osteocare-original-head

Наука за здрава костна система

bone_graphНомер едно калциева хранителна добавка във Великобритания, Osteocare® Оригинални таблети e разработена от водещи лекари и фармацевти на база на последните научни изследвания. Отлично балансираната формула снабдява организма с Калций заедно с други съставки, за да поддържат здрави вашите кости и зъби, както и здраво вaшето сърце, мускули и нерви. Формулата съдържа Калций и Магнезий, играещи важна роля в изграждането на костите, заедно с витамин D и Цинк.

С витамин D (в препоръчваната D3 форма)

Витамин D допринася за нормалния растеж на костите, помагайки на костите да абсорбират калция. Той е отговорен и за минерализацията на костите и произвеждането на хормоните, които поддържат здравословни нива на калций и фосфор в костите и кръвоносните съдове.

Osteocare®съдържа препоръчваната D3 форма на витамин D, познат като холикалциферол, което е формата на витамин D, която се произвежда под въздействието на слънчевите лъчи (UVB ултравиолетова радиация) върху холестерол-съдържащите молекули съществуващи в кожата. Витамин D3 е предпочитаната форма на витамин D, защото това е специфичната форма, която се изгражда в човешкото тяло.

Osteocare® също така съдържа Цинк

Цинкът помага срещу постоянното разграждане на костите и поддържа здрави мускулите и нервите.

Калцият е важен за всеки човек

Подсигурявайки необходимото количество калций е жизненоважно за мъже и жени от всяка възраст, защото проучванията показват, че здравословните практики в началната възраст на човек, включващо приемането на необходимото количество калций и съпътстващи елементи, допринася за по-голямата сила на костите и оптимална костна минерализация. Максималната костна маса достигана през детството и по- нататъшното израстване е призната за особено важен фактор при поддържането на здравината на костите през целия живот.

Калцият е жизненоважен за  жените в зряла възраст

И двата пола губят от своята костна маса по време на своя живот, но след менопаузата жените обикновено губят костна маса много по- бързо от мъжете.

Жените след менопауза рискуват загубата на костна маса поради три причини:

 • Съдържанието на костен минерал при жените е в по- ниско ниво от мъжете,
 • Приемането на калций с хранителния режим с годините може да намалява;
 • Скоростта на загуба на костна маса расте по време на менопауза.

Препоръки при приемането на Калций

Националната организация по остеопороза във Великобритания препоръчва следните дози за прием на калций в зависимост от пол и възраст:

Възраст/Пол Препоръчителен дневен прием
Момчета 11-18 години 1000 mg
Момичета 11- 18 години 800 mg
Мъже и жени над 19 години 700 mg
Бременни 700 mg
Кърмещи 700 mg + 550 mg

В САЩ завишени дневни дози на прием официално са одобрени както следва:

Групи Оптилен дневен прием
Мъже
25-65 години 1000 mg
Над 65 години 1500 mg
Жени
25-50 години 1000 mg
Над 50 години 1500 mg
Жени над 50 с ХЗТ 1000 mg
Жени над 50 1500 mg
Жени над 65 години 1500 mg
Бременни и кърмещи 1200-1500 mg

Посочените нива са само ориентировъчни.

Базиранo на научни изследвания

Формулата на Osteocare® е  базирана на последните международни открития върху ролята на добавките за здравето и е плод на  дълги научни проучвания през последните 20 години.

Препоръчва се за вегетарианци.

Лесно поглъщащи се филмирани таблети подходящи и за вегетарианци.

Винаги четете информацията за начина на прием преди използване. Не превишавайте препоръчаната доза. Както и при други хранителни добавки потърсете съвет от професионалист преди използването. Ако страдате от хранителни алергии, консултирайте се с фармацевт или Вашия лекар, както и в случай, че страдате от специфично заболяване (като диабет, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти. Хранителните добавки не са предназначени да лекуват каквото и да е заболяване.

