Защо да изберем Pregnacare®?

Pregnacare® Гамис от Витабиотикс, витаминна компания № 1 за хранителни добавки в Обединеното кралство, допълват хранителния режим по време на бременността. Дъвчащите таблетки са с вкус на боровинки и ягоди. Pregnacare Гамис имат научно разработена формула от 17 важни витамина и минерала, включително 400 µg фолиева киселина и 10 µg витамин D, нивата, препоръчани от Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство.

Pregnacare са внимателно разработени от експерти, така че нивата на всички съставки да са в рамките на безопасни и умерени за бременност нива, а не прекомерни. Не съдържат желатин и са подходящи за вегани и вегетарианци.

Експерт в храненето на бъдещата мама и бебе

Pregnacare Гамис са разработени като алтернативен формат на добавка за тези, които може да имат затруднения с преглъщането на таблетки или просто предпочитат форма за дъвчене с вкус на боровинки и ягоди.

Препоръчително ниво на фолиева киселина и витамин D

Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство препоръчва на всички жени, които планират да имат бебе, да приемат добавка, съдържаща 400 µg фолиева киселина, количеството, което се съдържа в Pregnacare Гамис.

Препоръчителен е да и приемът 400 µg фолиева киселина от началото на опитите за забременяване до 12-та седмица от бременността.

Допълнителният прием на фолиева киселина повишава фолатния статус на майката†. Ниският фолатен статус на майката е рисков фактор за развитието на дефекти на невралната тръба в развиващия се плод. Фолиевата киселина също е полезна след 12 седмици, тъй като допринася за растежа на майчината тъкан по време на бременност.

Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство също така препоръчва ежедневна добавка, съдържаща 10 µg витамин D, да се включи в хранителния режим на бременните жени. Pregnacare Гамис осигуряват 10 µg в препоръчителния дневен прием.

С витамин В12 и цинк

Много изследвания показват колко е важно да се осигури правилен прием на различни витамини и минерали през цялата бременност и след раждането.

Pregnacare осигурява набор от хранителни вещества за цялостна подкрепа, всички в разумни, внимателно балансирани пълноценни нива, включително витамини B2, B6 и B12  за нормалното образуване на червени кръвни клетки. Също така включва цинк за нормалното репродуктивно здраве.

В Pregnacare е избегната високата доза желязо, която не е препоръчителна.

За разлика от много пренатални хранителни добавки с желязо, формулата на Pregnacare® е специално разработена с идеално, умерено съдържание на желязо. Високите нива на желязо не са препоръчителни, освен ако няма специални медицински състояния или изисквания, установени от лекуващия Ви лекар.

Формула създадена от експерти

Pregnacare е формулиран от експерти на Vitabiotics, за да помогне за запазване на пълноценен хранителен режим на майката по време на бременност. Pregnacare предоставя изчерпателен спектър от основни хранителни вещества на внимателно подбрани безопасни нива, разработени на базата на международни изследвания.

Преди зачеване и по време на бременност

Pregnacare се препоръчва преди зачеването, за да се натрупат запаси от хранителни вещества като напр. желязо при жени, които правят опити да забременеят. Поддържането на правилен хранителен режим е важно за подготовката на тялото на жената за допълнителните изисквания, на които е подложено то по време на бременност. Някои хранителни вещества като фолиева киселина, витамин B12 и цинк, също са от голямо значение от първия момент на зачеването. Цинкът допринася за фертилността и възпроизводство, докато витамин В12 за нормалното образуване на червени кръвни клетки и също така играе роля в процеса на делене на клетките. Формулата включва и йод, който често се препоръчва по време на бременност.

През целия период на бременността

Пълноценният хранителен прием е жизненоважен през цялата бременност, а не само през първите 12 седмици. Pregnacare Гамис осигуряват основни хранителни вещества, включително фолиева киселина, която има важна роля през цялата бременност. Желязо, витамини от групата B и фолиева киселина са особено важни за кръвообразуването в по-късния етап на бременността, когато майката трябва да произвежда допълнителни червени кръвни клетки за осигуряването на нова кръв за бебето.

Приемът на Pregnacare® може да започне във всеки етап на бременността.

† Благоприятният ефект се постига с допълнителен дневен прием на фолиева киселина от 400 µg поне един месец преди и до три месеца след зачеването.

