forherandhim

Pregnacare® Зачеване за него и за нея

Напълно обоснован е повишаващият се научен интерес и нуждата от по- добрата осведоменост преди зачеването.

Pregnacare® Зачеване за него и за нея осигурява възможността на двойките за приемане на балансирана дневна формула специално създадена за подпомагане репродуктивната функция на мъжа и жената, както и на цялостния им пълноценен живот. Тази двойна опаковка съдържа  Pregnacare® Зачеване и Wellman® Зачеване мултивитаминни таблети, съчетани за повече удобство на двойката при опитите за зачеване.

Когато двойките решат да правят опити за бебе, и мъжете, и жените,  трябва да се погрижат за своя хранителен режим и начин на живот, за да  подобрят максимално здравето си и да подпомогнат зачеването.

hisher2За двойките е важно да се хранят здравословно и да бъдат в добро здраве поне 6 месеца  преди зачеването. Сперматозоидите и яйцеклетките се формират  доста време преди оплождането и е необходимо да им се осигури възможно най-добрите нутриенти в момента на тяхното сливане. При мъжете: спермата се формира за 75 дни и узрява за 21 дни, което  означава, че начинът на живот и здраве на мъжа в момента ще окажат  влияние върху качеството на спермата, която той ще произведе 3 месеца по-късно. Хранителни вещества като: l-аргинин, витамин С, витамин Е, ликопен, аминокиселини оказват влияние върху плодовитостта на мъжете. При жените: определени хранителни вещества подпомагат добрата овулация, оплождане и имплантация на ембриона. Доказано е, че  желязото, цинка, инозитола и витамин Е спомагат за зачеването.Като част от подпомагането на осигуряването на здравословно зачеване, сега двойките се съветват редовно да гледат на своя начин на живот и хранителен режим като на практически мерки, които могат да помогнат за подобряване на фертилността и шансовете им за успех, включително и прием на хранителни добавки. Днес е широко прието, че хранителните дефицити могат да имат пряко влияние върху мъжкото и женското репродуктивно здраве. За двойки, които сериозно се замислят да правят опити за зачеване и искат да осигурят най-доброто начало за развиващото се бебе, се препоръчва и двамата партньори да партньори да обърнат внимание на хранителния си режим и на качественото хранене!

Pregncare® Зачеване таблети за жени

Специалната формула на Pregnacare® Зачеване е създадена на базата на международни проучвания, доказващи, че определени микроелементи могат да играят важна роля за изграждането на хранителните запаси при подготовката за бременността. Pregnacare® Зачеване е внимателно балансирана комбинация от микронутриенти за поддържане на репродуктивното здраве при жената, включваща Инозитол, Ко-ензим Q10, N- ацетилцистеин, Селен, Витамин В 12 и Фолиева киселина.

Фолиева киселина

Pregnacare® Зачеване доставя 400mcg фолиева киселина, точното количество препоръчвано за всички жени, които се опитват да заченат. Приемът на Фолиевата киселина под формата на хранителна добавка подобрява общото „фолатно“ състояние на бъдещата майка. Ниското съдържание на Фолиева киселина в организма е рисков фактор за развитието на дефекти на невралната тръба в растящия фетус. Фолиевата киселина може да се приема през цялата бременност, защото подпомага растежа на майчината тъкан в този период и участва в процесите на клетъчното делене.

Женското репродуктивно здраве

Някои хранителни вещества могат да подпомогнат репродуктивното здраве при жените. Pregnacare® Зачеване включва цинк, който допринася за нормална фертилност и репродуктивна функция и витамин В6 за регулирането на хормоналната активност. Формулата включва също витамин В12, желязо, магнезий и 15µg витамин D, които имат роля в процеса на делене на клетките.

Пълноценна хранителна подкрепа

Pregnacare Зачеване осигурява комплексна подкрепа с допълнителни хранителни вещества, включително биотин и мед, които допринасят за нормалното отделяне на енергия и желязо, което допринася за нормалната функция на имунната система и образуване на червените кръвни клетки и хемоглобина. Витамините B6 и B12 също са важни за подпомагане поддържането на нормалното функциониране на нервната система. Формулата включва и други ключови хранителни вещества като Ко-ензим Q10, Инозитол, N-ацетилцистеин и бетакаротен.

Инозитол – Може да подпомогне овулацията и да окаже влияние върху плодовитостта.  Включен е в обмяната на информация между клетките, което рефлектира върху фертилността и растежа на клетките.

