Pregnacare® Сироп

Pregnacare е най-известният бранд хранителни добавки за бременни във Великобритания и на него се доверяват за пълноценния си хранителен режим жени, които са бременни или се опитват да имат бебе. Pregnacare Сироп е научно разработена формула от 18 витамини и минерали , вкл. 400µg Фолиева киселина и 10mcg Витамин D. Формулата на продукта е създадена така че всички нива на неговите съставки да са безопасни за периода на бременността, със средни, а не прекалено високи стойности.

Експертна течна грижа за майката и бебето

Pregnacare Сироп е разработен като алтернативен вариант на хранителна добавка за тези, които може да изпитват затруднения при приемането на таблетки или предпочитат течни добавки. Сиропът е с прекрасен портокалов вкус и е щадящ стомаха.

Препоръчителни нива на Фолиева киселина и Витамин D

Pregnacare Сироп съдържа 400µg фолиева киселина, препоръчителните за дневен прием нива за жени, които се опитват да имат бебе поне един месец преди бременността и до четвъртия месец от нея.

Приемът на Фолиевата киселина под формата на хранителна добавка подобрява общото „фолатно“ състояние на бъдещата майка. Ниското съдържание на Фолиева киселина в организма е рисков фактор за развитието на дефекти на невралната тръба в растящия фетус. Фолиевата киселина може да се приема през цялата бременност, защото подпомага растежа на майчината тъкан в този период.

Министерството на здравеопазването във Великобритания препоръчва и приема на 10mcg Витамин D дневно по време на бременността, точното количество, което се съдържа и в Pregnacare Сироп.

Съдържа Витамин В12 и Цинк

Много проучвания доказват важността и значението на правилния прием на различни витамини и минерали по време на бременността и през периода на „Новата Мама“. Pregnacare осигурява богата гама от хранителни съставки за цялостна подкрепа, с внимателно балансирани и умерени нива, включвайки витамини В2, В6 и В12 за нормално образуване на червени кръвни клетки. Съдържа и цинк за нормална репродуктивна дейност.

Pregnacare избягва високи нива на желязо, които не са препоръчителни

За разлика от други пренатални витамини Pregnacare Сироп е формулиран специално с идеални, умерени нива на желязо. Високи нива на желязо не са препоръчителни, освен в случаите на специфични нужди, потвърдени от лекар.

Специално разработен от експерти

Pregnacare е разработен от експертите на Витабиотикс да подпомага здравословната хранителна диета на бъдещите майки по време на бременността. Pregnacare осигурява пълноценна палитра от най-важните нутриенти, с внимателно избрани безопасни нива, разработени на базата на международни проучвания. Pregnacare се гордее, че работи в партньорство с Кралския колеж на акушерките в подкрепа на здравето на майките и бебетата, като повишава осведомеността за ползите от доброто хранене.

Преди зачеване и по време на бременността

Приемът на Pregnacare се препоръчва още преди зачеване, за да може бъдещата майка „да изгради запаси“ от полезни вещества, като напр. желязо. Пълноценното хранене е важно за подготовката на тялото за завишените нужди по време на бременността. Определени нутриенти, като Фолиевата киселина, Витамин В12 и Цинк са също изключително важни от момента на зачеване. Цинкът спомага за нормална фертилност и репродуктивна дейност; Витамин В12 участва в образуването на червените кръвни клетки и в процеса на клетъчното делене. Pregnacare съдържа и йод –често препоръчван по време на бременност.

През целия период на бременността

Пълноценният прием на витамини и минерали е съществен за целия период на бременността, не само през първите 12 седмици. Pregnacare Сироп осигурява необходимите нутриенти за целия период на бременността, вкл. Фолиева киселина, играеща важна роля през деветте месеца на бременност и необходима за нормалното образуване на червените кръвни клетки. Приемът на Pregnacare Сироп може да започне във всеки момент от бременността.

Този продукт е предназначен за жени в детеродна възраст. Благоприятен резултат може да бъде постигнат с ежедневен прием на 400mcg Фолиева киселина като хранителна добавка един месец преди и до три месеца след зачеването. Прочетете листовката на продукта преди прием. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Потърсете професионален съвет преди прием на хранителната добавка, ако страдате от хранителна алергия. Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване. Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Тъй като Pregnacare съдържа Витамин К, в случай че приемате антикоагуланти, не ползвайте Pregnacare, освен ако не е изрично препоръчан от лекар. Не е известно Витамин К специално да влияе на действието на аспирина или хепарина. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Pregnacare® Сироп

Течни витамини и минерали за периода на бременността

Нутриенти Средно за 10 ml % ПДП
Витамин D (D3 400 IU) 10 µg 200
Витамин Е 4 mg α-TE 33
Витамин К 70 µg 93
Витамин C 70 mg 88
Витамин B1 (Thiamin) 3 mg 273
Витамин B2 (Riboflavin) 2 mg 143
Витамин B3 (Niacin) 20 mg NE 125
Витамин B6 10 mg 714
Фолиева киселина 400 µg 200
Витамин B12 6 µg 240
Биотин 150 µg 300
Пантотенова киселина 6 mg 100
Желязо 17 mg 121
Цинк 7,5 mg 75
Мед 1000 µg 100
Селен 30 µg 55
Йод 150 µg 100
Бетакаротен (естествен източник) 1 mg

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

Прием

Преди и по време на бременността:

Две чаени лъжички по 5ml на ден. (Една чаена лъжичка е приблизително 5ml. Лъжичката е включена в опаковката.)

