Pregnacare® Макс

Най- пълноценната подкрепа по време на бременността от серията Прегнакеър

max2Прегнакеър МАКС предлага оптимална формула по време на бременността за всички бъдещи майки, които желаят да получат пълна подкрепа за своя организъм и този на своето бебе от гамата Прегнакеър. Напредничавата формула подсигурява дневния прием на нужните по време на бременността витамини и минерали. Двойната опаковка доставя 400 микрограма фолиева киселина, под формата на нейната активна форма- L- метилфолат.  Едновременно с това се приемат и други важни витамини и минерали като 10 mcg витамин D и 500 mg Калций.  Опаковката съдържа и 600 mg Омега-3 капсули, които осигуряват 300 mg DHA за нормалното изграждане на мозъка и очите на бебешкия организъм.

Фолиевата киселина започва да действа в организма едва след като се превърне в L- метилфолат. Недостигът на фолиева киселина може да доведе до появата на вредени дефекти в гръбначния стълб и мозъка на новороденото.  Различни проучвания показват, че между 13 и 15% от бременните жени не могат да преобразуват фолиевата киселина в L- метилфолат поради генетичен дефект. При тези жени съществува повишен риск от раждане на деца със спина бифида, независимо от факта, че са приемали фолиева киселина по време на бременността си.  Приемът на Прегнакеър МАКС елиминира подобен риск при тези жени.

Таблетите Прегнакеър МАКС  са създадени от експертите на Витабиотикс след дългогодишни задълбочени проучвания и изследвания, за да доставят оптималните нива на витамини и минерали, необходими по време на бременността.

Прегнакеър МАКС е „формула от следващо поколение“.  Проблемът с усвояването на фолиевата киселина от организма на бременната не е само при жените с генетичен дефект. Дори и тези, които могат да разграждат фолиевата киселана до активната й съставка L- метилфолат, показват по време на изследванията, че това разграждане се случва в рамките на 50-80% в сравнение с моноглутамната форма на фолиевата киселина. Ползвайки таблетите на Прегнакеър МАКС се приема крайния активен продукт, който няма нужда от разграждане. По този начин той достига по- лесно до кръвта, защото L- метилфолат е основното съединение в нейната циркулация и само нейната форма минава успешно кръвно- мозъчната бариера.  Всичко това води и до много по- висока бионаличност на фолиева киселина в организма.

Много е важно да се следват указанията и да се пият две таблети Прегнакеър МАКС дневно, за да се подсигури приема на препоръчителното ниво от 400 микрограма фолиева киселина.

Продуктът е произведен в съотвествие със стандарта за добра производствена практика GMP.

Neurozan Plus_capsuleПлюс висококачествени Омега-3 капусли

Изследванията показват важността от приема на мастни киселини за развитието на бебетата и подрастващите.

Всяка капсула осигурява 300 мг DHA/докозахексенова киселина/- нивото, което се препоръчва от международни експерти.

Приемът на DHA по време на бременността спомага за нормалното развитие на мозъка и очите на фетуса.

Капсулите Омега-3 съдържат високачествено рибено масло, произведено в Норвегия при спазване на стандартите на Добра Производствена Практита- GMP.

56 Pregnacare таблетки с витамини, минерали и калций плюс 28 Омега-3 капсули с DHA

Микронутриенти Средно в 2 таблетки % RDA
Таблета Pregnacare МАКС
N-ацетил цистени 50 mg
L- аргинин 100 mg
Инозитол 100 mg
ВИТАМИН D (като D3 400 IU) 10 mcg 200
ВИТАMИН E (ЕСТЕСТВЕН ИЗТОЧНИК) 4 mg α-TE 33
ВИТАМИН С 80 mg 100
ВИТАМИН В1 (ТИАМИН) 5 mg 214
ВИТАМИН В2 (РИБОФЛАВИН) 2 mg 143
ВИТАМИН В3 (НИАЦИН) 20 mg NE 125
ВИТАМИН В6 (ПИРИДОКСИН) 10 mg 714
ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА доставена под формата на L-метилфолат 400 mcg 200
ВИТАМИН В12 9 mcg 360
БЕТАКАРОТЕН (ЕСТЕСТВЕН ИЗТОЧНИК) 2 mg
ВИТАМИН К 70 mcg 93
ЖЕЛЯЗО 17 mg 121
СЕЛЕН 55 mcg
МАГНЕЗИЙ 150 mg 50
ЦИНК 15 mg 100
ЙОД 150 mcg 93
ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА 6 mg 100
БИОТИН 150 mcg 100
КАЛЦИЙ 500 mg
МАНГАН 0.5 mg
МЕД 1 mg
Pregnacare МАКС Омега-3 капсули Средно в 1 капсула %RDA
Омега-3 рибено масло 600 mg
DHA докозахексаенова киселина 300 mg
EPA ейкозапентаенова киселина 60 mg

mg – милиграм, mcg/ µg – микрограм, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