Предоставената тук информация не е заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Винаги търсете съвет от Вашия лекар или друг квалифициран професионалист относно здравословното си състояние. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Дъвчащи таблетки с 17 витамини и минерали по време на бременността

Микронутриенти Средно в 1 таблетка % ПДП
Витамин D (като D3 400 IU) 10 mcg 200
Витамин E (Естествен източник) 3 mg α-TE 25
Витамин С 60 mg 75
Витамин В1 (Тиамин) 2.2 mg 200
Витамин В2 (Рибофлавин) 2 mg 143
Витамин В3 (Ниацин) 20 mg NE 125
Витамин В6 (Пиридоксин) 2.8 mg 200
Фолиева киселина 400 mcg 200
Витамин В12 6 mcg 240
Пантотенова киселина 6 mg 100
Витамин K 70 mcg 93
Желязо 7 mg 50
Селен 30 mcg 55
Бетакаротен 1 mg
Цинк 12 mg 120
Йод 100 mcg 67
Пантотенова киселина 6 mg 100
Биотин 150 mcg 300

mg – милиграм, mcg/ µg – микрограм, ПДП – Препоръчителен дневен прием (EC)
IU – международни единици

Съставки

Wheat Glucose Syrup, Sugar, Vitamin and Mineral Blend (Vitamin C [Ascorbic Acid], Zinc Citrate, Ferric Pyrophosphate, Niacin [as Nicotinamide], Pantothenic Acid [as Calcium Salt], Vitamin D3 [Cholecalciferol (Vegan)], Vitamin B6 [as Pyridoxine HCl], Vitamin B1 [as Thiamin HCl], Riboflavin, Vitamin K1, Vitamin B12 [as Cyanocobalamin], Folic Acid, Biotin, Potassium Iodide, Sodium Selenite), Gelling Agent: Fruit Pectin, Black Carrot Juice Concentrate, Acidity Regulators: Potassium Citrate & Citric Acid, Strawberry Flavouring, Blueberry Flavouring, Antioxidant: Mixed Tocopherols, Coating: Vegetable Oils (Coconut Oil, Rape Seed Oil), Glazing Agent (Carnauba Wax) and Antioxidant (Alpha Tocopherol), Vitamin E (as DL-Alpha Tocopheryl Acetate), Betacarotene.

Прием

Сдъвчете две таблетки на ден с основното си хранене.

Не превишавайте препоръчителния прием.

Можете да приемате Pregnacare по време на цялата бременност. Pregnacare Гамис е комплексна хранителна добавка и замества приема на друг продукт от гамата Pregnacare или друг мултивитамин.

  • Подходящи за вегани и вегетарианци
  • Без изкуствени оцветители и подсладители
  • Без желатин, глутен и лактоза
  • Pregnacare не е тестван върху животни

Хранителна добавка

Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета. Продуктът съдържа витамин К и ако приемате орални антикоагуланти не приемайте този продукт, освен в случаите, когато имате разрешението от Вашия наблюдаващ лекар.

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте под медицинско наблюдение, имате епилепсия, проблеми с щитовидната железа, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Не ползвайте този продукт, ако при закупуването му, защитният пръстен на опаковката е нарушен.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

След отваряне консумирайте до 45 дни.

Този продукт е предназначен за жени в детеродна възраст. † Благоприятният ефект се постига с допълнителен дневен прием на фолиева киселина от 400 µg поне един месец преди и до три месеца след зачеването.

Винаги четете указанията на продукта преди употреба. Не превишавайте препоръчителния прием.

Защо са създадени  Pregnacare Гамис дъвчащи таблетки?

През периода на бременността Вашето бебе изцяло зависи от това с какво се храните Вие, тъй като Вие сте основния му източник на храна. Ето защо дори и с добър хранителен режим, допълнително количество от определени нутриенти може да бъде необходимо през този период. Pregnacare® е специално разработен, така че бъдещите майки да подсигурят наличието на тези необходими добавки, без да се замислят какви други витамини да поемат през този период. Pregnacare дъвчащи таблетки се препоръчват и за дами, които може да имат затруднения при преглъщането на таблетки или просто предпочитат добавки за дъвчене, със страхотен вкус на боровинки и ягоди. Pregnacare Гамис съдържат внимателно балансирана комбинация от 17 витамина и минерала, включително 400 µg фолиева киселина, 10 µg витамин D и витамин B12.

Кога се препоръчва приема на Pregnacare®?

Pregnacare се препоръчва веднага щом започнете да се опитвате да забременеете, за да ви помогне да защитите хранителните си нужди, още преди да разберете, че сте бременна; през цялата бременност, а също и по време на кърмене, когато има допълнителни изисквания към тялото ви. Pregnacare може да се използва толкова дълго, колкото е необходимо, и приемът може да започне по всяко време на бременността.

Какво трябва да знам преди да започна приема на Pregnacare®?