Pregnacare Сироп не трябва да се приема на празен стомах. Да се приема с или след хранене, като не се превишава препоръчителната дневна доза. Предозирането може да има разслабителен ефект. Приемът на Pregnacare Сироп може да започне във всеки момент от бременността. Пълноценната му формула замества приема на всякакви други витамини или хранителни добавки.

  • Подходящ за вегетарианци
  • Без изкуствени оцветители
  • Без лактоза, мая или желатин
  • Без глутен
  • Не е тестван върху животни

Съставки

Хранителна добавка със захар и подсладител

Purified Water, Raw Cane Sugar, Sweetener: Maltitol Syrup, Magnesium Gluconate, Glycerin, Vitamin C (Ascorbic Acid), Ferrous Sulphate, Betacarotene (Vegetable Glycerin, Polysorbate 80, Vegetable Oil, Rosemary Extract, Antioxidant: Mixed Tocopherols), Zinc Gluconate, Acidity Regulators: Citric Acid & Sodium Hydroxide, Stabiliser: Xanthan Gum, Niacin (as Nicotinamide), Vitamin B6 (Pyridoxine HCl), Natural Flavouring: Orange Oil, Preservative: Potassium Sorbate, Pantothenic Acid (D-Panthenol), Vitamin E (DL-Alpha Tocopheryl Acetate), Thiamin (Vitamin B1 as Hydrochloride), Copper Sulphate, Riboflavin, Folic Acid (as Pteroylmonoglutamic Acid), Potassium Iodide, D-Biotin, Vitamin K, Sodium Selenate, Antioxidant: Butylated Hydroxyanisole, Vitamin D3 (Cholecalciferol), Vitamin B12 (Cyanocobalamin).

Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Потърсете професионален съвет преди прием на хранителната добавка, ако страдате от хранителна алергия или сте алергична към някоя от съставките. Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване, имате епилепсия, хемохроматоза или проблеми с щитовидната жлеза.

Тъй като Pregnacare съдържа Витамин К, в случай че приемате антикоагуланти, не ползвайте Pregnacare, освен ако не е изрично препоръчан от лекар. Не е известно Витамин К специално да влияе на действието на аспирина или хепарина. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място. За да отворите бутилката, натиснете и завъртете капачката. След употреба затворете бутилката здраво и съхранявайте в хладилник, използвайте до 6 седмици след първото отваряне на продукта.

Този продукт е предназначен за жени в детеродна възраст. Благоприятен резултат може да бъде постигнат с ежедневен прием на 400mcg Фолиева киселина като хранителна добавка един месец преди и до три месеца след зачеването. Прочетете листовката на продукта преди прием. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Потърсете професионален съвет преди прием на хранителната добавка, ако страдате от хранителна алергия. Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване. Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Тъй като Pregnacare съдържа Витамин К, в случай че приемате антикоагуланти , не ползвайте Pregnacare, освен ако не е изрично препоръчан от лекар. Не е известно Витамин К специално да влияе на действието на аспирина или хепарина. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Защо е създаден Pregnacare Сироп?

По време на бременността бебето разчита единствено на майката като източник на хранителни вещества. Поради това, дори и с добра хранителна диета, допълнителни специфични нутриенти може да са много важни и необходими за майката и бебето. Pregnacare е така формулиран, че да осигури на бъдещите майки допълнителната хранителна подкрепа, от която се нуждаят без да се безпокоят какви различни добавки да приемат. Pregnacare Сироп е създаден за тези, които може да имат трудности при поглъщането на таблетки или капсули, или просто предпочитат течни медикаменти. Той е с превъзходен портокалов вкус и съдържа 18 витамина и минерала, включително 400mcg Фолиева киселина, 10mcg Витамин D и Витамин В12.

Кога се препоръчва прием на Pregnacare?

Приемът на Pregnacare се препоръчва от момента, в който започнете да правите опити да забременеете, за да осигурите полезните съставки, необходими на организма; през цялата бременност и докато кърмите, период на завишени нужди на тялото. Pregnacare може да се ползва толкова дълго, колкото е необходимо и приемът му може да започне във всеки момент от бременността.

Какво трябва да знам преди да започна приема на Pregnacare?

