ULTRA® Витамин D 1000 IU

Формула за оптимална подкрепа

Продуктът доставя оптимални нива на витамин D, който играе важна роля в човешкия организъм. Той не само участва в поддържането на здрави кости и зъби, но и помага за силна имунна система, нормално делене на клетките и функциониране на мускулите.

Витамин D се синтезира от тялото при излагане на пряка слънчева светлина. Когато излагането на слънчевата светлина е много малко /есен-зима/ или е ограничено поради различни причини, организмът има нужда от допълнителен прием на витамин D.

Какво е Витамин D?

Витамин D е мастноразтворим витамин, който се съдържа в някои храни като мазните риби, маслото, жълтъка на яйцата, гъбите или се синтезира при излагане на кожата на въздействието на UV слънчева светлина.  Играе роля при:

 • Поддържане на нормално здраве на костите и зъбите
 • Нормално абсорбиране и усвояване на калция и фосфора от организма
 • Нормално функциониране на мускулите
 • Поддържане на нормални нива на калций в кръвта
 • Нормална функция на имунната система
 • Процесът на клетъчно делене

Препоръчителна биоактивна форма на витамин D

УЛТРА витамин D 1000 IU доставя нужните нива от витамина под формата на D3 /холекалциферол/. Чистотата на продукта отговаря на изискванията за качество на Британската Фармакопея. D3 е препоръчителната активна форма на витамина. Тя е специфичната форма, която се създава в човешкия организъм и поради това е по- ефективна от D2, която се открива в някои добавки.

Витамин D- Слънчевият витамин

Нашият организъм произвежда Витамин D при излагане на слънчева светлина. Интензитетът и продължителността на излагане в много държави са занижени поради дългите зимни месеци. Това е причината, човешкият организъм да произвежда значително по- ниски нива на витамин D през тези периоди. Населението на много държави в Европа има нужда от допълнителен прием на витамин D чрез хранителни добавки, за да се поддържат нужните нива през цялата година.

Като допълнение, човешкият организъм не произвежда витамин D, когато стоим зад прозореца, в колата или у дома, защото UV лъчите не могат да преминат през стъклото. Дори и най- малките и тънки прегради, имащи за цел да предпазят кожата от слънчевите лъчи, значително намаляват възможността за естествено производство на витамин D.

Има изключително много причини, поради които се препоръчва допълнителен прием на Витамин D :

 • Съветите за намаляване на излагането на слънце през лятото водят до намаляване на синтезирането на нужните нива от витамин D по естествен път.
 • Намалено излагане на слънце при определени групи хора, напр. – възрастните, поради религиозни причини, болести или определени професии, хора с по- тъмна кожа /меланинът в тъмната кожа може да намали способността на произвеждане на витамин D/.
 • Определени диети.
 • Нетолерантност към млечни продукти, алергии.

Винаги четете указанията за начина на прием. Както и при употребата на други хранителни добавки, потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение.  Хранителните добавки не могат да заменят разнообразното и балансирано хранене.

Хранителна добавка  таблетки витамин D3

Нутриенти Средно в 1 таблетка % ПДП
Витамин D (D3 1000 IU) 25 µg 500

mg – милиграм, mcg/ µg – микрограм, ПДП – Препоръчителен дневна прием (EC), IU – международни единици

vegi
• Без изкуствени оцветители
• Без консерванти
• Без лактоза, мая
• Не е тестван върху животни
• Подходящ за вегетарианци

Прием

За възрастни над 60 години по една таблетка дневно. Приемете задължително с чаша вода или друга студена напитка. Да не се дъвчи. Да не се надвишава препоръчителната дневна доза. Редовната употреба се препоръчва.

Продуктът се предлага в блистерна опаковка, за да се предпази всяка таблета от влиянието на околната среда.

Продуктът набавя ефективни нива на витамин D и е произведен съгласно стандартите на Добра Производствена Практика.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте бременна, кърмите, под медицинско наблюдение, имате епилепсия, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Съхранявайте под 25°C на сухо място, извън обсега на деца.

Защо е създаден УЛТРА™ Витамин D 1000 IU?