L- аргинин – Може да повлияе върху отделянето на яйцеклетката от яйчниците, както и да подпомогне  кръвообращението на фоликула и имплантацията на плода.

N- ацетил цистеин – Прекурсор на глутатион, важен антиоксидант в организма. N-ацетил цистенът е важен също за секрецията на шийката на матката.

Витамин В12 – като част от В комплекс е доказано, че витамин В 12 оказва положителен ефект върху репродуктивността и овулацията като цяло.

Други важни минерали – включени са цинк, желязо и магнезий необходими от момента на зачеване за изграждане на невралната тръба и деленето на клетките.

Продуктът е предназначен за жени в детеродна възраст.

Wellman® Зачеване таблети за мъже

Продуктът осигурява ефективна комбинация от антиоксиданти, витамини и минерали, специално подбрани за подобряване на репродуктивното здраве на мъжа. Когато двойката реши да прави опити за бебе, не само жената трябва да следи за своята хранителна диета и начин на живот, за да поддържа здравето си и да подпомогне зачеването

Много мъже в наши дни разбират важността да „влязат във форма“ и да подобрят начина си на живот, когато правят опити за бебе с партньорката си. Wellman Зачеване признава, че репродуктивното здраве на мъжете има свои специфични нужди.

Wellman Зачеване e разработен така, че да достави пълноценна комбинация от витамини, минерали и биоактивни нутриенти за цялостна подкрепа на здравето и виталността, включвайки и специфични съставки за репродуктивната дейност и фертилността. Приемът е една таблетка дневно като неразделна част от здравословния начин на живот, препоръчително три месеца преди опитите за бебе. Съответстващата добавката от гамата за жени Pregnacare Зачеване е специално създадена за Вашата партньорка и включва Витамин В12, Витамин D и 400mcg Фолиева киселина (ВитаминВ9).

Фертилност и репродуктивна дейност

Формулата на Wellman Зачеване включва специфични съставки, като цинк например, които подпомагат фертилността и репродуктивната дейност. Цинкът и Витамин С помагат в предпазването на клетките от оксидативен стрес, който пречи на здравословното производство на сперматозоиди, тъй като те могат да бъдат увредени от свободните радикали. Тези нутриенти също помагат за нормалното функциониране на имунната система.

Цинкът е може би един от най-важните минерали за мъжката репродуктивна система, защото спермата съдържа 100 пъти повече цинк отколкото кръвта. В действителност всяка еякулация има около 5mg цинк; което е половината от препоръчителния дневен прием. Поради това 15mg цинк е включен във формулата на продукта.

Зачеване и образуване на сперматозоиди (сперматогенеза)

Витамин В6 помага за регулиране на хормоналната активност;

Цинкът помага в поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта;

Селенът помага за нормалното образуване на сперматозоиди;

Желязото, Фолатът, Магнезият и Витамин В12 са важни за деленето на клетките;

Витамин А има роля в процеса на клетъчната специализация.

Здраве и добър тонус

Витамините А, С и D помагат за доброто функциониране на имунната система. Витамин В12 и В6 допринасят за нормалното образуване на червени кръвни клетки и намаляване на умората и отпадналостта, и работата на нервната система. Желязото също помага за нормалната функция на червените кръвни клетки и хемоглобина при преноса на кислород и кръв до органите на тялото ни. Формулата на Wellman Зачеване включва и други важни съставки като Екстракт от перуанска Мака, Ко-ензим Q10, Ликопен, екстракт от сибирски Жен Шен и екстракт от борова кора.

 hisher

Ликопен – Ценен високо за изключителните си антиоксидантни свойства; научните изследвания показват, че ликопенът е директно свързан с доброто състояние на простата.

Сибирски екстракт от корейски женшен (Ginseng) – Широко използван за подпомагане на цялостната жизнеспособност на мъжа.

Екстракт от борова кора (95% Proanthocyanidins) – Високо ефективен антиоксидант, който играе важна роля за предпазване на спермата на мъжа. Смята се, че свободните радикали (предизвикващи окислителни реакции) причиняват увреждане на спермата до 40%.

Перуански MACA Екстракт – Доставен от перуанско билково растение. Органичният източник  Maca съдържа важни хранителни вещества като аминокиселини и мастни киселини, които са жизненоважни за репродуктивното здраве на мъжа.

