osteocare-fizz

Osteocare® Физ ефервесцентни таблети

Науката за здрава костна система

Калциева хранителна добавка Nо 1 във Великобритания, Osteocare® Физ ефервесцентни таблети са разработени от водещи лекари и фармацевти на базата на последните научни проучвания. Отлично балансираната формула набавя Калций заедно с други минерали за здрави кости и зъби, както и здраво сърце, мускули и нерви. Съдържа Калций и Магнезий, играещи важна роля в изграждането на костите, заедно с витамин D и Цинк.

Разтворимите таблети се приемат под формата на напитка с чудесен натурален портокалов вкус и е идеална за хора, които изпитват трудности при поглъщането на таблетки.

Балансирана формула с Магнезий за здраво сърце

Калцият в Osteocare® винаги е идеално балансиран с Магнезий. Калцият трябва да се доставя в организма заедно с Магнезий и Витамин D. Съотношението на Магнезия и Калция в организма е от жизнено значение, поради важността на Магнезия за невропроводимостта и движението на сърдечния мускул.

С витамин D (в препорачваната D3 форма) и Цинк

Витамин D допринася за нормалния растеж на костите като помага на костите да абсорбират Калция. Той е отговорен и за минерализацията на костите и производството на хормони, които поддържат здравословни нива на Калций и Фосфор в костите и кръвоносните съдове.

Osteocare®съдържа препоръчваната D3 форма на витамин D, познат като холикалциферол – формата на витамин D, която се произвежда под въздействието на слънчевите лъчи (UVB ултравиолетова радиация) върху холестерол съдържащите молекули съществуващи в кожата. D3 е предпочитаната форма на витамин D, защото това е специфичната форма, която се изгражда в човешкото тяло и поради това е по- ефективна дори от D2, който се съдържа в някои добавки.

Osteocare® също така съдържа Цинк, който помага срещу постоянното разграждане на костите и държи здрави мускулите и нервите в човешкото тяло.

Калцият е важен за всеки човек

bone_graphПодсигурявайки необходимото количество калций е жизненоважно за мъже и жени от всяка  възраст. Проучванията показват, че здравословните навици още в началната възраст на човек, включващи приемането на необходимото количество калций и съпътстващи елементи, допринася за по-голямата сила на костите и оптимална костна минерализация. Максималната костна маса достигана през детството и по-нататъшното израстване е призната за особено важен фактор при поддържането на здравината на костите през целия живот.

Калцият е жизненоважен за възрастните жени

И двата пола губят от своята костна маса по време на живота си, но след менопаузата жените обикновено губят костна маса много по- бързо от мъжете.

Жените, намиращи се в постменструален период рискуват загубата на костна маса поради три причини:

 • Съдържанието на костен минерал при жените е в по- ниско ниво от мъжете,
 • Приемането на калций с хранителния режим с годините може да намалява;
 • Скоростта на загуба на костна маса расте по време на менопауза.

Препоръки при приемането на Калций

Националната организация по остеопороза във Великобритания препоръчва следните дози за прием на Калций в зависимост от пол и възраст:

Възраст/Пол Препоръчителен дневен прием
Момчета 11-18 години 1000 mg
Момичета 11- 18 години 800 mg
Мъже и жени над 19 години 700 mg
Бременни 700 mg
Кърмещи 700 mg + 550 mg

В САЩ завишени дневни дози на прием официално са одобрени както следва:

Групи Оптимален дневен прием
Мъже
25-65 години 1000 mg
Над 65 години 1500 mg
Жени
25-50 години 1000 mg
Над 50 години 1500 mg
Жени над 50 с ХЗТ 1000 mg
Жени над 50 1500 mg
Жени над 65 години 1500 mg
Бременни и кърмещи 1200-1500 mg

Посочените нива са само ориентировъчни.

Базиран на научни изследвания

Формулата на Osteocare® е  базирана на последните международни открития върху ролята на добавките за здраве и е плод на  дълги научни проучвания през последните 20 години.

Винаги четете листовката на продукта. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки нямат за цел да заместват лекарски съвет, диагноза или лечение. Те не могат да заместват балансираната хранителна диета и здравословен начин на живот.

