liquid

Науката за здрава костна система

Номер едно калциева хранителна добавка във Великобритания, Osteocare® сироп e разработена от водещи лекари и фармацевти. Отлично балансираната формула набавя богата наличнoст на Калций заедно с други съставки, за да поддъражат здрави вашите кости и зъби, както и здраво вaшето сърце, мускули и нерви. Формулата съдържа Калций и Магнезий, играещи важна роля в изграждането на костите, заедно с витамин D и Цинк.

С витамин D (в препорачваната D3 форма) и Цинк

Витамин D допринася за нормалния растеж на костите, помагайки на костите да абсорбират калция. Той е отговорен и за минерализацията на костите и произвеждането на хормоните, които поддържат здравословни нива на калций и фосфор в костите и кръвоносните съдове.

Osteocare®съдържа препоръчваната D3 форма на витамин D, познат като холикалциферол, формата на витамин D, която се произвежда под въздействието на слънчевите лъчи (UVB ултравиолетова радиация) върху холестерол съдържащите молекули съществуващи в кожата. D3 е предпочитаната форма на витамин D, защото това е специфичната форма, която се изгражда в човешкото тяло и така е по- ефективна дори от D2, който се съдържа в някои добавки.

Osteocare® също така съдържа Цинк, за да помогне срещу постоянното разграждане на костите и да помогне поддържането на здрави мускули и нерви.

Калцият е важен за всеки човек

Да си осигурим необходимото количество Kалций е жизненоважно за мъже и жени от всякаква възраст. Проучванията показват, че здравословните практики в началната възраст на човек, включващо приемането на необходимото количeство Калций и съпътстващи елементи, допринася за по- голямата сила на костите и оптимална костна минерализация. Максималната костна маса достигана през детството и по- нататъшното израстване е призната за особено важен фактор при поддържането на здравината на костите през целия живот.

Калцият е жизненоважен за възрастните жени

И двата пола губят от своята костна маса по време на живота си, но след менопаузата жените обикновено губят костна маса много по- бързо от мъжете.

Жените, намиращи се в след менструален период рискуват загубата на костна маса поради три причини:

 • Съдържанието на костен минерал при жените е в по- ниско ниво от мъжете
 • Приемането на калций с хранителния режим с годините може да намалява
 • Скоростта на загуба на костна маса расте по време на менопауза

Препоръки при приемането на Калций

Националната организация по остеопороза във Великобритания препоръчва следните дози за прием на Калций в зависимост от пол и възраст:

Възраст/Пол Препоръчителен дневен прием
Момчета 11-18 години 1000 mg
Момичета 11- 18 години 800 mg
Мъже и жени над 19 години 700 mg
Бременни 700 mg
Кърмещи 700 mg + 550 mg

В САЩ завишени дневни дози на прием официално са одобрени както следва:

Групи Оптилен дневен прием
Мъже
25-65 години 1000 mg
Над 65 години 1500 mg
Жени
25-50 години 1000 mg
Над 50 години 1500 mg
Жени над 50 с ХЗТ 1000 mg
Жени над 50 1500 mg
Жени над 65 години 1500 mg
Бременни и кърмещи 1200-1500 mg

Посочените нива са само ориентировъчни.

Базиран на научни изследвания

Формулата на Osteocare® е  базирана на последните международни открития върху ролята на добавките за здравето и е плод на  дълги научни проучвания през последните 30 години.

Имате затруднения при преглъщане на таблетката?

Течната сиропна формула е идеална за хора, които имат проблеми с поглъщането на таблетки и осигурява калций, магнезий, витамин D и цинк, които допринасят за поддържането на нормалното здраве на костите.

Получаването на достатъчно калций е особено важно за мъже и жени над 50 години, по време на бременност и кърмене, както и по време и след менопаузата.

Растеж и развитие на децата

С вкусен портокалов вкус, Osteocare Сироп е идеален за деца. Той осигурява калций и витамин D, които са необходими за нормалния растеж и развитие на костите при деца.

Без млечни продукти и мазнини

Osteocare Сироп не съдържа млечни продукти и мазнини. Той е идеален за тези, които използват соево мляко и желаят да допълнят диетата си с калций и магнезий.

Препоръчва се за деца и вегетарианци.

Тази информация не е предназначена да замести професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Винаги потърсете съветите на Вашия лекар или други квалифицирани здравни специалисти по отношение на всяко медицинско състояние.