Ко – Ензим Q 10– Действа като антиоксидант и агент за освобождаване на енергията, като се смята, че стабилизира цялостта на флагелата на сперматозоидите (опашката на сперматозоидите).

Фолиева киселина – Изследванията показват, че фолиевата киселина заедно с цинка подобряват качеството на сперматозоидите.

Кога да започнем приема на Pregnacare® Зачеване за него и за нея

Мъжете и жените може да използват продукта от момента, в който двойката започва опити за бебе. За да се изградят резерви от хранителни вещества в тялото, този продукт  може да се взема  3 – 6 месеца преди да започнат опитите за зачеване. След като се потвърди, че жената е бременна, може да се продължи с приема на останалите таблетки в опаковката преди да се стартира приема на Pregnacare® Ориганал таблети или Сироп, Pregnacare® Плюс с Омега-3 или Pregnacare Макс с Омега-3 плюс калций, които са специално създадени за периода на бременността. След зачеването мъжете могат да преминат към таблетки Wellman, които осигуряват цялостна гама от над 28 основни биоелементи плюс витамини B6 & B12, цинк, мед, желязо, които допринасят за нормалното освобождаване на енергия, здравето и жизнеността за мъже от всички възрасти.

Промяна в месечния цикъл е забелязана от някои жени едновременно с използването на този продукт. Ако усетите закъснение или промяна в месечния си цикъл, това може да не означава непременно, че сте бременна и се препоръчва да направите тест за бременност и да говорите с Вашия лекар или медицински специалист.

Pregnacare Зачеване е научно обоснована формула хранителни вещества без лекарства или хормони. Не съдържа съставки, за които е известно, че причиняват нарушения в месечния цикъл.

Винаги четете упътването за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при други добавки, ако страдате от някакви алергии, имате заболявания като диабет, епилепсия, хипертония първо се консултирайте с Вашия лекар или специалист. Хранителните добавки нямат цел да заместват лекарски съвет, диагноза или лечение и да лекуват заболявания. Те не могат да заместват балансираната хранителна диета и здравословен начин на живот.

Pregnacare® Зачеване за него и за нея

Pregnacare® Зачеване за нея
Нутриенти Средно на таблетка % ПДП
Ко-ензим Q10 20 mg
Инозитол 50 mg
Бетакаротин (Естествен източник) 3 mg
N-Ацетилцистеин 50 mg
Витамин D (D3 800 IU) 20 mcg 400
Витамин E (Естествен източник) 4 mg α-TE 33
Витамин C 90 mg 113
Витамин B1 (Тиамин) 8 mg 727
Витамин B2 (Рибофлавин) 5 mg 357
Витамин B3 (Ниацин) 20 mg NE 125
Витамин B6 10 mg 714
Фолиева киселина 400 mcg 200
Витамин В12 20 mcg 800
Биотин 150 mg 300
Пантотенова киселина 6 mcg 100
Желязо 14 mg 100
Селен 50 mcg
Магнезий 60 mg 16
Цинк 15 mg 150
Йод 150 mcg 100
Мед 1000 mcg

––––––––––––––––––––––––––––––

Wellman® Зачеване за него
Нутриенти Средно на таблетка % ПДП
Екстракт от ликопен 1.5 mg
Екстракт от Maкa 250 mg
Екстракт от борова кора 30 mg
Октакозанол 3 mg
Инозитол 40 mcg
L-Глутатион 2.5 mg
L-Аргинин 10 mg
Екстракт от сибирски женшен 30 mg
Ко-ензим Q10 2 mg
L-Карнитин Тартарат 50 mg
Цитросови биофлавоноиди 10 mg
Витамин A (2500 IU) 750 mcg RE 94
Витамин D3 ( D3 600 IU) 15 mcg 300
Витамин E 30 mg α- TE 250
Витамин C 90 mg 113
Тиамин (Витамин B1) 12 mg 1091
Рибофлавин (Витамин B2) 5 mg 357
Ниацин (Витамин B3) 18 mg NE 113
Витамин B6 10 mg 714
Фолиева киселина 400 mcg 200
Витамин B12 75 mcg 3000
Биотин 150 mcg 300
Пантотенова киселина 10 mcg 167
Магнезий 60 mg 16
Желязо 6 mg 43
Цинк 15 mg 150
Мед 1000 mcg 100
Манган 0.5 mg 25
Селен 150 mcg 273
Хром 50 mcg 125

mg – милиграм, mcg/ µg – микрограм, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)
IU – международни единици

vegi
• Без изкуствени оцветители
• Без алкохол-съдържащи консерванти
• Без лактоза и глутен
• Без желатин или мая
• Не са тествани върху животни
• Подходящ за ветегарианци

Препоръчителен прием:
Жени- една таблета дневно (розов блистер)

Мъже- една таблета дневно (лилав блистер)

Да се взимат по време или веднага след основното хранене. Изпийте с пълна чаша с вода или друга студена напитка. Не дъвчете таблетките. Да не се превишава препоръчителния дневен прием. Да се приема само на пълен стомах.