Pregnacare® е специално разработена формула от медицински експерти, високо квалифицирани консултанти фармацевти и диетолози. Базира се на задълбочени научни изследвания. Pregnacare® е добавка съдържаща витамини и минерали внимателно подбрани, за да допълнят Вашия хранителен режим с необходимите за периода преди зачеване и цялата бременност, вещества нужни за Вас и бебето. Pregnacare Гамис замества напълно други ползвани в това време ежедневни мултивитамини. Вашият лекар може да прецени изписването на допълнително прием на желязо след 13-тата седмица, което да приемате заедно с Pregnacare®.

Може ли Pregnacare® да се приема едновремено с други лекарства?

Обикновено, Pregnacare може да се приема едновременно с други медикаменти, защото съдържа само умерени дози  витамини и минерали. В случай че вече приемате други предписани витамини или лекарства, първо се консултирайте с Вашия лекар. Тъй като Pregnacare съдържа витамин К, ако приемате антикоагуланти не приемайте Pregnacare, освен с указания и по изричния съвет на Вашия лекар.

Колко таблети съдържа една опаковка Pregnacare Гамис?

Pregnacare Гамис съдържа 60 дъвчащи таблети достатъчни за едномесечен прием. Препоръчва се прием на две таблетки дневно.

Кога и как трябва да се приема Pregnacare Гамис?

Сдъвчете две таблетки на ден. Препоръчително е да се приемат веднага след основното хранене. Pregnacare трябва да се приема само на пълен стомах. Приемането на добавката с голямо количество храна увеличава максимално усвояването на хранителните вещества и може да намали случайното леко гадене, което понякога се усеща, ако мултивитамините се приемат на празен стомах. Консумирайте в рамките на 45 дни след първото отваряне на опаковката.

Има ли някакви странични ефекти по време на приема на Pregnacare®?

Не са познати странични ефекти при приема на продукта, ако се спазват указанията за прием. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. В случай на предозиране, потърсете медицинска помощ незабавно.

Кои са основните съставки?

Основните съставки са Витамин D, Витамин К, Витамин С, Витамин В3, Фолиева киселина, Биотин, Желязо, Цинк и Селен. За пълна информация, моля вижте формулата на продукта.

Има ли изкуствени подсладители в продукта?

Не, Pregnacare Гамис не съдържат изкуствени подсладители. Избрахме да не използваме изкуствени подсладители „без захар“, защото вярваме, че е най-добре да използваме естествени подсладители, оцветители и аромати.

Във Vitabiotics ние винаги се вслушваме в нашите клиенти, за да успеем да създадем ефикасни и действащи добавки. Често споделяте с нас колко е трудно може да бъде понякога да не пропуснете приема на ежедневна добавка, особено когато животът ни е толкова натоварен! Едно от най-хубавите неща за Pregnacare Гамис е, че те имат страхотен вкус, и е много по-лесно да запомните да ги приемате ежедневно в този важен момент. Ние вярваме, че хранителните ползи от приема на добавки, съчетани с балансирана и здравословна диета, са от по-голяма стойност в сравнение с всички недостатъци на относително ниското количество захар предвид малкия размер на всяка таблетка.

Някои от референтните стойности на хранителните вещества са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до референтните стойности. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.
Препоръчителните дневни дози (ПДД) е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Нивата, съдържащи се в Pregnacare, са специфични и отговарят на нормалните нужди по време на бременност. Ето защо някои нива на хранителни вещества в Pregnacare са по-високи от NRV (напр. фолиева киселина, препоръчителното ниво е 200% NRV). По-важното е, че всички нива са безопасни за периода на бременността и в рамките на горните насоки за безопасност за ежедневно самостоятелно добавяне.

Съдържа ли Pregnacare витамин А (ретинол), защото предозирането ме може да е вредно по време на бременността?

Не, Pregnacare Гамис не съдържат витамин А. Дъвчащата формула е внимателно формулирана специално за периода набременността, за да съдържа умерено, а не прекомерно, ниво на бетакаротин вместо витамин А. Бетакаротенът (про-ретинол) се превръща във витамин А по естествен път от тялото според изискванията и е безопасен и подходящ за бременността.

Какво се случва, ако забравя да вземе дневната си доза Pregnacare?

Регулярния прием на продукта е препоръчителен, но еднодневен пропуск няма да навреди. Просто вземете таблетките на следващия ден по време на основното хранене. Не трябва да приемате повече от препоръчителната доза в следващите дни, за да компенсирате всеки ден, който сте пропуснали. Макар че е важно да приемате добавката всеки ден, ако пропуснете един ден, това не е проблем, защото полезното въздействие на витамините и минералите се изгражда с течение на времето.

Моля обърнете внимание, че здравните съвети в този сайт не трябва да заместват професионалните съвети на Вашия лекар или здравен консултант.

Pregnacare Оригинал
Pregnacare Гамис
Pregnacare Плюс
Pregnacare Макс
Pregnacare Сироп