Синергичен течен калций с магнезий, цинк и витамин D3

Нутриенти Средно за 2 х 5ml % ПДП
Калций 300 mg 38
Магнезий 150 mg 40
Цинк 6 mg 60
Витамин D 3.8 mg 76

mg – милиграм, mcg – микрограм, ПДД – Препоръчителен дневен прием (EC)

vegi
• Без изкуствени оцветители
• Без глутен
• Без лактоза
• Без мазнини, млечни продукти или мая
• Не са тествани върху животни
• Подходящ за ветегарианци

Прием

Деца (3- 12 години): 2 чаени лъжици дневно
Възрастни: 2 чаени лъжици два пъти дневно
Бременни и кърмещи: 2 чаени лъжици два пъти дневно
1 чаена лъжица = 5 милилитра

Osteocare® не съдържа упойващи вещества или хормони и е произведен в съответствие с високите фармацевтични стандарти за качествен контрол, отвъд тези, които са нормално изисквани за хранителни добавки. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Няма ограничения в продължителността на прием на продукта; може да се ползва, колкото е необходимо. Съхранявайте в хладилник след отваряне и използвайте в рамките на осем седмици. Формулата не включва калций добит от стриди или костен доломит, за да се избегне евентуално замърсяване с метали, напр. олово.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Произведено на място, което може да обработва ядки.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Винаги четете информацията за начина на прием преди употреба. Не превишавайте препоръчителната доза. Както и при други хранителни добавки, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди прием, ако страдате от хранителни алергии, както и в случай, че имате специфично заболяване (като диабет, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти. Хранителните добавки не са предназначени да лекуват каквото и да е заболяване и не могат да заместят разнообразната и балансирана диета и здравословния начин на живот.

Защо е разработен Osteocare® сироп?

Osteocare® сироп е научно формулиран и разработен от експерти и всяка съставка е включена на базата на клинични проучвания. Костта е жива тъкан и за да я запазите здрава е необходимо ежедневно да приемате точните нутриенти с Вашата дневна диета. Калцият е от съществено значение за поддържане на костите в добро състояние, заедно с витамин D, който способства за неговата абсорбция и усвояване. Цинкът и магнезият са също съществени фактори, участващи в регенерацията на костната клетка. Освен за здрави кости и зъби, калцият е жизненоважен за мускулите, нервите и сърцето. Той има съществена роля в клетъчното възстановяване и контрола на артериалното налягане. За съжаление, много хора, и по-специално онези, които изключват от дневната си диета млечните продукти е възможно да не получават необходимото количество Калций, от което се нуждаят.

Кога се препоръчва приемането на Osteocare® сироп?

Получаването на достатъчно количество калций е особено важно за:

 • Деца в период на израстване
 • По време на бременост и кърмене
 • По време и след менопауза
 • За възрастни мъже и жени
 • За спортисти, танцьори и хора на диета за отслабване

Osteocare® сироп е създадена за дългосрочна употреба и може да се приема толкова дълго, колкото е препоръчано, разполага и с одобрението на Асоциацията на вегетарианците във Великобритания.

Какво е необходимо да знам преди да започна употребата на Osteocare® сироп?

Osteocare® сироп е калций съдържаща добавка, специално разработена за ежедневна употреба  за мъже и жени от всички възрасти, както и за деца над 3 години.

Как и кога трябва да се използва Osteocare® сироп?

Деца (3- 12 години): 2 чаени лъжици дневно
Възръстни: 2 чаени лъжици два пъти дневно
Бременни и кърмещи: 2 чаени лъжици два пъти дневно
1 чаена лъжица = 5 милилитра

Колко калории се съдържат в една доза Osteocare® сироп?

Osteocare® сироп съдръжа около 20.4 килокалории или 87 килоджаула в една дневна доза за възрастни / т.е. в четири чаени лъжици/

Съществуват ли някакви нежелани реакции от приема на Osteocare® сироп?

Osteocare® сироп няма известни странични ефекти, когато се приема съгласно упътването. Да не се превишава препоръчваната дневна доза

Какъв е източникът на калций изполван в Osteocare® сироп?

Калцият в продуктите Osteocare® е под формата на калциев карбонат, който осигурява най-високата възможна концентрация на елементарен калций в една хранителна добавка. Това означава че Osteocare® може да осигури пълната ПДД от калций и други минерали без необходимостта да се приемат много таблетки. Използваният Калциевият карбонат е от най-високо качество от естествен източник. За да се избегнат евентуалните натравяния с метали като олово, калций от стриди и сушени кости не са включени във формулата на Osteocare сироп.

Какви са активните състави на Osteocare® сироп?

Моля, вижте информацията за формулата на продукта.

Възможно ли е калциеви добавки като Osteocare® сироп да причиняват камъни в бъбреците?

Важно е да се избере добавка като Osteocare® сироп, която съдържа калций в комбинация с други синергични ко-фактори като Магнезий. Присъствието на минерала Магнезий, тъй както е изключително важен нутриент за поддържането на здрави кости, е научно доказано, че подпомага намаляване риска от образуване на калциево-оксалатни камъни.

Препоръчва ли се приемането на други продукти на Витабиотикс заедно с Osteocare® сироп?

Osteocare® сироп е внимателно създадена формула по начин да не възпрепятства използването на други продукти от гамата Витабиотикс или други хранителни добавки. Въпреки това за постинаге на максимален резултат ние препоръчваме Osteocare® сироп да се приема поне едни час преди или след приемането на основните мултивитамини от гамата на Витабиотикс.

Някои от препоръчителните дневни дози (ПДД) надвишават 100%, това проблем ли е?