Винаги четете упътването на продукта. Както и при други добавки, ако страдате от някакви алергии или имате непоносимост към някоя от съставките, имате заболявания като диабет, епилепсия, хипертония първо се консултирайте с Вашия лекар или специалист.

Хранителна добавка

Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте под медицинско наблюдение, имате епилепсия, проблеми с щитовидната жлеза, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Защо е създаден Pregnacare® Зачеване за него и за нея?

Продуктът e създаден специално да отговори на нуждите от определени елементи в организма на жената и мъжа, които правят опит за бебе. Формулата е създадена в съответствие с международните проучвания в тази област, разкриващи особеното значение на специфични нутриенти играещи роля при създаването на хранителни депа готови да отговорят на завишените изисквания по време на бременността. Pregnacare® Зачеване за него и за нея съдържа само елементи подпомагащи зачеването, овулацията и производството на спермата на безопасни нива.

Защо са важни добавките за репродуктивното здраве?

При мъжете спермата е силно възприемчива към увреждащото въздействие на свободните радикали и окислителното въздействия на други елементи. Витамини С и Е, както и селена са антиоксиданти и помагат при производството на спермата, както и предпазването й от въздействието на свободните радикали в организма. Цинк и Витамин В ( особено В6 и В12) са изключително важни за репродуктивната система и особено за хормоналния метаболизъм, изграждането на спермата и нейната подвижност. Аминокиселинте, L- аргинин и L- карнитин също е доказано, че оказват влияние върху образуването на спермата. При жените фолиевата киселина служи за защита на яйцеклетката в ранните етапи на развитието на фетуса, инозитолът подпомага функционирането на яйчниците.

Кога се препоръчва приема на Pregnacare® Зачеване за него и за нея?

Препоръчително е да започнете приема на Pregnacare® Зачеване за него и за нея  поне 3-6 месеца преди зачеването, за да се изградят резерви от хранителни вещества в тялото.

След като се потвърди, че жената е бременна, може да се продължи с приема на останалите таблетки в опаковката преди да се стартира приема на Pregnacare® Ориганал таблети или Сироп, Pregnacare® Плюс с Омега-3 или Pregnacare Макс с Омега-3 плюс калций, които са специално създадени за периода на бременността.

Формирането на спермата отнема 75 дни и до 21 дни до нейното съзряване, което означава, че приемането на добавки ще рефлектира върху спермата 3 месеца след започване на приема.

Какво трябва да знам преди да започна приема на Pregnacare® Зачеване?

Pregnacare® Зачеване за него и за нея е създаден от екип експерти включващ високо квалифицирани фармацевти и консултанти диетолози и е базиран на научни изследвания. Продуктът напълно заменя вашите ежедневни мултивитамини.

Може ли Pregnacare® Зачеване да се приема едновременно с други лекарства?

Принципно Pregnacare® Зачеване за него и за нея може да се приема едновременно с други медикаменти. Въпреки това в случай, че страдате от някакво по- специфично заболяване Ви съветваме да потърсите съвета на Вашия лекар или специалист преди прием.

Колко таблети съдържа една опаковка Pregnacare® Зачеване за него и за нея?

Pregnacare® Зачеване за него и за нея съдържа 30 таблети за жената и 30 таблети за мъжа в една опаковка достатъчни за едномесечен прием.

Кога и как трябва да се приема Pregnacare® Зачеване за него и за нея?

Препоръчителният дневен прием е една таблета за жените (розов блистер) и една таблета за мъжете (лилав блистер). Трябва да се приема по време или веднага след основното хранене с пълна чаша вода или друга течност. Приемането на таблетата заедно с голямо количество храна забързва процеса на усвояване на нейното съдържание и намаля вероятността от гадене, което може да се появи при приемането на мултивитамини на празен стомах. Не дъвчете таблетите. Приемайте таблетките винаги с достатъчно количество вода за по- бързото й достигане в стомаха. Pregnacare® Зачеване за него и за нея е подходящ за вегетарианци.