Синергични таблети с калций, цинк, магнезий и витамин D3

Нутриенти Средно за 2 таблети % ПДП
Калций 800 mg 100
Магнезий 300 mg 80
Мед 1000 mcg 100
Манган 0,5 mg 25
Селен 50 mcg 91
Цинк 10 mg 100
Бор 0,6 mg
Витамин D3 10 mcg 200
mg – милиграм, mcg – микрограм, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

Всяка таблета е опакована индивидуално в блистера, за да се предпази от атмосферните влияния.

vegi
• Без изкуствени оцветители
• Без консерванти
• Без глутен
• Без лактоза
• Без медикаменти или хормони
• Не са тествани върху животни
• Подходящ за ветегарианци

Начин на приложение

1-2 таблетки дневно с основното хранене. Погълнете  с вода или студена напитка, без да  дъвчeте. Да не се превишава препоръчителния прием.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Произведено на място, което може да обработва ядки.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Винаги четете информацията за начина на прием преди използване. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при други хранителни добавки, потърсете професионален съвет преди използване. Ако страдате от хранителни алергии, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, както и в случай, че страдате от специфично заболяване (като диабет, хипертония или друго подобно) или приемате медикаменти. Хранителните добавки не са предназначени да лекуват каквото и да е заболяване.

Защо е разработен Osteocare® Original таблети?

Osteocare® Original таблети е научно формулиран и разработен от експерти, и всяка съставка е включена на базата на клинични проучвания. Костта е жива тъкан и за да я запазите здрава е необходимо ежедневно да приемате точните нутриенти с Вашата дневна диета. Калцият е от съществено значение за поддържане на костите в добро състояние, заедно с витамин D, който способства за неговата абсорбция и усвояване. Цинкът и магнезият са също съществени фактори, участващи в регенерацията на костната клетка. Освен за здрави кости и зъби, калцият е жизненоважен за мускулите, нервите и сърцето. Той има съществена роля в клетъчното възстановяване и контрола на артериалното налягане. За съжаление, много хора, и по-специално онези, които изключват от дневната си диета млечните продукти е възможно да не получават необходимото количество Калций, от което се нуждаят.

Кога се препоръчва приемането на Osteocare® Original таблети?

Изследванията показват, че колкото по-рано и мъжете и жените приемат тези хранителни вещества, толкова по-добре.

Получаването на достатъчно количество калций е особено важно за:

 • Деца, в период на израстване
 • По време на бременост и кърмене
 • По време и след менопауза
 • За възрастни мъже и жени
 • За спортисти, танцьори и хора на диета за отслабване

Osteocare® Original таблети е създадена за дългосрочна употреба и може да се приема толкова дълго, колкото е препоръчано. Одобрен е и от Асоциацията на вегетарианците във Великобритания.

Какво е необходимо да знаете преди да започна употребата на Osteocare® Original таблети?

Osteocare® Original таблети е калций съдържаща добавка, специално разработена като ежедневна употреба за мъже и жени от всички възрасти.

Може ли Osteocare® Original таблети да се приема заедно с други медикаменти?

Osteocare® Original таблети може да се приема едновременно с други медикаменти, защото съдържа само умерено количество минерали и витамин D. За по-специфичен съвет относно приема на продукта, препоръчваме първо да се консултирате с Вашия лекуващ лекар.

Как и кога трябва да се използва Osteocare® Original таблети?

Две таблети дневно (или една таблета два пъти дневно) е препоръчителната доза преди или по време на основното хранене. Да се приема с пълна чаша вода или друга студена напитка. Да се поглъща без дъвчене. Винаги поемайте таблетите с достатъчно количество вода, за по- лесното им прокарване през хранителния тракт.

Колко таблети съдържа опаковката Osteocare® Original таблети?

Опаковката съдържа 30 или 90 таблети Не надвишавайте препоръчителната дневна доза.

Съществуват ли някакви нежелани реакции в следствие приема на Osteocare® Original таблети?