IU – международни единици

• Без изкуствени оцветители
• Без консерванти
• Без лактоза
• Без мазнини
• Без глутен или мая
• Не са тествани върху животни

Прием

Вземете две таблетки Прегнакеър МАКС дневно, плюс една капсула Омега-3. Изпийте с вода или друга студена напитка по време или след основното хранене. Да не се дъвчат. Да не  се превишава препоръчаната дневна доза. Да се приемат само на пълен стомах. Приемът на продукта е подходящ на всеки етап на бременността.

Прегнакеър МАКС е комплексна хранителна добавка и замества предходния прием на друг продукт от гамата Прегнакеър или друг мултивитамин.

Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално докторско наблюдение.  Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета. Продуктът съдържа витамин К и ако приемате орални антикоагуланти не приемайте Прегнакеър МАКС освен в случаите, когато имате разрешението от вашия наблюдаващ  лекар.

Не приемайте в случай, че сте алергичен към соя, риба или рибни продукти.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте под медицинско наблюдение, имате епилепсия, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Защо е създаден Pregnacare® МАКС?

Прегнакеър МАКС е създаден за майки, които търсят максимална подкрепа по време на бременността от продуктите от гамата Прегнакеър. Напредничавата формула осигурява оптималната доза на хранителни съставки по време на бременността. Тя доставя 400 микрограма фолиева киселина под формата на биоактивен L-метилфолат, който е готов за усвояване от организма. Този продукт е създаден, за да могат жените, които страдат от невъзможност да превръщат фолиевата киселина в L- метилфолат да усвоят този важен витамин.

Каква е разликата между Pregnacare® МАКС и Pregnacare® Плюс?

Прегнакеър МАКС е „следващо поколение формула“ за максимална подкрепа по време на бременносттта. Той съдържа допълнително 500 милиграма Калций, витамин Д и магнезий. Таблицата по- долу сравнява Прегнакеър Оригинал, Прегнакеър Плюс и Прегнакеър МАКС.

МИКРОНУТРИЕНТИ

ПРЕГНАКЕЪР ОРИГИНАЛ

ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС

ПРЕГНАКЕЪР МАКС

N-ацетил цистени Х Х

50 mg

L- аргинин Х Х

100 mg

Инозитол Х Х

100 mg

ВИТАМИН D (като D3 400 IU) 10 mcg 10 mcg

10 mcg

ВИТАМИН E (ЕСТЕСТВЕН ИЗТОЧНИК) 4 mg 4 mg

4 mg

ВИТАМИН С 70 mg 70 mg

80 mg

ВИТАМИН В1 (ТИАМИН) 3 mg 3 mg

5 mg

ВИТАМИН В2 (РИБОФЛАВИН) 2 mg 2 mg

2 mg

ВИТАМИН В3 (НИАЦИН) 20 mg 20 mg

20 mg

ВИТАМИН В6 (ПИРИДОКСИН) 10 mg 10 mg

10 mg

ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА доставена под 400 mcg 400 mcg
Формата на L-метилфолат

400 mcg

ВИТАМИН В12 6 mcg 6 mcg

9 mcg

БЕТАКАРОТЕН (ЕСТЕСТВЕН ИЗТОЧНИК) 2 mg 2 mg

2 mg

ВИТАМИН К 70 mcg 70 mcg

70 mcg

ЖЕЛЯЗО 17 mg 17 mg

17 mg

СЕЛЕН 30 mcg 30 mcg

55 mcg

МАГНЕЗИЙ 150 mg 150 mg

150 mg

ЦИНК 15 mg 15 mg

15 mg

ЙОД 150 mcg 150 mcg

150 mcg

ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА 6 mg 6 mg

6 mg

КАЛЦИЙ Х X

500 mg

МАНГАН Х X

0.5 mg

БИОТИН 150 mcg 150 mcg

150 mcg

МЕД 1000 mcg 1000 mcg

1 mg

Pregnacare ОМЕГА- 3 600 mg

600 mg

DHA докозахексаенова киселина Х 300 mg

300mg

EPA ейкозапентаенова киселина Х 60 mg

60mg

Защо са толка важни Омега-3 мастните киселини?