Има ли някакви странични ефекти по време на приема на Pregnacare® Зачеване за него и за нея?

Не са познати някакви нежелани странични ефекти, ако спазени указанията за прием. Не надвишавайте дневния прием. В случай на предозиране потърсете веднага съвета на специалист.

Какви са активните съставки на Pregnacare® Зачеване за него и за нея?

Моля, вижте информацията за формулата на продукта.

Някои жени споделят за нарушения в месечния си цикъл по време на приема на Pregnacare Зачеване. Това обезпокоително ли е?

Pregnacare® Зачеване съдържа само умерени нива на витамини и минерали без никакви лекарства или хормони. Нашите изчерпателни търсения в световната литература показват, че хранителните вещества в състава не причиняват нарушения или промени в месечния цикъл.

Стотици хиляди жени в света изпитват прекъсвания или закъснения в цикъла си всяка година; от тях огромното мнозинство никога няма да използва Pregnacare® Зачеване, но разбира се, малцинство (макар и все още значителен брой) ще го използват. Поради голямата извадка от потребители, за някои жени времето на възникване на този проблем може да съвпада с началото на използването на Pregnacare® Зачеване.

Моля, обърнете внимание, че това не трябва да се разглежда като заместител на професионалните медицински съвети, предоставени от Вашия лекар или други здравни специалисти, и Ви препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар за конкретни указания.

Провеждани ли са клинични изследвания с Pregnacare Зачеване?

Наскоро беше извършено научно изследване от проф. Марк Бринкат FRCOG, FRCPI, старши акушер-гинеколог, експерт в тази област, за да прецени дали редовната употреба на Pregnacare® Зачеване може да се свърже с нарушения в менструалния цикъл. Витабиотикс Великобритания нямаше никакво участие в процеса на преглед на литературата, при оценката или писането на експертния доклад. В заключението на този доклад се посочва:

„Няма доказателства, че различните компоненти в Pregnacare® Зачеване биха могли да причинят нередовност в цикъла при жени с нормален цикъл. Различните му съставки са доказани като безопасни и ползотворни.

Следователно, всяко нарушение в цикъла, докато някой приема Pregnacare® Зачеване, вероятно е случайна и несвързана с добавката и подсказва някакво друго съществуващо състояние. Това налага да се свържете с лекар и да си направите изследвания“.

След стотици имейли с положителни оценки от жени и доклади през годините, Pregnacare® Зачеване също беше подложено на рандомизирано контролирано клинично изпитване, публикувано през 2011 г. в Reproductive BioMedicine1. То показа, че жените със затруднения при зачеването са имали значително по-висок процент на бременност при приемане на Pregnacare® Зачеване в сравнение с тези, които приемат само фолиева киселина Това изпитване също показа, че жените, приемащи Pregnacare® Зачеване, са забременели след значително по-малко опити в сравнение с жените, приемащи само фолиева киселина. Не са открити отрицателни ефекти върху месечния цикъл. Всъщност друго проучване показва, че месечният цикъл е бил по-редовен по време на приема на добавки с мултивитамини2.

1Prospective randomized trial of multiple micronutrients in subfertile women undergoing ovulation induction: a pilot study. Reprod Biomed Online Agrawal R, Burt E, Gallagher AM, Butler L, Venkatakrishnan R, Peitsidis P. 2011.

2 The effect of preconceptional multivitamin supplementation on the menstrual cycle. Randomized Controlled Trial. Dudas I. Rockenbauer M. Czeizel AE. Archives of Gynecology & Obstetrics. 256(3):115-23, 1995.

Менструалният цикъл може да се промени с течение на времето и да бъде повлиян от други фактори, включително загуба или наддаване на тегло, прекомерно количество упражнения и физическо или емоционално разстройство. Изследванията показват, че спирането противозачатъчните хапчета също може да причини нарушения в продължение на няколко месеца. Забавянето на цикъла може да бъде свързано и с други проблеми.

Имате нужда от помощ, за да преглътнете таблетката?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр. банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Някои от препоръчителните дневни дози са над 100%. Това проблем ли е?

ПДД са изчислени, за предпазване организма от предозиране на някои витамини и минерали. Нивата на добавките в Pregnacare® са специфични, защото нуждите от определени нутриенти са различни през този период. Въпреки това всички нива са напълно безопасни.

Pregnacare® Зачеване