Маг.-фармацевт Стойчева, кой трябва да приема Perfectil?

Perfectil  е пълноценна формула, включваща повече от 20 нутриенти. Освен специфичната насочена грижа за красотата, тя е и мултивитамин за доброто общо здраве и виталност. Самата гама включва 5 продукта в таблетна форма и два за пиене – течен колаген за кожа и течен колаген за коса.  Може да се приема от жени от всяка възраст за поддържане на здрава кожа, коса и нокти. Често се използва от хора със суха, чуплива коса, с проблемни нокти или потъмнял тен на кожата, появили се в следствие на хранителен дисбаланс. Perfectil съдържа всичко необходимо и реално замества дневната доза витамини и минерали. Няма ограничения в продължителността на прием на продукта – съгласно предписанието на лекаря, препоръчал хранителната добавка или колкото счетете за необходимо.

Кога можем да наблюдаваме подобрение на състоянието на кожата, косата и ноктите?

В повечето случаи за натрупване на полезния ефект на витамините и минералите в Perfectil са необходими няколко седмици и положителни резултати се забелязват след 1 до 3 месеца. Ежедневен прием е препоръчителен. Няма ограничения на времето, през което Perfectil може да се използва.

Ще помогне ли Perfectil за растежа на косата?

Perfectil Оригинал, който както името му подсказва е базисният продукт в гамата Perfectil, съдържа съставки, които помагат да поддържате нормален растеж на косата, ако състоянието й (или косопада) е в резултат на незначителен хранителен дефицит. За още по-голяма и целенасочена грижа за косата е Perfectil Плюс Коса. В него има уникална съставка – „цветосмесител“ с мед, която подпомага естествената пигментация (цвят) на косата; биотин, селен и цинк за здрава и жизнена коса  Специалната формула на продукта включва още аминокиселини, морски колаген, инозитол и екстракт от гроздови семки.

Защо е създаден Perfectil Плюс Нокти?

Perfectil Плюс Нокти е създаден за всички, които искат да поддържат здрави косата и кожата си, но и желаят допълнителна специфична подкрепа за ноктите си. Ключовите хранителни съставки за това са селен, екстракт от хвощ, естествен източник на силициев диоксид, метил сулфонил метан (МСМ) и аминокиселини. Със своите 25 съставки, специално подбрани за комбиниран ефект, Perfectil Плюс Нокти поддържа кожата, косата и ноктите, със специална допълнителна грижа.

Как Perfectil Платинум предпазва кожата?

Естественият морски колаген комплекс е доказано, че поддържа кожата финна и гладка, еластична и я предпазва от увреждащия ефект на времето. Освен това продуктът съдържа антиоксиданти, които предпазват кожните протеини, между които са колаген и еластин, помагат кожата да изглежда гладка и нежна. Елементите като витамин Е и С, семена от грозде, зелен чай, екстракт от борова кора неутрализират ефекта на свободните радикали.

Какво представлява естественият морски колаген съдържащ се в Perfectil Платинум?

Естественият морски колаген е съставен от аминокиселини, които са най- често срещаната форма на естествен протеин откривана в организма, създава и поддържа основната структура на кожата. Колагеновите протеини са уникални с това, че те съдържат две аминокиселини, хидроксипролин и хидроксилизин, които не са откирити в нито един друг протеин. Морският колаген съдържащ се в Perfectil Платинум доставя специфични морски протеогликани влияещи върху подредбата на колагеновите фибри и повишават силата на кожата.  Perfectil Платинум е тестван в изследвания в Университетската клиника  специализирана в областта на дерматологичните и козметични изследвания – St. Jacques, Безансон, Франция. Тези проучвания доказват неговата безспорна ефективност в предпазване на кожата в борбата с лошите атмосферни условия и студа.

Може ли продуктите от серията Perfectil да се приемат по време на бременност и кърмене?

Аз лично по време на бременност препоръчвам да се приемат само мултивитамини, създадени специално за бременни, като напр. Pregnacare . Pregnacare (продукт на Витабиотикс) съдържа внимателно подбрана комбинация от витамини и минерали, специално разработени за прием още преди зачеване, по време на цялата бременност, а също така и след раждането. Ако е необходимо, Perfectil може да бъде приеман след периода на кърмене, защото това е време, в което кожата и косата може да се нуждаят от допълнително подхранване, за да се възстановят.

Може ли продуктите от серията Perfectil да се приемат заедно с лекарства?

Обикновено Perfectil може да се приема едновремено с лекарствени средстава, защото продуктите съдържат умерени нива на витамини и минерали и не съдържат никакви упойващи вещества или хормони. Като аз винаги препоръчвам да се консултирате с Вашия лекар, който да прецени.