Osteocare® Original таблети няма известни нежелани странични ефекти, когато се приемат съгласно упътването. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Кои са активните съставки?

Моля, вижте информацията за формулата на продукта.

Възможно ли е калциеви добавки като Osteocare сироп да причинят камъни в бъбреците?

Важно е да се избере добавка като Osteocare® сироп, която съдържа калций в комбинация с други синергични ко-фактори като Магнезий. Присъствието на минерала Магнезий, тъй както е изключително важен нутриент за поддържането на здрави кости, е научно доказано, че подпомага намаляване риска от образуване на калциево-оксалатни камъни.

Какъв е източникът на калций изполван в Osteocare®?

Калцият в продуктите Osteocare® е под формата на калциев карбонат, който осигурява най-високата възможна концентрация на елементарен калций в една хранителна добавка. Това означава че Osteocare® може да осигури пълната ПДД от калций и други минерали без необходимостта да се приемат много таблетки. Използваният Калциевият карбонат е от най-високо качество от естествен източник. За да се избегнат евентуалните натравяния с метали като олово, калций от стриди и сушени кости не са включени във формулата на Osteocare Оригинални таблетки.

Има ли някакви препоръки за хората, които трудно приемат таблети?

В повечето случаи калциевите добавки са в по- големи таблети в сравнение с другите медикаменти. Таблетите на Osteocare са специално създадени в овална форма с гладки краища за по- лесно поглъщане. Въпреки това, ако ви е трудно да поемете таблетата можете да я поставите в парче сдъвкана храна и да преглътнете храната заедно с голямо количество вода след това. Може да използвате различни кисели млека или смутита, за да преглътнете по-лесно таблетите. Ако и в този случай имате затруднение в поглъщането на таблетите можете да използвате Osteocare сироп.

Абсорбцията на Osteocare® Original таблети толкова бърза ли е колкото при течната версия?

Osteocare® Original таблети са тестване да осигурят правилния профил на разпадане и разтваряне.  Недопускащи отклонения фармачевтични тестове за разтваряне, проведени при същите киселинни условия, каквито са условията в стомаха показват, че таблетката се разтваря в периода от 6 до 15 минути(средно). След като таблетката е разтворена нутриентите от таблетката форма ще бъдат абсорбирани за почти същата скорост както при течната форма.

Препоръчва ли се приемането на други продукти на Витабиотикс заедно с Osteocare® Original таблети?

Osteocare® Original таблети е внимателно създадена формула по начин да не възпрепятства използването на други продукти от гамата Витабиотикс или други хранителни добавки. Въпреки това за постинаге на максимален резултат ние препоръчваме Osteocare® Original таблети да се приема поне едни част преди или след приемането на основните мултивитамини от гамата на Витабиотикс.

Някои от препоръчителните дневни дози (ПДД) надвишават 100%, това проблем ли е?

Определени витамини са безопасни приемани десетки дори стотици пъти над препоръчителните дневни дози, докато при други безопасната доза е много по- близо до ПДД. Ето защо всеки витамин или минерал следва да се разгллежда индивидуално по отношение на ППД.

ППД е количеството витамин или минерал, което е изчислено, че е безопасно, за да се избегне предозирането за преобладаващата част от хората. Въпреки това определени витамини и минерали приемани в дози надвишаващи ППД имат положителен ефект в определени здравни области. Това е причината някои от формулите на Витабиотикс да имат съставки надвишаващи ППД.

Всички продукти на Витабиотикс са са разработени при използване на последните научни проучвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, избягвайки всякакви завишени количества, в зависимост от официалните ППД за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва „мегадозиранетото“ на определин съставки като едновременно с това винаги държи на важността на безопасността, приемането на такива нива витамини и минерали, внимателно балансирани за максимален комбиниран ефект; подход който е поддържан от много експерти и научни работници през годините.

Моля обърнете внимание, че всеки съвет даден на този сайт няма намерение и не следва да се възприема като заместител на лекарската препоръка от Вашия лекар или друг здравен професионалист.

