УЛТРА ™ Витамин В комплекс

Оптимална сила на витамините от В групата

УЛТРА В комплекс включва в състава си всички 8 витамина от тази група, които играят наистина забележителна роля в човешкия организъм, помагайки да се поддържа цялостното здравословно състояние включително добро здраве на косата, кожата и на нервната система.

Витамините В са водноразтворими витамини, което означава, че те се изхвърлят от организма чрез урината и нивата им може бързо да намалеят. Това от своя страна означава, че дневният прием на УЛТРА В комплекс  може само да достави нужните ни нива от тези витамини без опасност от свръхнатрупване. Препоръчителните дневни дози от една- две таблетки са достатъчни да задоволят нуждите на организма. По- високи дневни дози са възможни само при изричното предписание на лекуващия лекар.

УЛТРА™  В комплекс са идеални за:

  • Спортисти и атлети
  • Хора водещи забързан начин на живот
  • Вегетарианци
  • Хора над 50 години
  • Хора имащи нужда от допълнителна енергия

Ultra™ В комплекс включва всички витамини от гамата: Тиамин (B1), Рибофлавин (B2), Ниацин (B3), Пантотенова киселина (B5), Пиридоксин (B6), Биотин (B7), Фолиева киселина (B9) и Цианокобаламин (B12).

Мозък и нервна система

В витамините и особено В6, В1, В3 и В7 подпомагат правилното и нормално функциониране на нервната система. Те участват в разграждането на мазнините и протеините, което поддържа правилното функциониране на нервната система. Цялата нервна система, включително и мозъка се регулира от витамин B1, B6 и B12. Витамин B5 подобрява работата на надбъбречната жлеза, която е важна за правилното развитие и растеж на организма. Витамин B9 се препоръчва на бременните жени, тъй като предотвратява дефекти на невралната тръба на плода. Недостигът на този витамин може да доведе до развитие на стрес, нервност и депресия.

Сред многото ползи от витамин B комплекс е и подобрението на концентрацията и паметта. Установено е, при възрастните хора най-вече, че приемът на витамин B комплекс подобрява паметта и стабилизира настроението.

Здрава коса и кожа

Друг положителен ефект върху тялото от приема на витамин B комлекс е растежът на косата и ноктите и подобряване състоянието на кожата. Недостигът на този витамин може да причини дерматит, омазняване или изсушаване на кожата, пърхот и дори побеляване на косата. Тук основна роля играят В2 и В3, а В12 подпомага нормалното образуване на червените кръвни телца.

Освобождаване на енергия

Витамин B комплекс е необходим за преобразуването на въглехидратите в глюкоза, при което се освобождава енергия в организма. Ето защо дефицитът на който и да е от тези витамини, може да доведе до силна умора и липса на жизненост.  В2 подпомага нормалния метаболизъм на желязото, който е важен за образуването на червените кръвни телца и хемоглобина, за нормалното транспортиране на кислорода в тялото. Витамин В6, В12 и В3 подпомагат освобождаването на енергия и така се намалява чувството на отпадналост и умора.

Здраво сърце и нива на хомоцистеина

В1 помага за нормалното функциониране на сърцето. В12 и фолиевата киселина съдействат за нормален метаболизъм на хомоцистеина, важен фактор за здравето на сърцето.

Имунна система

Витамините В6, В12 и фолиевата киселина подпомагат нормалното функциониране на имунната система.

Винаги четете указанията за начина на прием. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение.  Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана диета.

Формула

Витамин в 1 таблета
Тиамин Б1 5mg
Рибофлавин Б2 1.4mg
Ниацин Б3 16mg
Б6 5mg
Фолиева киселина Б9 200mcg
Б12 50mcg
Биотин Б7 25mcg
Пантотенова киселина Б5 6mg
брой таблети в опаковка 60 таблети

vegi
• Без изкуствени оцветители
• Без консерванти
• Без глутен
• Без мазнини и желатин
• Без сол или мая
• Не е тестван върху животни
• Подходящ за вегетарианци

Прием

Една или две таблетки дневно задължително с чаша вода или друга студена напитка. Да не се дъвчат. Да не се надвишава препоръчителната дневна доза. Редовната употреба е препоръчителна.

Продуктът се предлага в блистерна опаковка, за да може всяка една таблета да е надеждно предпазена от влиянието на околната среда.

Продуктът набавя ефективни нива на витамините от гамата и е произведен при спазване на стандартите на Добра Производствена Практика.

Защо е създаден УЛТРА™ Витамин В комплекс?

УЛТРА™ Витамин В комплекс съдържа 8 витамина от гамата, които имат важна роля в поддържане доброто състояние на организма, включително здравето на косата, кожата и на нервната система. Витамините от В гамата са водноразтворими, което означава, че те се изхърлят от организма чрез урината и това може да доведе до техния недостиг. Ето защо експертите на Витабиотикс създават тази формула, чрез която осигуряваме на организма необходимите нива от витамин В комплекс.

Може ли УЛТРА™ Витамин В комплекс да се приема едновременно с други медикаменти?

УЛТРА™ Витамин В комплекс може да се приема едновременно с други медикаменти, защото съдържа средни витаминозни нива и не съдържа хормони или упойващи вещества. Независимо от това ние препоръчваме да се допитатате до Вашия лекар, в случай че приемате някакви специализирани медикаменти.

Кога и как се препоръчва прием на УЛТРА™ Витамин В комплекс?

Една или две таблетки дневно е препоръчителната дневна доза. Приемат се с вода или друга студена напитка, но не с чай или кафе, защото топлите напитки могат да доведат до преждевременно разтваряне на таблетите. Да не се дъвчат. Да не се надвишава препоръчителната дневна доза.

УЛТРА™ Витамин В комплекс може ли да се приема едновременно с други продукти на Витабиотикс?

Не се препоръчва продуктът да се приема едновременно с други мултивитамини на Витабиотикс, защото същите съдържат витамини от гамата В. Може да се приема едновременно с продукти от гамата на Остеокеър или УЛТРА, които не съдържат тези витамини във формулите си.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на УЛТРА™ Витамин В комплекс?

Не са познати неблагоприятни странични ефекти при приема на този продукт. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране потърсете веднага лекарска помощ.

Какви са активните съставки на УЛТРА™ Витамин В комплекс?

Вижте страницата на формулата на продукта.

Колко време е необходимо, за да се почувстват ползите от приема на продукта?

Резултатите са строго индивидуални. В повечето случаи ползите се чувстват след едномесечен прием, който е необходим, за да се попълнят нивата на витамините в организма. Няма ограничение в продължителността на прием.

Винаги четете указанията за начина на прием. Както и при употребата на други хранителни добавки, потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана диета.

ULTRA® Витамин С
ULTRA® Витамин D 1000 IU
ULTRA® Витамин D 400 IU
ULTRA® ЦИНК
ULTRA® Витамин B Комплекс
ULTRA® Л-карнитин и Алфа Липоева к-на
ULTRA® Фолиева Киселина и витамин В12
ULTRA® ГИНКО БИЛОБА И ЖЕНШЕН
ULTRA® Коензим Кю10