Pregnacare® Плюс с Омега-3

Pregnacare® Плюс е идеалната формула за всеки ден от Вашата бременност. Двойната опаковка доставя оригиналната, напълно завършена мултивитаминна таблета, съдържащи всички необходими витамини и минерали за бременността, 400 mcg фолиева киселина и 10 mcg витамин D.

omega

Важно: Много пренатални витамини не включват в своята формула необходимите витамин D и минерали като Желязо и Цинк, които са налични в Pregnacare®.

Pregnacare® Плюс също така предлага допълнителна капсула съдържаща Омега-3 за доставяне на богат източник на докозахексаенова киселина(DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA) необходими за здравословното развитие на мозъка и очите на плода, както и Арахидоновата киселина(AA).

Pregnacare® Плюс е създадена специална да гарантира на бъдещите майки прием на всички необходими нутриенти без каквото и да е колебание каква друга добавка да приемат.

Двойната опаковка Pregnacare® Плюс осигурява

28 таблетки мултивитамини Pregnacare® оригинал съдържащи 400 mcg фолиева киселина

Таблетките Pregnacare® Оригинал съдържат  научноразработена формула от 19 витамини и минерали, като включва витамин B12, витамин D и фолиева киселина точно в такова количество, което се препоръчва за развитието на нероденото бебе. Приемът на фолиева киселина спомага да се избегне риска от развитие на дефекти на невралната тръба в растящия фетус. Добавени са и други необходими витамини и минерали, които е доказано, че помогат за здравословно протичаща бременност.  Pregnacare® е продукт, разработен грижливо от експерти, така че всички съставки да бъдат в количество безопасно за бременни жени, което е по-скоро умерено, отколкото прекомерно високо. Някои пренатални добавки не съдържат основни минерали като цинк и желязо, но с Pregnacare® можете да бъдете сигурни, че приемате всички необходими нутриенти на необходимите балансирани нива.

28 капсули Омега-3 рибено масло с 300mg DHA

Капсулите Pregnacare® Plus съдържат само най-високо пречистения фармацевтичен вид рибено масло, произведено в Норвегия. Те са богат източник на важните Омега-3 мастни киселини DHA и EPA. DHA и EPA са жизненоважни по време на бременността за здравословното развитие на мозъка и очите на плода. Всяка капсула съдържа и 60 mg EPA,която помага за оптималното функциониране на мозъка.

Една капсула  Pregnacare® Омега-3 рибено масло дневно подсигурява 300mg DHA, нивото препоръчвано от международни иксперти за бременни и кърмещи, плюс 60mg EPA и 10 mg AA.

Pregnacare® Плюс не съдържа рибено масло от риба тон, акула, риба меч.

Референции

1. ISSFAL (Международно дружество за изучаване на мастни киселини и липиди) Семинар относно ефективността на препоръчителния режим на прием на мастни киселини Omega 3 и Omega 6. Национален Институт за здраве, април 1999 г.

2. Работна група за перинатален липиден прием (2007 г.) Режим за прием на бременни и кърмачки. Международен Конгрес по Педиатрия, Атина, 29 август 2007 г.

Витамин D при бременност

За превенция на прееклампсия, Министерството на здравеопазването препоръчва на всички бременни жени и кърмачки да приемат добавка, съдържаща 10mcg витамин D, количеството което  се съдържа в Pregnacare®.

Витамин E при бременност

Витамин E е жизненоважен за здрава кожа, нерви, сърце и кръвообръщение, мускули и червените кръвни клетки и помага за предпазване на клетките от оксидативния стрес. Pregnacare® съдържа препоръчвания прием от 4mg. Присъства в натурална форма, която се абсорбира по-добре от майката и се транспортира до плода, отколкото синтетичния витамин Е.

Значение на Омега-3 мастни киселини

Възрастните могат да получат DHA и EPA индиректно чрез превръщането на есенциалната мастна  алфа-линолова киселина (ALA), присъстваща в растителни масла като ленено семе, но този процес е много неефективен. Рибените масла осигуряват много по-надежден, директен източник на DHA и EPA. Плодът и бебето трябва да получават тези мастни киселини директно, тъй като имат само ограничена способност да превърнат есенциални мастни киселини в по-активни дълговерижни мастни киселини като DHA.

Развитие на мозъка и очите

DHA е преобладаващата мастна киселина в централната нервна система, намира се в структурните стени на мозъчните клетки. Удивително е, че мозъкът на плода е съставен от 60% мазнини, от които 40% са DHA. Има голямо увеличение на усвояването на DHA от плода и съответно увеличаване на съдържанието на церебралната DHA през последния триместър на бременността и първите месеци след раждането. При раждането мозъчното тегло на бебето е около 70% от мозъчното тегло на възрастен; 15% от растежа на мозъка се случва през детството и предучилищната възраст.

DHA е важен през този период на развитие. DHA се открива в още по-големи концентрации в ретината, където съставлява до 60% от съдържанието на мастни киселини.

