Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса

collagen-hair-drinksPerfectil Платинум Течен Колаген за Коса е напитка разработена от експертите на Витабиотикс, развили серията Perfectil, най-продаваната във Великобритания пълноценна добавка за кожа, коса и нокти. Като използват задълбочените си познания за грижата за косата те създават  Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса, като издигат науката за красотата на по-високо ниво. Тази напитка с чудесен вкус е специално предназначена да поддържа косата здрава и подхранена, като осигурява съчетание от висококачествени съставки – хидролизиран морски колаген, витамини и минерали, аминокиселини, инозитол и олио от семена на касис.

Дермата, колагена и структурата на  косата

peptan-logoКолагенът е най-разпространеният естествен протеин в човешкото тяло и изгражда първичната структура на косата. Той поддържа косата здрава, силна и подпомага хидратацията ѝ. Нивата на колаген в организма започват да намаляват след навършването на 25 години с приблизително 1.5% годишно и до около 45-тата година, колагенът в тялото е намалял с около 30%. Тези промени в нивата на колаген често водят до загуба на блясък и изтъняване на косата.

Колагенът е протеин, който формира жизненоважна съединителна тъкан – еластичната матрица, която държи заедно структурите на тялото. В кожата колагенът се намира в долния слой, дермата. Тази колагенна матрица структурно закрепва космените фоликули в дермата, от които растат новите нишки на косата. Освен това, колагенът помага да се поддържа нормалната функция на кръвоносните съдове (които доставят кислород и други жизненоважни хранителни вещества на дермата и космените фоликули).

Аминокиселината, L-Лизин във формулата на Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса, се превръща в организма в L-цистеин, аминокиселина, която свързва нишките на колагена заедно чрез „дисулфидни мостове“. Те дават на  матрицата на колагена силна структура и се намират в кератина, протеинът, съставна част на косата ни.

Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса съдържа 7000mg Peptan® Морски колаген пептиди. Peptan® е широко известна като високо ефективна и предпочитана биоактивна съставка и световен лидер като източник на колаген.  Много научни изследвания са проведени с Peptan®.

Пептидите в хидролизирания колаген са богат източник на пълноценни аминокиселини, в частност глицин и хидроксипролин, които помагат да се образува нов колаген в тялото. Peptan® Морски колаген пептиди използвани в Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса са с ниско молекулярно тегло, сравнени с други използвани на пазара. Ниско молекулярно тегло означава, че всеки ПЕПТИД е по-малък и така по-бързо и лесно усвоим в кръвния поток.

Колаген и витамини, минерали, аминокиселини и още природни съставки

Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса съдържа 7000mg хидролизиран морски колаген (тип II), който е лесно усвоим и бързо се абсорбира; аминокиселини, инозитол и олио от семена на касис. Олиото от семена на касис осигурява от естествен източник незаменимите мастни киселини Омега -3 и Омега – 6. Формулата на продукта включва и биотин, селен и цинк, които поддържат косата здрава и еластична и мед за нормална пигментация на косата.

Подкрепа на кожата и ноктите

Подобно на другите продукти от гамата Perfectil, Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса включва също и специално избрани нутриенти за подкрепа на здрави коса и нокти, като част от цялостната „тройна“ грижа.

Биотинът, селенът и цинкът във формулата на продукта се грижат и за здрава кожа и нокти.

Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса е специално създаден да поддържа косата подхранена и здрава като част от дневната грижа на жената за нейната красота.

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия (риба и/или рибни продукти), ако сте бременна, кърмите или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса

Течна хранителна добавка с подсладител (сукралоза), морски колаген, витамини, минерали и аминокиселини

Нутриенти Средно 50ml % ПДП
Peptan Колаген пептиди

(Морски колаген)

7000 mg
Олио от семена на касис 25 mg
Бетакаротен 3 mg
Кератин 200 mg
L-Лизин 50 mg
Инозитол 100 mg
Витамин D (D3 600 IU) 15 μg 300
Фолиева киселина 200 μg 100
Витамин B12 10 μg 400
Биотин 50 μg 100
Пантотенова киселина 4 mg 67
Желязо 3 mg 21
Цинк 5 mg 50
Мед 500 μg 50
Селен 40 μg 73

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

Прием

Пийте 1 бутилка (50ml) на ден след основното хранене. Разклатете добре преди употреба. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Редовният прием е препоръчителен като няма ограничения за неговата продължителност.

  • Без глутен
  • Без добавена захар, сол или мая
  • Без изкуствени оцветители, аспартам или захарин
  • Perfectil® Платинум Колаген не е тестван върху животни

Хранителна добавка

Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте бременна, кърмите, под медицинско наблюдение, страдате епилепсия, хемохроматоза, имате хранителни алергии или непоносимост към някоя от съставките.

Не използвайте този продукт, ако сте алергични към риба.

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да се съхранява в сухо помещение с температура под 25 °С, на недостъпно за деца място.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Защо е създаден Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса?

Perfectil Платинум Колаген за Коса, течна хранителна добавка с чудесен вкус е създадена да подхрани косата „отвътре“. Формулата осигурява съчетание от висококачествени съставки – хидролизиран морски колаген, витамини и микронутриенти, аминокиселини, инозитол и олио от семена на касис.

За кого е предназначен Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса?

Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса е предназначен за жени, които искат да се фокусират върху здравето на косата, кожата и ноктите си. Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса може да се приема самостоятелно или в комбинация с друг вид мултивитамин от гамата Perfectil без ограничения в продължителността на ползване.

Може ли Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса да се ползва по време на бременност и кърмене?

По време на бременност ние препоръчваме прием само на мултивитамини специално формулирани за времето на бременността, като напр. Pregnacare, Pregnacare Плюс или Pregnacare Макс. Продуктите от гамата Pregnacare на Витабиотикс съдържат комбинация от витамини и минерали внимателно подбрани и съчетани за пълноценна подкрепа и грижа по време на бременност и кърмене.

Как е опакован Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса?

Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса е опакован в кутия, която съдържа 10 бутилки x 50ml всяка, за индивидуален прием за 10 дни. Опаковката не съдържа Бисфенол А (BPA free). Напитката може да се изстуди в хладилник при желание.

Как и кога трябва да се ползва Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса?

Една бутилка от 50ml на ден след основно хранене за максимално добро усвояване на съставките. Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса може да се приема самостоятелно или в комбинация с друг вид мултивитамин от гамата Perfectil.

Има ли нежелани ефекти от приема на Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса?

Не са забелязани никакви странични неблагоприятни ефекти от приема на Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от специалист.

Кои са активните съставки?

Вижте информацията за състава на продукта.

Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса подходящ ли е за вегетарианци?

Не, Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса не е подходящ за вегетарианци, защото съдържа морски колаген. Ако търсите продукт подходящ за вегетарианци, може да се насочите към Perfectil Оригинални таблети.

Колко време е необходимо, за да се видят ползите от продукта за кожата, косата и ноктите?

Резултатите са строго индивидуални, но ние очакваме да изпитате ползите на продукта след няколко седмици, с видими резултати от един до три месеца след началото на приема. Редовният прием е препоръчителен. Няма ограничения в продължителността на употребата на Perfectil Платинум Течен Колаген за Коса.

Някои от Препоръчителните дневни дози ( ППД )са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.

ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Не ползвайте този продукт, ако сте алергични към риба и/или рибни продукти. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Оригинал
Кожа
Коса
Нокти
Перфектил Платинум
Течен Колаген за Кожа
Течен Колаген за Коса
Перфектил с любов за косата
Hairfollic за Жени