Л- карнитинът е важна аминокиселина, която подпомага освобождаването на енергия и подобрява физическото представяне и мускулния метаболизъм. Приемането на Л- карнитин понижава натрупването на млечна киселина и складиране на гликоген, които са фактори предизвикващи умора.

Л- Карнитинът участва при производството на енергия в мускулите и така помага и на работата на сърцето и сърдечния мускул. Той е необходим и за транспортирането на мастните киселини от цитозола в митохондриите по време на разграждането на липидите, за да се генерира метаболитна енергия. Тази енергия помага за повишаване издръжливостта, подобряване производителността по време на физически натоварвания, компенсиране на загубата на енергия, увеличаване устойчивостта на умора и бързо възстановяване. Л-Карнитинът намалява болките в мускулите и мускулните увреждания и подобрява снабдяването на мускулите с кислород чрез увеличаване притока на кръв.

Алфа Липоевата киселина (ALA) е мощен антиоксидант.Тя присъства в множество храни, но е с много по- висока ефективност когато се приема допълнително като добавка. Тя е важен ко- фактор за много ензимни процеси.  ALA е ко-фактор и при аеробния метаболизъм, като участва при освобождаването на енергия на клетъчно ниво и поради това е от изключителна важност за хората, които се занимават със спорт или фитнес.

Доказано е, че ALA помага в борбата срещу оксидативния стрес. Тъй като молекулите й са разтворими във водните и липидни части на клетката, нейните биологични функции не са ограничени единствено до тази среда. ALA взаимодейства и с другите антиоксиданти в организма, включително витамин С и А, глутатиона и коензим Q10.

Здраво Сърце

ALA действа като предпазващ агент срещу рисковите фактори за сърдечно- съдови заболявания. Тя модулира липидите в кръвта и така предпазва от оксидация на LDL  и от развитие и прогресиране на атеросклерозата.

Комбинацията на Л- Карнитин и ALA има много по- силен защитен ефект и е много по- ефективна при борбата с процесите на стареене в сравнение с приемането им поотделно.

Л- Карнитинът се среща в изобилие в сърдечния мускул и помага в осигуряването на енергия и понижаване натрупването на млечна киселина. Спомага за намаляване на болките в мускулите, умората, намаляване на кръвното налягане, смекчаване на възпалителния процес свързан с артериална хипертония. Тези негови характеристики са от значителна полза за сърдечно- съдовата система и водят до драстично увеличаване на възможностите на сърдечния мускул и поддържане на здравословен сърдечен ритъм.

Мъжка репродуктивна система

Л- Карнитин предоставя важна подкрепа за мъжката репродуктивна система. Клиничните проучвания през последните десетилетия показват висока концентрация на Л- Карнитин в спермата и това, че той може да играе роля в енергийния метаболизъм на спермата и още по- важно, може да подобрява качеството на спермата и по този начин да повишава способността й за достигане до яйцеклетката.

lcnut

Начин на употреба:

Една или две таблети дневно. Приемете с вода или друга студена напитка. Таблетите не се дъвчат. Не превишавайте препоръчителните дози. Постоянен прием е препоръчителен.

Продуктът е произведен в съответствие със стандартите GMP. Не съдържа оцветители, консерванти, глутен, сол, мая.

Може ли УЛТРА Л- Карнитин и ALA ® да се приема едновремено с други лекарства?

УЛТРА Л- Карнитин и ALA е хранителна добавка, която не съдържа хормони или упойващи вещества. При специфични случаи на прием на УЛТРА Л- Карнитин и ALA с други медикаменти, ние препоръчваме да се посъветвате с Вашия лекар.

Колко таблети съдържа една опаковка УЛТРА Л- Карнитин и ALA ®?

УЛТРА Л- Карнитин и ALA съдържа 60 таблети в една опаковка.

Кога и как трябва да се приемам УЛТРА Л- Карнитин и ALA ®?

Препоръчителната дневна доза е една или две таблети дневно. Приемете с вода или друга напитка, но не чай или кафе, защото това може да доведе до разтваряне на таблетата много по- рано от необходимото.

Препоръчва ли се приемането му с друг продукт от гамата на Витабиотикс?

УЛТРА Л- Карнитин и ALA може да бъде използван едновременно с други продукти от гамата на Витабиотикс.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти при използването на УЛТРА Л- Карнитин и ALA ®?

УЛТРА Л- Карнитин и ALA няма показани нежелани странични реакции. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране потърсете помощ от медицинско лице.

Какви са съставките на продукта?

УЛТРА Л- Карнитин и ALA съдържа следните активни съставки в една таблета:

  • Л- Карнитин – 200 милиграма
  • Алфа Липоева киселина  – 50 милиграма

Колко дълго трябва да се приема продукта преди да настъпи подобрение?

Резултатите са строго индивидуални, но в повечето случаи ние предвиждаме подобренията да са налице след един до три месеца постоянен прием на УЛТРА Л- Карнитин и ALA. Няма максимално предвидена продължителност на прием на продукта. Постоянен прием е препоръчителен.

ULTRA® Витамин С
ULTRA® Витамин D 1000 IU
ULTRA® Витамин D 400 IU
ULTRA® ЦИНК
ULTRA® Витамин B Комплекс
ULTRA® Фолиева Киселина и витамин В12
ULTRA® Л-карнитин и алфа-липоева к-на
ULTRA® ГИНКО БИЛОБА И ЖЕНШЕН
ULTRA® Коензим Кю10