Поддържане на здравето на майката

По време на бременността растящият плод и плацентата могат да увеличат определени хранителни нужди на майката. Поради това може да бъде трудно те да бъдат задоволени само чрез хранителния режим. Pregnacare се гордее, че работи в партньорство с Кралския колеж на акушерките в подкрепа на здравето на майките и бебетата, като повишава осведомеността за ползите от доброто хранене.

Гарантирано качество и чистота

Това, което майката консумира, може бъде предадено на развиващото се дете, поради което в капсулите Pregnacare Плюс е използвано само най-чистото фармацевтично качество рибено масло. За да се осигури максимална полза, маслото е внимателно обработено и допълнително пречистено, за да се увеличи съдържанието на DHA и EPA. Всяка партида е строго тествана, сертифицирана и напълно отговаря на строгите правила на ЕО и СЗО относно замърсителите на околната среда.

Естественото лимоново масло е включено в обвивката на капсулите в Pregnacare Плюс, за да се избегне дразнещия някои жени мирис на рибено масло.

Тази информация не е предназначена да замести професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Винаги търсете съветите на Вашия лекар или други квалифицирани здравни специалисти по отношение на всяко медицинско състояние.

Pregnacare® таблетки с витамини и минерали плюс капсула Омега-3

Нутриенти Средно в 1 таблетка % ПДП
Мултивитаминна таблетка
Витамин D (като D3 400 IU) 10 mcg 200
Витамин E (Естествен източник) 4 mg α-TE 33
Витамин С 70 mg 88
Витамин В1 (Тиамин) 3 mg 273
Витамин В2 (Рибофлавин) 2 mg 143
Витамин В3 (Ниацин) 20 mg NE 125
Витамин В6 (Пиридоксин) 10 mg 714
Фолиева киселина 400 mcg 200
Витамин В12 6 mcg 240
Бетакаротен (естествен източник) 2 mg
Витамин K 70 mcg 93
Желязо 17 mg 121
Селен 30 mcg 55
Магнезий 150 mg 40
Цинк 15 mg 150
Йод 140 mcg 93
Пантотенова киселина 6 mg 100
Биотин 150 mcg 300
Мед 1 mg
Капсула Омега-3 Средно в 1 капсула % ПДП
Омега-3 рибно масло 600 mg
DHA докозахексаенова киселина 300 mg
EPA ейкозапентаенова киселина 60 mg

mg – милиграм, mcg/ µg – микрограм, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)

IU – международни единици

Продуктът е в блистерна опаковка като всяка таблетка е отделна, за да се предпази свежа от прикосновение с въздуха.

• Без изкуствени оцветители
• Без алкохол-съдържащи консерванти
• Без лактоза, мая или глутен
• Не са тествани върху животни

Важно: много пренатални витамини не включват в своята формула необходимите витамин D и минерали като Желязо и Цинк, които са налични в Pregnacare®

Препоръчителен прием

Една таблета и една капсула дневно по време или веднага след основното хранене. Изпийте с пълна чаша вода или друга студена напитка. Pregnacare® Плюс трябва да се приема само на пълен стомах. Да не се дъвчат. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Продуктът е подходящ за прием на всеки етап от бременността.

Pregnacare® Плюс не съдържа упойващи вещества или хормони и се произвежда в съответствие с високите фармацевтични стандарти за контрол на качеството, допълнително към тези, които обикновено се изискват за хранителните добавки.

Pregnacare® Плюс е комплексна хранителна добавка и замества предходния прием на друг продукт от гамата Прегнакеър или друг мултивитамин.

Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално медицинско наблюдение.  Не приемайте в случай, че сте алергични към риба или рибни продукти. Тъй като продукта съдържа витамин К, ако приемате орални антикоагуланти не приемайте Прегнакеър Нова Мама освен в случаите, когато имате разрешението от Вашия наблюдаващ  лекар.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословен начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че под медицинско наблюдение, имате епилепсия, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Защо е създаден Pregnacare® Плюс?

През периода на бременността вашето бебе изцяло зависи от това с какво Вие се храните, тъй като това е основният му източник на храна. Ето защо дори и с добър хранителен режим наличието на допълнително количество от определени добавки може да бъде необходимо през този период. Pregnacare® Плюс е създаден с цел майките да подсигурят наличието на тези необходими добавки без да се замислят какви други витамини да поемат през този период. Pregnacare® Плюс съдържа 19 внимателно подбрани нутриенти, включително витамин В12 и 400mcg фолиева киселина, плюс специално създадените Омега-3 капсули служещи като богат източник на докозахексаенова киселина(DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA) необходими за здравословното развитие на мозъка и очите на плода, както и Арахидоновата киселина(AA).

Защо са толкова важни Омега-3 мастните киселини?

Възрастните могат да си набавян DHA и EPA индиректно при преобразуването на алфа- линуленовата киселина налична в растителните масла като например лененото семе, но въпреки това този процес е много неефективен. Рибeното масло е много по- надежден и богат естествен източник на тези киселини. Плодът и новороденото в ранните периоди на развитието си, имат нужда от директен прием на DHA и EPA, тъй като способността им да преобразуват незаменимите мастни киселини в по-активни дълговерижни мастни киселини е съвсем ограничена. Особено необходими са за изграждането на градивните елементи на очите на бебето.