Pregnacare е разработен от екип от медицински експерти, вкл. високо квалифицирани фармацевти и диетолози и се базира на солидни доказателства от научни проучвания, за да подпомага хранителния режим на жените преди зачеване и по време на бременността. Pregnacare е витаминна и минерална хранителна добавка, създадена да задоволи нуждите на майката и бебето. Pregnacare Сироп замества ежедневния прием на друг мултивитамин. Личният Ви лекар може да предпише допълнително желязо след 13 седмица от бременността, което може да се приема заедно с Pregnacare.

Може ли Pregnacare да се ползва в комбинация с лекарствени медикаменти?

Pregnacare може да се използва в комбинация с лекарствени медикаменти, защото съдържа балансирани нива на витамини и минерали. Моля посъветвайте се с Вашия личен лекар или фармацевт, ако вече приемате някакви хранителни добавки или медикаменти. Тъй като Pregnacare съдържа Витамин К, в случай че приемате антикоагуланти, не ползвайте Pregnacare, освен ако не е изрично препоръчан от лекар.

За колко дни е една опаковка Pregnacare Сироп?

Приемът на продукта, преди и по време на бременността, е по две чаени лъжички от 5ml на ден (10ml дневно общо). Една лъжичка от 5ml е включена в опаковката. Всяка бутилка от 200ml е достатъчна за 20 дни.

Как и кога трябва да се приема Pregnacare Сироп?

Две лъжички от 5ml е препоръчителният дневен прием с или веднага след основното хранене. Трябва да се приема само на пълен стомах. Така се постига максимален ефект при абсорбирането на полезните съставки и може да се избегне рядко появяващото се гадене, което понякога се изпитва при приемане на мултивитамини на празен стомах. След отваряне съхранявайте течността в хладилник. Pregnacare Сироп е подходящ за вегетарианци.

Има ли нежелани странични ефекти от приема на Pregnacare Сироп?

Няма известни нежелани странични ефекти при приема на Pregnacare Сироп, ако се ползва според указанията. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. В случай на предозиране, незабавно потърсете медицинска помощ.

Кои са активните съставки?

Моля вижте формулата на продукта.

Pregnacare Сироп съдържа ли калций?

Pregnacare Сироп не съдържа калций, но ако допълнителен прием на калций и магнезий е препоръчан, добавката Osteocare на Витабиотикс може да се ползва заедно с Pregnacare Сироп.

Някои нива на препоръчителния дневен прием (ПДП) на витамини и минерали надхвърлят 100%. Това безопасно ли е по време на бременността?

ПДП е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Нивата , които се съдържат в Pregnacare отговарят на специфичните нужди по време на бременността. Ето защо някои нива на съставките са по-високи от ПДП, напр. ПДП на Фолиева киселина е 200%. Всички витамини и минерали в състава на продукта са в безопасни за бременността нива и далече под посочените като горна граница нива за допустим прием на хранителните добавки.

Pregnacare Сироп съдържа ли Витамин А (ретинол), защото прекомерната му употреба може да е вредна по време на бременността?

Не, Pregnacare Сироп не съдържа Витамин А. Сиропът е внимателно формулиран за периода на бременността и съдържа само умерени нива на бетакаротен (под формата на естествени смесени каротеноиди) вместо Витамин А. Бетакаротенът се преобразува във Витамин А по естествен път в тялото и е безопасен и подходящ за бременността.

Лекарят ми предписа прием на 400 mcg Фолиева киселина дневно само през първите 12 седмици от бременността. Безопасно ли е да приемам добавка, която съдържа Фолиева киселина (както Pregnacare) и след това?

Напълно безопасно е да се приемат 400 mcg Фолиева киселина дневно по време на целия период на бременността. Приемът на 400 mcg Фолиева киселина дневно от началото на опитите да заченете до 12 седмица на бременността е изключително важен за развитието на невралната тръба на ембриона. Фолиевата киселина играе и важна роля в деленето на клетките и спомага растежа на майчината тъкан по време на бременността. Pregnacare предоставя на бъдещите майки не само Фолиева киселина, но и други необходими витамини и минерали.

Какво ще стане, ако пропусна ежедневния прием на Pregnacare?

Редовният прием е препоръчителен, но еднодневно пропускане няма да навреди. Просто вземете Pregnacare на следващия ден и продължете според лекарските указания. Не трябва да наваксвате с двойна доза на следващия ден. Важно е приемът на добавката да е ежедневен, но еднодневен пропуск не е фатален, защото ползите от продукта се натрупват във времето.

Този продукт е предназначен за жени в детеродна възраст. Благоприятен резултат може да бъде постигнат с ежедневен прием на 400mcg Фолиева киселина като хранителна добавка един месец преди и до три месеца след зачеването. Прочетете листовката на продукта преди прием. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Потърсете професионален съвет преди прием на хранителната добавка, ако страдате от хранителна алергия. Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване. Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Тъй като Pregnacare съдържа Витамин К, в случай че приемате антикоагуланти , не ползвайте Pregnacare, освен ако не е изрично препоръчан от лекар. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Pregnacare Оригинал
Pregnacare Гамис
Pregnacare Плюс
Pregnacare Макс
Pregnacare Сироп