karmeshti

breastfeedingPregnacare® за Кърмещи

Здравословната, разнообразна диета е жизненоважна за новите майки. Тя им помага за производството на питателна кърма и за поддържане на собственото здраве през постнаталния период. Pregnacare® за кърмещи е уникално разработен продукт, съдържащ всичко необходими нутриенти за периода след раждането, включително допълнително количество калций и мастни киселини. Кърменето се препоръчва от всички специалисти, защото чрез кърмата новороденото си набавя всички нужни хранителни вещества и антитела за дълъг и здравословен живот. Определени съставки играят важна роля по време на лактацията и произвеждането на кърма за бебето.

Защо да приемам Pregnacare® за кърмещи?

 • Формулата осигурява идеалния продукт- продължение за майки след раждането, като част от пълната гама Pregnacare®, от зачеването до периода на кърмене.
 • Pregnacare® за кърмещи е внимателно балансирана всеобхватна формула от микроелементи с цел запазване на производството на здравословна кърма при жените, включваща необходимите витамини, минерали и DHA за общо добро здраве и  виталност, вкл. и Желязо за нормалното освобождаване на енергия.
 • Pregnacare® за кърмещи може да бъде приемана като основна постнатална добавка от 6 до 9 месеца след раждане, за подсигуряване на изчерпаните хранителни вещества както и в помощ на възстановяване на тялото след бременност, дори и жените да не кърмят.
 • За майки, които избягват приемането на млечни продукти, формулата съдържа Калций за поддържане на здрави кости.
 • Необходимостта от прием на определени добавки се засилва през периода на лактация. Pregnacare® за кърмещи съдържа препоръчваните от международни експерти 10 mcg витамин D3, пълната ПДД от 700 mg Калций и 300 mg DHA.Pregnacare За Кърмещи

ПАТЕНТОВАНА ФОРМУЛА

Внимателна подкрепа без превишаване на препоръчителните нива

Pregnacare® за кърмещи е специално създаден от експерти за осигуряване на здравословни и балансирани нива на витамини и минерали. Всички съставки са включени на базата на научни изследвания с идеална нива за бременност и кърмене.

Pregnacare® за кърмещи осигурява:

 • 700 mg Калций, Магнезий и Витамин D3, които са важни за изграждането на здравите кости.
 • Желязо и В комплекс за изграждането на новата кръвоносна система, както и за отделяне на повече енергия нужна в този момента на майката.
 • Микроелементи в помощ на хранителния режим на майката.

Всяка капсула осигурява 300 mg DHA, нивото препоръчвано от специалистите за майки по време на лактация.

 • Докозахексаенова киселина предоставена чрез кърмата, играе съществена роля за развитието на мозъка на  бебето, както и за развитие на очите. Бебетата имат ограничени възможности да синтезират мастни киселини и затова те трябва да бъде получени директно от външни източница като майчината кърма.
 • При кърменето бебешкия мозък продължава да приема DHA и 15% от растежа на мозъка се осъществява веднага след раждането.
 • Съдържа рибено масло с най- чисто фармацевтично качество,  произведено в Норвегия.

Pregnacare® За Кърмещи

Постнатални таблетки с витамини, минерали и калций плюс капсули с Омега-3

Микронутриенти Средно в 2 таблетки % ПДП
Таблета Pregnacare за кърмещи
Витамин D (като D3 400 IU) 10 mcg 200
Витамин E (Естествен източник) 20 mg α-TE 167
Витамин С 70 mg 88
Витамин В1 (Тиамин) 5 mg 455
Витамин В2 (Рибофлавин) 2 mg 143
Витамин В3 (Ниацин) 20 mg NE 125
Витамин В6 (Пиридоксин) 10 mg 714
Фолиева киселина 400 mcg 200
Витамин В12 6 mcg 240
Калций 700 mg 88
Витамин K 70 mcg 93
Желязо 16 mg 114
Бетакаротен (естествен източник) 2 mcg
Магнезий 150 mg 40
Цинк 15 mg 150
Йод 150 mcg 100
Пантотенова киселина 6 mg 100
Селен 30 mcg 55
Биотин 150 mcg 300
Мед 1 mg
Pregnacare за кърмещи капсули Средно в 1 капсула %ПДП
Омега-3 рибено масло 600 mg
DHA докозахексаенова киселина 300 mg
EPA ейкозапентаенова киселина 60 mg

mg – милиграм, mcg/ µg – микрограм, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

IU – международни единици

Продуктът е в блистерна опаковка като всяка таблетка е отделна, за да се предпази свежа от прикосновение с въздуха.

• Без изкуствени оцветители
• Без алкохол-съдържащи консерванти
• Без лактоза
• Без мая
• Не са тествани върху животни

Начин на употреба

Две таблетки и една капсула дневно по време на или веднага след основното хранене. Приемете с пълна чаша вода или друга студена напитка. Pregnacare® за кърмещи трябва да се приема само на пълен стомах. Можете да започнете приема на Pregnacare® за кърмещи във всеки момент след раждането и да продължите докато кърмите. Pregnacare® за кърмещи не съдържа упойващи вещества или хормони и се произвежда в съответствие с високите фармацевтични стандарти за контрол на качеството, допълнително към тези, които обикновено се изискват за хранителните добавки.

Прегнакеър за кърмещи е комплексна хранителна добавка и замества предходния прием на друг продукт от гамата Прегнакеър или друг мултивитамин.

Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално медицинско наблюдение.  Не приемайте в случай, че сте алергичен към соя, риба или рибни продукти. Тъй като продукта съдържа витамин К, ако приемате орални антикоагуланти, не приемайте Прегнакеър за кърмещи освен в случаите, когато имате разрешението от Вашия наблюдаващ  лекар.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословен начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че под медицинско наблюдение, имате епилепсия, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Да се съхранява под 25°C, на сухо и недостъпно за деца място.

Защо е създаден Pregnacare® за кърмещи?

Pregnacare® за кърмещи е двойна опаковка хранителна добавка за постнаталния период осигуряваща една таблетка с нутриенти и една капсула рибено масло за посрещане на специфичните нужди на майката и бебето. Тя доставя микроелементи, включително 700mg калций и 10mcg витамин D3, на препоръчителните нива за кърмещи, плюс специално разработени Омега-3 капсули, като богат източник на докозахексаенова киселина (DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA) и арахидонова киселина (АА) за развитието на мозъка и очите на бебето.

Защо са толка важни Омега-3 мастните киселини?

Мастните киселини получени чрез кърмата помагат да се развият мозъка и очите на новороденото. Pregnacare® за кърмещи осигурява 300 мг DHA, количеството препоръчвано от международни експерти по време на лактация.

Кога се препоръчва приема на Pregnacare® за кърмещи?

Препоръчително е приемът на продукта да започне от момента на раждането, когато определени нутриенти са от особено значение за производството на майчината кърма. През този период изискванията на организма са много по- високи и затова определени елементи е препоръчително да се вземат под формата на добавки.

Колко чисто е рибеното масло в Pregnacare® за кърмещи? 

Капсулите Pregnacare® за кърмещи съдържат само най-високо пречистения фармацевтичен вид рибено масло, произведено в Норвегия. Всяка партида се тества многократно, сертифицира и напълно отговаря на изискванията на Европейския съюз за липса на каквито и да било замърсители.

Pregnacare за кърмещи подходящ ли е за вегетарианци?

Pregnacare® за кърмещи не се препоръчва за вегетарианци, тъй като съдържа рибено масло с много висока чистота поставено в желатинови капсули.

Кои са активните съставки?

Моля, вижте информацията за формулата на продукта.

Затруднявате се при преглъщане на таблетки?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр. банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Какво трябва да знам преди да започна приема на Pregnacare® за кърмещи?

Pregnacare® за кърмещи е специално разработена формула от екип експерти и високо квалифицирани фармацевти и медицински консултанти. Базира се на надеждни научни изследвания. Pregnacare® за кърмещи замества напълно други ползвани ежедневни мултивитамини.

Може ли Pregnacare® за кърмещи да се приема едновременно с други лекарства?

Принципно Pregnacare® за кърмещи може да се приема едновремнно с други медикаменти, защото съдържа само препоръчителни нива на витамини и минерали. Въпреки това, ако вече приемате други предписани добавки или лекарства, потърсете съвет от Вашия лекар. Тъй като Pregnacare® за кърмещи съдържа витамин К, ако примате антикоалгуланти, не приемайте Pregnacare® с изключение по изричния съвет на Вашия лекар.

Колко таблети и капсули съдържа една опаковка Pregnacare® за кърмещи?

Pregnacare® за кърмещи съдържа 56 нутридермални таблети (две на ден) и 28 Омега-3 капсули (една на ден).

Кога и как трябва да се приема Pregnacare® за кърмещи?

Приемат се две таблети и една капсула дневно по време или веднага след основното хранене с пълна чаша вода или друга студена напитка. Приемането на таблетата и капсулата заедно с голямо количество храна забързва процеса на усвояване на тяхното съдържание и намалява вероятността от гадене, което може да се появи при приемането на мултивитамини на празен стомах. Приемайте таблетките винаги с достатъчно количество вода за по- бързото им достигане в стомаха. Не дъвчете таблетите.

Има ли някакви странични ефекти по време на приемането на Pregnacare® за кърмещи?

Не са познати нежелани странични ефекти от приема на продукта. Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Съдържа ли Pregnacare® за кърмещи витамин А, защото предозирането му може да е вредно по време на бременността?

Pregnacare® за кърмещи съдържа бетакаротен, про- ретинол, който се преобразува във витамин А, когато организма има нужда от него. Той не е токсичен.

Какво се случва, ако забравя да вземе дневната си доза Pregnacare® за кърмещи?

Регулярният прием на продукта е препоръчителен, но неприемането на две таблети и една капсула няма да навреди. Просто ги вземете на следващия ден по време на основното хранене. Не трябва да приемате повече от препоръчителната доза в следващите дни, за да компенсирате всеки ден, който сте пропуснали. Макар че е важно да приемате добавката всеки ден, ако пропуснете един ден, това не е проблем, защото полезното въздействие на витамините и минералите се изгражда с течение на времето.

Мога ли да започна приема на Pregnacare® за кърмещи преди раждането?

Pregnacare® за кърмещи може да се приема по време на бременността, ако това се наложи. Препоръчва се по време на бременността да ползвате  Pregnacare® Оригинал,  Pregnacare® Плюс или Pregnacare® Макс и няма значение дали преминавате към Pregnacare® за кърмещи малко преди раждането или след него.

Някои Препоръчителни дневни дози са над 100%. Това опасно ли е?

ПДД са изчислени, за предпазване организма от предозиране на някои витамини и минерали. Нивата на нутриентите в Pregnacare® за кърмещи са специфични, защото необходимоста по време на лактация е различна. Въпреки това всички нива са напълно безопасни.

Моля обърнете внимание, че здравните съвети в този сайт не трябва да заместват професионалните съвети на Вашия лекар или здравен консултант.

Pregnacare® Нова Мама