pregnacare-cream

Нежно предпазва разтягащата се кожа

appleКремът Pregnacare® е нежен крем за масаж, специално създаден да предпазва разтягащата се кожа по време на бременност.

Белезите от разпъване могат да се появят на всякъде по тялото, където кожата е била опъната по време на бременността. Те се появяват когато по- дълбоките слоеве на кожата съдържащи колаген и еластин, който придава на кожата еластичност, се увредят от рязката загуба на килограми или повишаване на килограмите, както се случва при бременността. Зачервяването на кожата около белезите от разпъване е причинено от факта, че малките кръвоносни съдове под кожага стават по- видими при разпъването.

Уникална нежна формула

Кремът Pregnacare® е уникална формула съдържаща винамини C и Е и растителни екстракти като естествен екстракт от невен и вечерна иглика, които заедно предпазват, подхранват и овлажняват разтегнатата кожа.

Безвреден и ефективен по време на и след бременност

Кремът Pregnacare® е безвреден и ефективен през месеците на бременност и неговата употреба може да продължи и след раждането, за да помогне възстановяването на разтегната кожа.

Изследвания с потребители на Pregnacare® крем

През 2001 е извършено експериментално проучване, с 260 произволно избрани жени от цяла Великобритания (жени, които не са бременни и бременни жени), което регистрира положителни резултати относно продукта. 73% от жените отговарят, че кожата им е по – еластична след  двуседмична употреба на крема Pregnacare® .

 • Pregnacare® крем се препоръчва за жени, които искат да предпазят своята разтягаща се кожа по време на бременността и своята свиваща се кожа след раждане.
 • Pregnacare® крем е тестван дерматологично и не е тестван върху животни.
 • Pregnacare® крем не съдържа изкуствени оцветители и консерванти.

Винаги четете упътването на продукта преди употребата му. Не нанасяйте върху зачервена или раздразнена кожа. При евентуален обрив прекратете употребата и ако проблемът продължава да съществува се допитайте до своя лекар или фармацевт.

Активни съставки

 • Екстракт от невен (Lt. Calendula officinalis)
 • Масло от вечерна иглика (Вечерна иглика)
 • Екстракт от алое (Lt. Aloe barbadensis)
 • Алантоин
 • Пантотенова киселина (D-пантенол)
 • Витамин E (алфа токоферил ацетат)
 • Витамин C ( натриев аскорбилов фосфат)
 • Натриев хлорид
 • Магнезиев сулфат
 • Цинков оксид
 • Ментол

Начин на употреба

 • Нанасяйте крема с нежен масаж върху коремната област, бедрата и гърдите, като избягвате зоната около зърната. Обикновено 25-50мм. слой крем е достатъчен. Само за външна употреба. Избягвайте контакт с деликатни дрехи и материи, за да се избегне замърсяването им с петна.
 • Нанасяйте  два пъти дневно, като оставяте няколко часа между всяко третиране.
 • Не нанасяйте върху зачервена или раздразнена кожа. При евентуален обрив прекратете употребата и ако проблема продължава да съществува се допитайте до своя лекар или фармацевт. Съхранявайте под 25 С, на сухо и недостъпно за деца място.
 • Не съдържа изкуствени оцветители. Не е тестван върху животни.
 • Дерматологично тестван, с естествен аромат и нежни растителни екстракти.

Защо е създаден Pregnacare® крем?

По време на бременността кожата на жената се разтяга много, за да осигури необходимото пространство за растящия плод и това увеличава риска от появата на белези, които първоначално се появяват като зачервени резки около стомаха, бедрата и гърдите. Кремът Pregnacare® е уникална смес от съставки, която помага на разтягащата се кожа да се запази мека и еластична по време на бременността. Редовното масажиране с крема Pregnacare® помага за предотвраяване появата на стрии.

Кога се препоръчва употребата на Pregnacare® крем?

Pregnacare® крем се препоръчва още през първите три месеца на бременността. Това е така, защото колкото по- рано белезите от опъването на кожата се третират, толкова по- лесно може да се намали тяхното появяване. След раждане отпуснатата кожа също има нужда от подхранване и овлажняване, каквото доставя Pregnacare® крем.

Може ли Pregnacare® крем да се употребява едновременно с други медикаменти?

Няма никаква причина, поради която Pregnacare® крем да не може да се ползва едновременно с други медикаменти.

Как и кога трябва да се използва Pregnacare® крем?

Кремът се нанася с лек масаж върху стомаха, китките, бедрата и гърдите, като се избягва зоната около зърната (за да се избегне допира на бебето с крема по време на кърменето).

Има ли някакви нежелани странични ефекти от използването на Pregnacare® крем?

Не са познати никакви нежелани странични ефекти при използването на Pregnacare® крем, когато се използва както е препоръчано. Не използвайте върху зърната или разранена кожа. Съхранявайте на сухи места под 25 С.

Какви са активните съставки?

Продуктът съдържа: Екстракт от невен, Масло от вечерна иглика,Екстракт от алое, Алантоин, Пантотенова киселина, Витамин E (алфа токоферил ацетат), Витамин C (натриев аскорбилов фосфат), Натриев хлорид, Магнезиев сулфат, Цинков оксид, Ментол.

Колко време трябва да използва преди появата на положителен ефект?

Резултатите са индивидуални за всяка жена. В повечето случаи положителният ефект е налице още след втората седмица на употреба. По време на направените проучвания във Великобритания се установява, че 73% от участничките признават, че кожата им е по – еластична след двуседмична употреба на крема Pregnacare®.

Може ли да се ползва Pregnacare крем едновременно с други продукти от гамата на Витабиотикс по време на бременност?

Продуктът може да се използва едновременно с гамата таблети Pregnacare®  или Сироп, Osteocare® таблети, сироп или ефервесцентни таблети.

Pregnacare Оригинал
Pregnacare Плюс
Pregnacare Макс
Pregnacare Крем
Pregnacare Сироп