Eфервесцентни таблети с калций, магнезий, цинк и витамин D

Състав Средно за 1 таблетка % ПДД
Калций 400 mg 50
Магнезий 60 mg 16
Цинк 5 mg 50
Мед 0,5 mg 50
Манган 0,75 mg 38
Селен 25 mcg 45
Витамин C 60 mcg 75
Витамин D3 10 mcg 200
mg – милиграм, mcg – микрограм, RDA – Препоръчвана дневна доза (EC)

vegi
• Без аспартам
• Подходящ за вегератианци
• За мъже и жени от всички възрасти
• Не са тествани върху животни
• Лесноусвоима формула

Прием

Разтворете една таблета в чаша с вода, за да направите  освежаваща напитка с отличен портокалов вкус. Веднъж или два пъти дневно.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Osteocare® Физ ефервесцентни таблети не съдържа упойващи вещества или хормони и е произведен в съответствие с най- високите стандарти за качествен контрол, отвъд тези каквито обикновено се прилагат при производството на хранителни добавки.

Хранителна добавка

Винаги четете информацията за начина на прием преди употреба. Не превишавайте препоръчаната доза. Както и при други хранителни добавки потърсете съвет от професионалист преди използване. Ако страдате от хранителни алергии или сте под лекарско наблюдение, бременна, кърмите, страдате от епилепсия или сте алергични към някоя от съставките, консултирайте се с фармацевт или лекар, както и в случай, че страдате от специфично заболяване (като диабет, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти.

Хранителните добавки не трябва да заменят балансираната и разнообразна диета и здравословния начин на живот. Произведен на място, което може да обработва ядки. Съдържа полиоли, прекомерната консумация може да доведе до слабително действие.

Да се съхранява под 25 ° C на сухо място, недостъпно за деца.

Защо са разработени Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети са научно разработени от експерти и всяка съставка е включена на базата на доказателства от изследвания, за да подсигурят Вашата диета и да поддържат костите Ви здрави и силни. Костта е жива тъкан и за да я поддържате здрава, трябва да имате правилните хранителни вещества в ежедневната си диета. Osteocare® Физ е под формата на напитка с приятен портокалов вкус. Калцият допринася за поддържането на нормалното здраве на костите, заедно с витамин D, който допринася за нормалното усвояване и оползотворяване на калция в организма. Цинкът и магнезият също са основни фактори за нормалното здраве на костите и за съжаление, много хора, особено тези, които намаляват консумацията на млечни продукти, може да не получат необходимото количество калций.

Колко таблетки се съдържат в една опаковка Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® Физ съдържа 20 таблетки в опаковка. Препоръчва се да се приема една или две таблетки дневно.

Кога се препоръчва прием на Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® Физ се препоръчва за мъже и жени като добавка с микроелементи, включваща калций, витамин D, магнезий и цинк, помагаща поддържането на здрави кости.

Може ли Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети да се използва едноверемено с лекарствени препарати?

Osteocare® физ може да се приема успоредно с лекарствени препарати, защото съдържа само минерали и витамини D и С в умерени количества. За по-специфичен съвет относно приема на продукта, препоръчваме първо да се консултирате с Вашия лекуващ лекар.

Възможно ли е Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети да се приема заедно с Osteocare® Original Tаблетка или Osteocare® Сироп?

Osteocare® физ е разработен специално за тези, които не предпочитат таблетната форма. Що се отнася до съдържанието на витамин D, не е най-добрият вариант Ефервесцентните таблети да се приемат заедно Osteocare® Оригинал таблетка/сироп и Osteocare® физ.

Съществуват ли някакви нежелани реакции в следствие приема на Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Osteocare® физ няма известни нежелани странични ефекти, когато се приема съгласно упътването. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Кои са активните съставки?

Моля, вижте информацията за формулата на продукта.

Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети подходящ ли е за диабетици?

Osteocare® физ съдържа подсладители и е подходящ само за Диабетици Тип II.

Какъв е източникът на калций изполван в Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети?

Калцият в Osteocare® Физ е под формата на калциев карбонат, който осигурява най-високата възможна концентрация на елементарен калций в една хранителна добавка. Това означава че Osteocare® Физ може да осигури пълната ПДД от калций и други минерали без необходимостта да се приемат много таблетки. Използваният калциевиев карбонат е от най-високо качество от естествен източник. За да се предотврати възможно замърсяване с метали като олово, калций от стриди и костен доломит не са включени в състава на Osteocare Физ.

Възможно ли е калциеви добавки като Osteocare® Физ Ефервесцентни таблети да причиняват камъни в бъбреците?

Важно е да изберете калциева добавка, като Osteocare® Физ, която съдържа калций в комбинация с други синергетични ко-фактори като магнезий. Присъствието на минерала магнезий, изключително важен нутриент за поддържането на здрави кости, е също научно доказано, че подпомага синтеза на протеин и електролитния баланс и намалява риска от образуване на калциево-оксалатни камъни.

Може ли Osteocare Физ да се приема с други продукти на Витабиотикс?

