богата наличонст на Калций заедно с други съставки, за да поддъражат здрави вашите кости и зъби, както и здраво въшето сърце, мускули и нерви. Формулата съдържа Калций и Магнезий, играещи важна роля в изграждането на костите, заедно с витамин D и Цинк.

Балансирана формула с Магнезий за Здраво сърце

Калцият в Osteocare® винаги е бил идеално балансиран с Магнезий. Калция винага трябва да се доставя в организма заедно с Магнезий и Витамин D. Съотношението на Магнезия към Калция в организма е от жизнено значение, защото Магнезия е важен за невропроводимостта и движението на сърдечния мускул.

С витамин D (в препорачваната D3 форма) и Цинк

Витамин D допринася за нормалния растеж на костите помагайки на костите да абсорбират Калция. Той е отговорен и за минерализацията на костите и произвеждането на хормоните, които поддържат здравословни нива на Калций и Фосфор в костите и кръвоносните съдове.

Osteocare®съдържа препоръчваната D3 форма на витамин D, познат като холикалциферол, което е формата на витамин D, която се произвежда под въздействието на слънчевите лъчи (UVB ултравиолетова радиация) върху холестерола съдържащите молекули съществуващи в кожата. D3 е предпочитаната форма на витамин D, защото това е специфичната форма, която се изгражда в човешкото тяло и въпреки това е по- ефективна дори от D2, който се съдържа в някои добавки.

Osteocare® също така съдържа Цинк, за да помогне срещу постоянното разграждане на костите и да помогне поддържането на здрави мускули и нерви.

Калция е важен за всеки човек

bone_graphПодсигурявайки необходимото количество калций е жизнено важно за мъже и жени от всяка  възраст, защото проучванията показват, че здравословните практики в началната възраст на човек, включващо приемането на необходимото колиечство калций и съпътстващи елементи, допринася за по-голямата сила на костите и оптимална костна минерализация. Максималната костна маса достигана през детството и по-нататъшното израстване е призната за особено важен фактор при поддържането на здравината на костите през целия живот.

Калция е жизнено важен за възрастните жени

И двата пола губят от своята костна маса по време на своя живот, но след менопаузата жените обикновено губят костна маса много по- бързо от мъжете.

Жените, намиращи се в след менструален период рискуват загубата на костна маса поради три причини:

 • – Съдържанието на костен минерал при жените е в по- ниско ниво от мъжете
 • – Приемането на калций с хранителния режим с годините може да намалява
 • – Скоростта на загуба на костна маса расте по време на менопауза

Препоръки при приемането на Калций

Националната организация по остеопороза във Великобритания препоръчва следните дози за прием на Калций в зависимост от пол и възраст:

Възраст/Пол Препоръчителен дневен прием
Момчета 11-18 години 1000 mg
Момичета 11- 18 години 800 mg
Мъже и жени над 19 години 700 mg
Бременни 700 mg
Кърмещи 700 mg + 550 mg

В САЩ завишени дневни дози на прием официално са одобрени както следва:

Групи Оптилен дневен прием
Мъже
25-65 години 1000 mg
Над 65 години 1500 mg
Жени
25-50 години 1000 mg
Над 50 години 1500 mg
Жени над 50 с ХЗТ 1000 mg
Жени над 50 1500 mg
Жени над 65 години 1500 mg
Бременни и кърмещи 1200-1500 mg

Посочените нива са само ориентировъчни.

Базиран на научни изследвания

Формулата на Osteocare® е  базирана на последните международни открития върху ролята на добавките за здравето, и е плод на  дълги научни проучвания през последните 20 години.

Формула Osteocare® Физ ефервесцентни таблети

Състав Средно за 1 таблетка % ПДД
Калций 400 mg 50
Магнезий 60 mg 16
Цинк 5 mg 50
Мед 0,5 mg 50
Манган 0,75 mg 38
Селен 25 mcg 45
Витамин C 60 mcg 75
Витамин D3 2,5 mcg 50
mg – милиграм, mcg – микрограм, RDA – Препоръчвана дневна доза (EC)

vegi
• Без глутен
• Без сол и мая
• Без консерванти
• Не са тествани върху животни
• Лесно усвоима формула

Указание за употреба

Разтворете една таблета в чаша с вода, за да направите една освежаваща напитка с отличен портокалов вкус. Веднъж или два пъти дневно.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза, защото това може да има разхлабителен ефект.

