ULTRA™ Фолиева киселина

УЛТРА Фолиева киселина на Витабиотикс съдържа 400µg фолиева киселина, внимателно балансирана с 5µg витамин B12. Фолиевата киселина, или още известна като фолат или витамин B9, е особено важна за жените преди и по време на бременността, а също и за мъжете и жените от всички възрасти за цялостното им добро здравословно състояние.

Преди и по време на бременността

Препоръчително е жените, които планират да имат бебе да приемат добавка, която съдържа 400µg фолиева киселина от началото на опитите да заченат до 12 седмица на бременността. Точно това количество се съдържа и в УЛТРА Фолиева киселина.

Приемът на Фолиевата киселина под формата на хранителна добавка подобрява общото „фолатно“ състояние на бъдещата майка. Ниското съдържание на фолиева киселина в организма е рисков фактор за развитието на дефекти на невралната тръба в растящия фетус.

(За жени в детеродна възраст ползотворният ефект се постига с прием на 400µg фолиева киселина дневно под формата на хранителна добавка поне един месец преди бременността и до четвъртия месец от нея.)

Фолиевата киселина може да се приема през цялата бременност, защото подпомага растежа на майчината тъкан в този период. Витамин В12 участва в деленето на клетките и спомага за образуването на червените кръвни клетки.

Имунна система

Фолатът и Витамин В12 помагат за нормалната функция на имунната система.

Умора и отпадналост

Витамин В12 също допринася за нормалното освобождаване на енергия и намаляване на умората и отпадналостта.

Прочетете листовката за продукта преди прием. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Потърсете професионален съвет преди прием на хранителната добавка, ако сте бременна, кърмите или страдате от хранителна алергия. Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване. Хранителните добавки не са предназначени да лекуват заболявания и не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Дневният прием (от храна и добавки) на фитостероли не трябва да надвишава 3 g на ден.

ФОРМУЛА

Хранителна добавка Фолиева киселина и Витамин В12 под формата на таблетки

Нутриенти Средно в една таблетка % ПДП
Фолиева киселина 400 µg 200
Витамин В12 5 µg 200

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДП – Препоръчителна дневна доза (EC)

ПРИЕМ

Една таблетка на ден с основното хранене. Да се приема с вода или студена напитка. Да не се дъвчат. Да не се надхвърля препоръчителната дневна доза.

  • Подходящ за вегетарианци
  • Без изкуствени оцветители
  • Без консерванти
  • Без лактоза
  • Без глутен
  • Без сол или мая
  • УЛТРА Фолиева киселина не е тествана върху животни

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте бременна, кърмите, под медицинско наблюдение, страдате от алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Да се съхранява в сухо помещение с температура под 25 °С , на недостъпно за деца място.

Защо е създадена УЛТРА Фолиева киселина?

УЛТРА Фолиева киселина е създаден като удобен източник на фолиева киселина, внимателно балансирана с витамин В12 в малка, лесна за поглъщане таблета.

Кога се препоръчва прием на УЛТРА Фолиева киселина?

УЛТРА Фолиева киселина , също позната като фолат или Витамин В9 е жизненоважна за общото добро здравословно състояние на мъжете и жените от всички възрасти. Фолиевата киселина е изключително важна за бременните жени и за тези, които се опитват да заченат.

Може ли УЛТРА Фолиева киселина да се ползва в комбинация с лекарствени медикаменти?

УЛТРА Фолиева киселина може да се използва в комбинация с лекарствени медикаменти, защото съдържа балансирани нива на естествени минерали и няма в състава си хормони или лекарства. Моля потърсете Вашия личен лекар или фармацевт за конкретен съвет преди прием на медикамента.

Колко таблетки съдържа една опаковка УЛТРА Фолиева киселина?

Една опаковка УЛТРА Фолиева киселина съдържа 60 таблети. Препоръчителният прием е една таблетка на ден, т.е. опаковката е за два месеца.

Как и кога трябва да се приема УЛТА Фолиева киселина?

Препоръчително е да се приема една таблетка дневно, с или без храна. Изпийте с чаша вода или студена напитка, не се дъвчат. Да не се пият с чай или кафе, защото топлата напитка може да доведе до преждевременно разтваряне на таблетката.

Има ли нежелани странични ефекти от приема на УЛТРА Фолиева киселина?

Няма известни нежелани странични ефекти при приема на УЛТРА Фолиева киселина, ако се използва според указанията. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. В случай на предозиране, потърсете медицинска помощ.

Кои са активните съставки?

Моля вижте формулата на продукта.

След колко време може да се видят ползите от употребата на продукта?

Резултатите са строго индивидуални, но в повечето случаи може да очакваме ползите да са видими след два или три месеца. Няма ограничения в продължителността на приема на продукта. Редовният прием е препоръчителен.

Дали УЛТРА Фолиева киселина е подходяща за вегетарианци?

Да. УЛТРА Фолиева киселина е подходяща за вегетарианци и вегани.

Трудности при прием на таблети или капсули – имате ли някакъв съвет за преодоляването на този проблем?

Затрудненията при поглъщането на таблети или капсули е често срещан проблем. Витабиотикс провежда доста изследвания в тази насока, опитва различни методи и вярваме, че тези насоки ще ви помогнат да приемате таблетите с лекота.

Обичайният съвет за тези, които имат затруднения с поглъщането на таблетки, е да се счупи таблетката на две или три парчета и да се преглътне с много течност. За капсулите (които съдържат течност) и за случаите, когато хората имат затруднения да преглътнат таблетките, ние препоръчваме след като са сдъвкали някаква храна, напр. банан, точно преди да преглътнат, да сложат таблетката в устата си и да я преглътнат заедно със сдъвканата храна, след което да изпият и някаква студена течност или вода. Гърлото автоматично се отваря по-широко да преглътне храната и така таблетката ще се поеме по-лесно. Друг вариант е таблетите и капсулите да се преглътнат с по-гъста течност като кисело мляко или смути.

ULTRA® Витамин С
ULTRA® Витамин D 1000 IU
ULTRA® Витамин D 400 IU
ULTRA® ЦИНК
ULTRA® Витамин B Комплекс
ULTRA® Фолиева Киселина и витамин В12
ULTRA® Л-карнитин и Алфа Липоева к-на
ULTRA® ГИНКО БИЛОБА И ЖЕНШЕН
ULTRA® Коензим Кю10