Възрастните могат да си набавят DHA и EPA индиректно при преобразуването на алфа- линуленовата киселина налична в растителните масла, като напр. лененото семе, но въпреки това този процес е много неефективен. Рибeното масло е много по- надежден и богат естествен източник на тези киселини. Плодът и новороденото в ранните периоди на развитието си, имат нужда от директен прием на DHA и EPA, тъй като способността им да преобразуват незаменимите мастни киселини в по-активни дълговерижни мастни киселини е съвсем ограничена. Особено необходими са и за изграждането на градивните елементи на очите на бебето.

Колко чисто е рибeното масло в Pregnacare® МАКС?

Капсулите в Pregnacare® МАКС съдържат само най-високо пречистения фармацевтичен вид рибено масло, произведено в Норвегия. Всяка партида се тества многократно, сертифицира и напълно отговаря на изискванията на Европейския съюз за липса на каквито и да било замърсители.

Може ли Pregnacare® МАКС да се приема по време на кърмене?

Прегнакеър МАКС се препоръчва за приемане по време на бременността, поради което ние препоръчваме по време на кърмене да се приема Прегнакеър за кърмещи, който е формулиран именно за този период. Прегнекър за кърмещи съдържа много по- високи количества Калций необходими  както за организма на майката, така и  на кърмачето през този период.

Може ли Pregnacare® МАКС да се приема едновременно с други медикаменти?

Принципно Pregnacare® МАКС може да се приема едновремнно с други медикаменти, защото съдържа само препоръчителни дози на витамини и минерали. Въпреки това, ако вече приемате други предписани витамини или лекарства, потърсете съвета на вашия лекар. Тъй като Pregnacare® МАКС съдържа витамин К, ако приемате антикоагуланти, не приемайте Pregnacare® с изключение по изричния съвет на вашия лекар.

Колко таблети съдържа една опаковка Pregnacare® МАКС?

Прегнакеър МАКС съдържа 56 таблети и 28 капсули. Препоръчва се приемането на две таблети и една капсула дневно.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на Pregnacare® МАКС?

Не са познати странични ефекти от приема на продукта. Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Pregnacare® МАКС може ли да се приема от вегeтарианци?

Прегнакеър МАКС не се препоръчва за вегетарианци, тъй като съдържа рибено масло с много висока чистота поставено в желатинови капсули.

Някои от Препоръчителните дневни дози ПДД са над 100%. Това безопасно ли е?

ПДД са изчислени за предпазване на организма от предозиране с някои витамини и минерали. Нивата на добавките в Pregnacare® МАКС са специфични, защото необходимостта по време на бременност е различна. Въпреки това всички нива са напълно безопасни.

Съдържа ли Pregnacare® МАКС витамин А, защото предозирането му може да е вредно по време на бременността?

Pregnacare® МАКС съдържа бетакаротен, про- ретинол, който се преобразува във витамин А когато организма има нужда от него. Той не е токсичен.

Моят доктор ми препоръча да приемам Pregnacare® МАКС само през първите 12 седмици от бременността. Безопасно ли е приемането му след този период?

Напълно безопасно е приемането на 400 mcg фолиева киселина през периода на цялата бременност.

Какво се случва, ако забравя да вземе дневната си доза Pregnacare® МАКС?

Регулярният прием на продукта е препоръчителен, но неприемането на една таблета няма да навреди. Просто вземете таблетата на следващия ден по време на основното хранене. Не трябва да приемате повече от препоръчителната доза в следващите дни, за да компенсирате всеки ден, който сте пропуснали. Макар че е важно да приемате добавката всеки ден, ако пропуснете един ден, това не е проблем, защото полезното въздействие на витамините и минералите се изгражда с течение на времето.

Моля обърнете внимание, че здравните съвети в този сайт не трябва да заместват професионалните съвети на Вашия лекар или здравен консултант.

Pregnacare Оригинал
Pregnacare Гамис
Pregnacare Плюс
Pregnacare Макс
Pregnacare Сироп