Кога се препоръчва приема на Pregnacare® Плюс?

Препоръчително е да започнете приема на продукта от момента, в който опитвате да заченете, за да започне натрупването на определени витамини и минерали за момента, в който те ще са необходими в по- високи количества за Вас и бебето.

Приемът трябва да продължи през периода на бременността, както и по време на кърменето (Прегнакеър за кърмещи), защото тогава е завишена необходимостта от определени добавки. Продуктът е подходящ за всеки етап на бременността и може да се ползва толкова дълго, колкото е необходимо.

Колко чисто е рибеното масло в Pregnacare® Плюс?

Капсулите Pregnacare® Plus съдържат само най-високо пречистения фармацевтичен вид рибено масло, произведено в Норвегия.

Какво трябва да знам преди да започна приема на Pregnacare® Плюс?

Pregnacare® Плюс е специално разработена формула от експерти, високо квалифицирани фармацевти и медицински консултанти. Базира се на задълбочени научни изследвания. Pregnacare® Плюс е добавка съдържаща витамини и минерали внимателно подбрани, за да допълнят Вашия хранителен режим с необходимите за периода на бременността вещества нужни на Вас и бебето. Pregnacare® Плюс замества напълно други ползвани в това време ежедневни мултивитамини. Вашият лекар може да прецени изписването на допълнителен прием на желязо след 13-тата седмица, което да приемате заедно с Pregnacare® Плюс.

Може ли Pregnacare® Плюс да се приема едновременно с други лекарства?

Pregnacare® Плюс може да се приема едновременно с други медикаменти, защото съдържа само препоръчителни дози на витамини и минерали. Но, ако вече приемате други предписани витамини или лекарства, потърсете съвета на Вашия лекар. Тъй като Pregnacare® Плюс съдържа витамин К, ако приемате антикоагуланти не приемайте Pregnacare® с изключение на изричния съвет на Вашия лекар.

Колко таблети съдържа една опаковка Pregnacare® Плюс?

Pregnacare® Плюс съдържа 28 таблети и 28 капсули необходими за един месец прием.

Кога и как трябва да се приема Pregnacare® Плюс?

Приема се една таблета и една капсула дневно по време или веднага след основнота хранене с пълна чаша вода или друга студена напитка. Приемането на таблетата и капсулата заедно с голямо количество храна забързва процеса на усвояване им и намаля вероятността от гадене, което може да се появи при приемането на мултивитамини на празен стомах. Приемайте таблетките винаги с достатъчно количество вода за по- бързото им достигане в стомаха. Не дъвчете таблетките.

Има ли някакви странични ефекти по време на приема на Pregnacare® Плюс?

Не са познати странични ефекти при приема на продукта. Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Pregnacare Плюс подходящ ли е за вегетарианци?

Pregnacare Плюс не се препоръчва за вегетарианци, тъй като съдържа рибено масло с много висока чистота поставено в желатинови капсули.

Имате нужда от помощ, за да преглътнете таблетата?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр. банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Някои от Препоръчителните дневни дози ПДД са над 100%. Това безопасно ли е?

ПДД са изчислени, за предпазване организма от предозиране на някои витамини и минерали. Нивата на нутриентите в Pregnacare® Плюс са специфични, защото необходимостта по време на бременността е различна. Въпреки това всички нива са напълно безопасни.

Съдържа ли Pregnacare® Плюс витамин А, защото предозирането му може да е вредно по време на бременността?

Pregnacare® Плюс съдържа бетакаротен, про- ретинол, който се преобразува във витамин А, когато организма има нужда от него. Той не е токсичен.

Защо Pregnacare® Плюс не съдържа Калций, който е необходим по врмене на бременността?

Калцият е много необходим по време на бременността, за да подържа здравината на Вашите кости и тези на бебето. Не е включен в състава на Pregnacare® Плюс, защото не е възможно да бъде доставен в необходимите нива. Вместо да се приемат минимални количества, Pregnacare® Плюс е разработен така, че Вие да може да си набавите необходимия калций с приема на някой от продуктите от гамата на Osteocare.

Моят доктор ми препоръча да приемам Pregnacare® Плюс само през първите 12 седмици от бременността. Безопасно ли е приемането му след този период?

Напълно безопасно е приемането на 400 mcg фолиева киселина през периода на цялата бременност.

Какво се случва, ако забравя да вземе дневната си доза Pregnacare® Плюс?

Регулярният прием на продукта е препоръчителен, но неприемането на една таблета няма да навреди. Просто вземете таблетата на следващия ден по време на основното хранене. Не трябва да приемате повече от препоръчителната доза в следващите дни, за да компенсирате всеки ден, който сте пропуснали. Макар че е важно да приемате добавката всеки ден, ако пропуснете един ден, това не е проблем, защото полезното въздействие на витамините и минералите се изгражда с течение на времето.

Моля обърнете внимание, че здравните съвети в този сайт не трябва да заместват професионалните съвети на Вашия лекар или здравен консултант.

Pregnacare Оригинал
Pregnacare Гамис
Pregnacare Плюс
Pregnacare Макс
Pregnacare Сироп