Определени витамини са безопасни, приемани десетки дори стотици пъти над препоръчителните дневни дози, докато при други безопасната доза е много по- близо до ПДД. Ето защо всеки витамин или минерал следва да се разглежда индивидуално по отношение на ПДД.

ПДД е количеството витамин или минерал, което е изчислено, че е безопасно, за да се избегне предозирането за преобладаващата част от хората. Въпреки това определени витамини и минерали приемани в дози, надвишаващи ПДД имат положителен ефект в определени здравни области. Това е причината някои от формулите на Витабиотикс да имат съставки надвишаващи ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са  разработени при използване на последните научни проучвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, избягвайки всякакви завишени количества, в зависимост от официалните ПДД за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва „мегадозиранетото“ на определин съставки като едновременно с това винаги държи на важността на безопасността, приемането на такива нива витамини и минерали, внимателно балансирани за максимален комбиниран ефект; подход е който е поддържан от много експерти и научни работници през годините.

Моля обърнете внимание, че всеки съвет даден на този сайт няма намерение и не следва да се възприема като заместител на лекарската препоръка от Вашия лекар или друг здравен професионалист.

Костите са жива тъкан и като такава те имат нужда да бъдат подхранвани допълнително с витамини и минерали, за да бъдат поддържани здрави и силни. Дадените по- долу стъпки ще ви помогнат да поддържате вашите кости в най- добра кондиция.

 • Използвайте храни богати на Калций. Калцият дава сила на вашите кости. Най- добрите източници на калций са мляко (прясно и кисело) и сирене, защото те съдържат огромно количество калций. За хора, които съблюдават своите килограми ниско маслените варианти на мляко и други млечни продукти съдържат същото количество калций както и пълномаслените.
 • Запомнете, че не всички млечни продукти съдържат лактоза- захарта естевствено съдържаща се в млякото. Някои хора не могат да приемат лактоза и от практична гледна точка киселите млека и сиренето са без наличието на лактоза.
 • Запомнете, че храни като спанак, храни богати на фибри и ядките са богати на калций. Въпреки това калцият в тези храни е много по- труден за абсорбция от този в млечните продукти. Това се дължи на факта, че те съдръжат оксалати, които свързани с калция правят неговото усвояване много трудно.
 • Опитайте се да избягнете приемането на твърде много животински протеини. Животинският протеин е богат източник на аминокиселини, които трябва да бъдат „неутрализирани“ в организма с помощта на калций и други съставки. Диета богата на животински протеини може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калция през урината.
 • Прекалената употреба на сол може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калция през урината. Опитайте се да огриничите употребата на сол и следете за наличието на сода в обработени храни.
 • Кофеиновите напитки увеличават отделянето на стомашни киселини, което от своя страна трябва да се неутрализира с калций. Пиенето на кафе и чай с мляко може да помогне, но е препоръчително да се намали поемането на кофеин колкото може повече.
 • Наслаждавайте се на слънцето колкото е възможно по- дълго. Слънчевите лъчи са най- добрия източник на витамин D.
 • По време или след менопаузата, жените трябва да са замислят за преминавенот през хормонално заместваща терапия или по- нежната алтернатива- Menopace. Това е поради силното понижаване на наличието на хормона естроген. Той има предпазващ ефект за костите.
 • Физическите натоварвания като бягане, бързо ходене или работа с тежести може да помогне за подържане здравината на костите. Плуването и колоезденето също са полезни, но ефектът не е директно върху костите, защото при тези спортове не използваш своята собствена маса.
 • Тютюнопушеното има негативен ефект върху костите и може да доведе до по-ранно настъпване на менопаузата при жените.
 • Употребата на твърде много алкохол може да увреди костите, затова ограничете приемането на алкохол до 4 единици на ден за мъжете и три за жените.

Богати на Калций храни

Дадената по- долу таблица посочва различните източници на калций и неговото съдържание в „нормална порция“.

Грамаж
(oz)                  (g)
Храна Калций(mg)
5 150 Нискомаслено плодово мляко 225
1/3pt 190ml Обезмаслено мляко 235
1/3pt 190ml Полу- обезмаслено 231
1/3pt 190ml Соево мляко 25
loz 28g Сирене Чедър 202
1 28 Сирене Едам 216
½ 14 Сирене Пармезан 168
3 84 Омлет със сирене 235
4 112 Пица със сирене 235
½ 14 Horlicks, Malted Milk Powder 60
4 112 Сладолед 134
2 56 Млечен шоколад 123
2 56 Mars 90
2 56 Сьомга 52
2 56 Сардина в доматен сос 258
4 112g Спанак 179
4 112 Броколи 45
2 56 Бразилски бадем 95
2 56 Лешник 78
2 56 Мюсли 62
1 Портокал 58
4 112 Червен боб 80
4 112 Брюкселско зеле 43
1 филия 30 Бял хляб 33
1 филия 30 Хляб пълнозърнест 16
img_16
Оригинални таблети
img_15
Сироп
Ефервесцентни таблети