Osteocare® Физ ефервесцентни таблети не съдържа никакъви лекарства или хормони и е проезведен в съответствие с най- високите стандарти за качествен контрол, отвъд тези каквито обикновено се прилагат при производството на хранителни добавки.

Винаги прочитайте информацията за начина на прием преди използване. Не превишавайте препоръчаната доза. Както и при другите хранителни добавки потърсете съвет от професионалист преди използването. Ако страдате от хранителни алергии консултирайте се с фармацевта или вашия доктор, както и в случай, че страдате от специфично заболяване ( като диабет, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти. Хранителните добавки не са предназначени да лекуват каквата и да е болест.

Защо са разработени Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® физ са научно разработени да подсигурят Вашата диета и да поддържат костите Ви здрави и силни. Osteocare® физ е под формата на напитка с приятен портокалов вкус.Калцият е минералът в най-голямо количество в нашите кости, съдейства те да са силни и твърди. Витамин D подпомага абсорбцията на калций. Възрастните хора и хората от северните страни както Великобритания могат да изпитват недостиг на Витамин Д. Магнезият има основна роля в костната минерализация. 90% от магнезия в тялото се намира в костите. Цинк: той има съществено значение за синтеза на костен протеин, който подпомага поддържането растежа на костите и калцификацията им.

Колко таблетки се съдържат в една опаковка Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® физ съдържа 20 таблетки в опаковка. Препоръчва се да се приема една таблетка дневно.

Кога се препоръчва приемът на Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® физ се препоръчва за мъже и жени като като добавка гарантираща поддържането на здрави кости.

Може ли Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети да се използва едноверемено с лекарствени препарати?

Osteocare® физ може да се приема успоредно с лекарствени препарати, защото съдържа само минерали и витамин D в умерени количества.

Възможно ли е Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети да се приема заедно с Osteocare® Original Tаблетка или Osteocare® Сироп?

Osteocare® физ е разработен специално за тези, които не предпочетат таблетната форма. Що се отнася до съдържанието на витамин D, не е най-добрия вареант да се приемат заедно Osteocare® таблетка/сироп и Osteocare® физ.

Съществуват ли някакви нежелани реакции в следствие приема на Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® физ няма известни странични ефекти, когато се приема съгласно упътването. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети подходящ ли е за диабетици?

Osteocare® физ съдържа подсладители и е подходящ само за Диабетици Тип II.

Какъв е източникът на калций изполван в Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Калцият в Osteocare® физ е под формата на калциев карбонат, който осигурява най-високата възможна концентрация на елементарен калций в една хранителна добавка. Това означава че Osteocare® физ може да осигури пълната RDA от калций и други минерали без необходимостта да се приемат много таблетки. Използваният Калциевият карбонат е от най-високо качество от естествен източник.

Възможно ли е калциеви добавки като Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети да причиняват камъни в бъбреците?

Важно е да изберете калциева добавка като Osteocare® физ, която съдържа калций в комбинация с други синергетични ко-фактори като магнезий. Присъствието на минерала магнезий, тъй както е изключително важен нутриент за поддържането на здрави кости, е също научно доказано, че подпомага намаляване риска от образуване на калциево-оксалатни камъни.

Продуктът съдържа ли някакви подсладители?

Osteocare® физ съдържа подсладител сорбитол, ацелуфам калий & sЗахарин- натрий и е неско-калорична напитка.

Моля обърнете внимание, че всеки съвет даден на този сайт няма намерение и не следва да се възприема като заместител на лекарската препоръка от вашия доктор или друг здравен професионалист.