УЛТРА™ Витамин D 1000IU е формулиран внимателно от експертите на Витабиотикс, така че да се осигурят необходимите оптимални за организма нива. Съдържанието на продукта отговаря на завишените изисквания за качество (Британска Фармакопея) и съдържа 25 микрограма витамин D3. Той е особено нужен за поддържане здравето на костите и зъбите. Витамин D се синтезира, когато тялото е изложено на слънчевите лъчи, но поради различни причини този период на излагане може да не е достатъчен, за да се произведат нужните на организма нива.

Кога се препоръчва приема на УЛТРА™ Витамин D 1000 IU?

Витамин D може да се открие в много малко естествени хранителни източници (мазни риби като херинга и сардини, рибен черен дроб, яйца и масло) и в малко храни, които са с добавен витамин D (маргарин, зърнени храни и мляко). Тъй като витамин D е мастноразтворим, съветите за прием на храни с ниска масленост още веднъж намаляват възможността за естествен прием на нужните количества. Нивото, което може да се очаква да се приеме чрез храна на ден  е около 2-3 микрограма. Поради това се препоръчва да се приема допълнително витамин D през хранителни добавки. Съществуват и други основания за това:

 • Препоръките за намаляване на излагане на слънце през лятото водят до намаляване на произвеждането на нужните нива Витамин D по естествен път.
 • Намаленото излагане на слънце при определени групи хора  – напр. при възрастните, поради религиозни причини, болести или определени професии, хора с по- тъмна кожа /меланинът в тъмната кожа може да намали способността за синтезиране на витамин D/.
 • Определени диети
 • Нетолерантност към млечни продукти, алергии.

Какво е необходимо да зная преди да започна прием на УЛТРА™ Витамин D 1000 IU?

Продуктът е хранителна добавка за мъже и жени за допълнителен оптимален прием на витамин D.

УЛТРА™ Витамин D може да се приема едновременно с други медикаменти, защото съдържа средни нива на витамини, които не съдържат хормони или упойващи вещества. Независимо от това ние препоръчваме да се допитате до Вашия лекар в случай че приемате някакви специализирани медикаменти.

Кога и как се препоръчва прием на УЛТРА™ Витамин D 1000 IU?

Една таблетка дневно е препоръчителната дневна доза. Приема се с вода или друга студена напитка, но не и с чай или кафе, защото топлите напитки могат да доведат до преждевременно разтваряне на таблетите. Да не се дъвчат. Да не се надвишава препоръчителната дневна доза.

УЛТРА™ Витамин D 1000 IU може ли да се приема едновременно с други продукти на Витабиотикс?

Това зависи от нивата на Витамин D в тези продукти. Принципно може да се използва едновременно с други медикаменти. Ако нямате нужда от високи нива и приемате други мултивитамини, които съдържат витамин D, може да се допитате до Вашия личен лекар.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти по време на приема на УЛТРА™ Витамин D?

Не са познати неблагоприятни странични ефекти при приема на този продукт. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете лекарска помощ.

Какви са активните съставки на УЛТРА™ Витамин D 1000 IU?

Продуктът съдържа 25 микрограма Витамин D3 (1000 IU).

За хората, които имат проблеми с приема на таблети, има ли някакви съвети или препоръки, които да помогнат за по- лесното поглъщане?

Таблетите на продукта са изключително малки по размер. Въпреки това, ако имате проблем с приема им, можете да ги поставите в хапка храна и така да ги приемете по- лесно.

Някои от Препоръчителните дневни дози ПДД са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво. ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част от населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД. Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници на витамини и минерали. Витабиотикс избягва „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасните, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Винаги четете указанията за начина на прием. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана диета и здравословен начин на живот.

img_336
ULTRA® Витамин С
ULTRA® Витамин D 1000 IU
ULTRA® Витамин D 400 IU
ULTRA® ЦИНК
ULTRA® Витамин B Комплекс
ULTRA® Фолиева Киселина и витамин В12
ULTRA® Л-карнитин и Алфа Липоева к-на
ULTRA® ГИНКО БИЛОБА И ЖЕНШЕН
ULTRA® Коензим Кю10