Osteocare Физ е внимателно формулиран, така че да може да се използва в комбинация с всеки друг продукт от гамата мултивитаминни продукти на Витабиотикс или други хранителни добавки като чесън, рибено масло и др. За максимални резултати обаче препоръчваме Osteocare Физ да се  приема в отделно време на деня, поне един час преди или след основната мултивитаминна добавка на Витабиотикс

Продуктът съдържа ли някакви подсладители?

Osteocare® Физ съдържа подсладител сорбитол и сукралоза в тази нискокалорична напитка.

Моля обърнете внимание, че всеки съвет даден на този сайт няма намерение и не следва да се възприема като заместител на  препоръка от Вашия лекар или друг здравен професионалист.

Костите са жива тъкан и като такава те имат нужда да бъдат подхранвани допълнително с витамини и минерали, за да бъдат поддържани здрави и силни. Дадените по- долу стъпки ще ви помогнат да поддържате Вашите кости в най- добра кондиция.

 • Използвайте храни богати на калций. Калцият дава сила на костите. Най- добрите източници на калций са мляко (прясно и кисело) и сирене, защото те съдържат огромно количество калций. За хора, които съблюдават своите килограми, нискомаслените варианти на мляко и други млечни продукти съдържат същото количество калций както и пълномаслените.
 • Запомнете, че не всички млечни продукти съдържат лактоза- захарта естествено съдържаща се в млякото. Някои хора не могат да приемат лактоза и от практична гледна точка киселите млека и сиренето са без наличието на лактоза.
 • Запомнете, че храни като спанак, храни богати на фибри и ядките са богати на калций. Въпреки това калцият в тези храни е много по- труден за усвояване от този в млечните продукти. Това се дължи на факта, че те съдръжат оксалати, които свързани с калция правят неговата абсорбция много трудна.
 • Опитайте се да избягвате приемането на твърде много животински протеини. Животинският протеин е богат източник на аминокиселини, които трябва да бъдат „неутрализирани“ в организма с помощта на калций и други нутриенти. Диета богата на животински протеини може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калций през урината.
 • Прекалената употреба на сол може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калций през урината. Опитайте се да ограничите употребата на сол и следете за наличието на сода в обработени храни.
 • Кофеиновите напитки увеличават отделянето на стомашни киселини, което от своя страна трябва да се неутрализира с калций. Пиенето на кафе и чай с мляко може да помогне, но е препоръчително да се намали поемането на кофеин колкото може повече.
 • Наслаждавайте се на слънцето колкото е възможно по- дълго. Слънчевите лъчи са най- добрия източник на витамин D.
 • По време или след менопаузата, на жените може да се наложи да се замислят за преминаваното през хормонално заместваща терапия или по- нежната алтернатива – да включат в хранителния си режим добавката Menopace, поради силното понижаване на наличието на хормона естроген. Той има предпазващ ефект и неговото намаляване влияе негативно на здравето на костите.
 • Физическите натоварвания като бягане, бързо ходене или тренировки с тежести може да помогне за поддържане здравината на костите. Плуването и колоезденето също са полезни, но ефектът им не е директно върху костите, защото при тези спортове не използваш своята собствена маса.
 • Тютюнопушеното има негативен ефект върху костите и може да доведе до по-ранно настъпване на менопаузата при жените.
 • Употребата на твърде много алкохол може да увреди костите, затова ограничете приемането на алкохол до 4 единици на ден за мъжете и три за жените.

Богати на Калций храни

Дадената по- долу таблица посочва различните източници на калций и неговото съдържание в „нормална порция“.

Грамаж
(oz)                  (g)
Храна Калций(mg)
5 150 Нискомаслено плодово мляко 225
1/3pt 190ml Обезмаслено мляко 235
1/3pt 190ml Полу- обезмаслено 231
1/3pt 190ml Соево мляко 25
loz 28g Сирене Чедър 202
1 28 Сирене Едам 216
½ 14 Сирене Пармезан 168
3 84 Омлет със сирене 235
4 112 Пица със сирене 235
½ 14 Horlicks, Malted Milk Powder 60
4 112 Сладолед 134
2 56 Млечен шоколад 123
2 56 Mars 90
2 56 Сьомга 52
2 56 Сардина в доматен сос 258
4 112g Спанак 179
4 112 Броколи 45
2 56 Бразилски бадем 95
2 56 Лешник 78
2 56 Мюсли 62
1 Портокал 58
4 112 Червен боб 80
4 112 Брюкселско зеле 43
1 филия 30 Бял хляб 33
1 филия 30 Хляб пълнозърнест 16
img_16
Оригинални таблети
img_15
Сироп
Ефервесцентни таблети