Костите са жива тъкан и като такава те имат нужда да бъдат подхранвани допълнително с витамини и минерали, за да бъдат поддържани здрави и силни. Дадените по- долу стъпки ще ви помогнат да поддържате вашите кости в най- добра кондиция.

 • Използвайте храни богати на Калций. Калция дава сила на вашите кости. Най- добрите източници на калций са мляко (прясно и кисело) и сирене, защото те съдържат огромно количество калций. За хора, които съблюдават своите килограми ниско маслените варианти на мляко и други млечни продукти съдържат същото количество калций както и пълномаслените.
 • Запомнете, че не всички млечни продукти съдържат лактоза- захарта естевствено съдържаща се в млякото. Някои хора не могат да приемат лактоза, но от практична гледна точка киселите млека и сиренето са без наличието на лактоза.
 • Запомнете, че храни като спанак, храни богати на фибри и ядките са богати на калций. Въпреки това калция в тези храни е много по- труден за абсорбиране от този в млечните продукти. Това се дължи на факта, че те съдръжат оксалати и филати, които свързани с калция правят неговата абсорбация много трудна.
 • Опитайте се да избягвате приемането на твърде много животински протеини. Животинския протеин е богат източник на аминокиселини, които трябва да бъдат „неутрализирани“ в организма с помоща на калций и други съставки. Диета богата на животикски протеини може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калция през урината.
 • Прекалената употреба на сол може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калция през урината. Опитайте се да огриничите употребата на сол и следете за наличието на сода в отработени храни.
 • Кофеиновите напитки увеличават отделянето на стомашни киселини, което от своя страна трябва да се неутрализира с калций. Пиенето на кафе и чай с мляко може да помогне, но е препоръчително да се намали поемането на кофеин колкото може повече.
 • Наслаждавайте се на слънцето колкото е възможно по- дълго. Слънчевите лъчи са най- добрия източник на витамин D.
 • По време или след менопаузата, жените трябва да са замислят за преминавенот през хормонално заместваща терапия или по- нежната алтернатива- Menopace. Това е поради силното понижаване на наличието на хормона естроген. Той има предпазващ ефект за костите.
 • Физическите натоварвания като бягане, бързо ходене или работа с тежести може да помогне за подържане здравината на костите. Плуването и колоезденто също са полезни, но ефекта не е директно върху костите, защото при тези спортове не използваш своята собствена маса.
 • Тютюнопушеното има негативен ефект върху костите и може да доведе до по-ранно настъпване на меноаузата при жените.
 • Употребата на твърде много алкохол може да увреди костите, затова ограничете приемането на алкохол до 4 единици на ден за мъжете и три за жените. Една единица е равна на чаша вино, 100 грама високоградусен алкохол или три бири.

Богати на Калций храни

Дадената по- долу таблица посочва различните източници на калций и неговото съдържание в „нормална порция“.

Грамаж
(oz)                  (g)
Храна Калций(mg)
5 150 Ниско маслено плодово мляко 225
1/3pt 190ml Обезмаслено мляко 235
1/3pt 190ml Полу- обезмаслено 231
1/3pt 190ml Соево мляко 25
loz 28g Сирене Чедър 202
1 28 Сирене Едам 216
½ 14 Сирене Пармезан 168
3 84 Омлет със сирене 235
4 112 Пица със сирене 235
½ 14 Horlicks, Malted Milk Powder 60
4 112 Сладолед 134
2 56 Млечен шоколад 123
2 56 Mars 90
2 56 Сьомга 52
2 56 Сардина в доматен сос 258
4 112g Спанак 179
4 112 Броколи 45
2 56 Бразилски бадем 95
2 56 Лешник 78
2 56 Мюсли 62
1 Портокал 58
4 112 Червен боб 80
4 112 Брюкселско зеле 43
1 филия 30 Бял хляб 33
1 филия 30 Хляб пълнозърнест 16
img_16
Оригинални таблети
img_15
Сироп
Ефервесцентни таблети

Използваме „бисквитки“, за да улесним твоето сърфиране и да ти покажем съдържание, което може да те заинтересува Научи повече

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close