Костите са жива тъкан и като такава те имат нужда да бъдат подхранвани допълнително с витамини и минерали, за да бъдат поддържани здрави и силни. Дадените по- долу стъпки ще ви помогнат да поддържате вашите кости в най- добра кондиция.

 • Използвайте храни богати на Калций. Калцият дава сила на вашите кости. Най- добрите източници на калций са мляко (прясно и кисело) и сирене, защото те съдържат огромно количество калций. За хора, които съблюдават своите килограми ниско маслените варианти на мляко и други млечни продукти съдържат същото количество калций както и пълномаслените.
 • Запомнете, че не всички млечни продукти съдържат лактоза- захарта естествено съдържаща се в млякото. Някои хора не могат да приемат лактоза и от практична гледна точка киселите млека и сиренето са без наличието на лактоза.
 • Запомнете, че храни като спанак, храни богати на фибри и ядките са богати на калций. Въпреки това калцият в тези храни е много по- труден за абсорбиране от този в млечните продукти. Това се дължи на факта, че те съдръжат оксалати, които свързани с калция правят неговото усвояване много трудно.
 • Опитайте се да избягнете приемането на твърде много животински протеини. Животинският протеин е богат източник на аминокиселини, които трябва да бъдат „неутрализирани“ в организма с помощта на калций и други съставки. Диета богата на животински протеини може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калция през урината.
 • Прекалената употреба на сол може да доведе до повишаване на ежедневната загуба на калция през урината. Опитайте се да ограничите употребата на сол и следете за наличието на сода в обработени храни.
 • Кофеиновите напитки увеличават отделянето на стомашни киселини, което от своя страна трябва да се неутрализира с калций. Пиенето на кафе и чай с мляко може да помогне, но е препоръчително да се намали поемането на кофеин колкото може повече.
 • Наслаждавайте се на слънцето колкото е възможно по- дълго. Слънчевите лъчи са най- добрия източник на витамин D.
 • По време или след менопаузата, жените трябва да са замислят за преминавенот през хормонално заместваща терапия или по- нежната алтернатива- Menopace. Това е поради силното понижаване на наличието на хормона естроген. Той има предпазващ ефект за костите.
 • Физическите натоварвания като бягане, бързо ходене или работа с тежести може да помогне за подържане здравината на костите. Плуването и колоезденето също са полезни, но ефектът не е директно върху костите, защото при тези спортове не използваш своята собствена маса.
 • Тютюнопушеното има негативен ефект върху костите и може да доведе до по-ранно настъпване на менопаузата при жените.
 • Употребата на твърде много алкохол може да увреди костите, затова ограничете приемането на алкохол до 4 единици на ден за мъжете и три за жените.

Богати на Калций храни

Дадената по- долу таблица посочва различните източници на калций и неговото съдържание в „нормална порция“.

Грамаж
(oz)                  (g)
Храна Калций(mg)
5 150 Ниско маслено плодово мляко 225
1/3pt 190ml Обезмаслено мляко 235
1/3pt 190ml Полу- обезмаслено 231
1/3pt 190ml Соево мляко 25
loz 28g Сирене Чедър 202
1 28 Сирене Едам 216
½ 14 Сирене Пармезан 168
3 84 Омлет със сирене 235
4 112 Пица със сирене 235
½ 14 Horlicks, Malted Milk Powder 60
4 112 Сладолед 134
2 56 Млечен шоколад 123
2 56 Mars 90
2 56 Сьомга 52
2 56 Сардина в доматен сос 258
4 112g Спанак 179
4 112 Броколи 45
2 56 Бразилски бадем 95
2 56 Лешник 78
2 56 Мюсли 62
1 Портокал 58
4 112 Червен боб 80
4 112 Брюкселско зеле 43
1 филия 30 Бял хляб 33
1 филия 30 Хляб пълнозърнест 16
img_16
Оригинални таблети
img_15
Сироп
Ефервесцентни таблети