visionace-plus

Visionace® Плюс

Продуктът представлява двойна опаковка, комбинираща мултивитаминни таблети Вижънейс с капсули Омега-3 съдържащи висококачествено рибено масло и допълнително количество Лутеини и Зеаксантин.

content_plus

Важността на Омега 3 мастните киселини

omega3Омега-3 мастни киселини са специален клас полиненаситени мастни киселини особено важни за човешкия организъм. Те могат да бъдат набавени чрез хранителната диета и най- често чрез растителни масла, ядки, мазни риби като сардина и сьомга. Голям брой научни изследвания в световен мащаб подчертават многобройните ползи на хранителните Омега-3 мастни киселини за много и различни органи и системи като сърцето, мозъка, ставите и костите. Двете най- важни мастни киселини са докохексаенова киселина DHA и ейкозапентаенова киселина EPA. Последните проучвания показват, че те могат да играят важна роля в поддържането на здравето на очите, особено с напредването на възрастта.

DHA и EPA в ретината

figure1

Омега- 3 мастни киселини играят важна структурна и функционална роля в ретината на човешкото око. DHA е съставка на специални клетки в ретината, известни като фоторецептори, отговорни за превръщането на светлината в нервни сигнали. Човешката ретина съдържа над 120 милиона фоторецептори, някои от които са адаптирани за откриване на цвят (колбички) и други да се адаптират към слабата светлина (прътови клетки). Фоторецепторите съдържат най- висока концентрация на DHA в сравнение с всяка друга клетка в тялото, като количеството е повече от 50% от общото количество мастни киселини в човешкия организъм. Трябва да се поддържат адекватни нива на DHA в тялото на човек и съответно в ретината, за да продължи да функционира правилно и да се поддържа добра зрителна острота (яснота на зрението).

Докато DHA е стоял на фокус при повечето научни изследвания за здравето на очите, EPA също играе важна функционална роля в окото и е ангажирана със клетъчните сигнали, които поддържат зрението.

Макулно здраве и стареенето

Макулата е централната част на ретината (съдържаща най- голяма гъстота на фоторецептори), която е отговорна за детайлното, подробното и финно зрение. Ретинните клетки на макулата са особено уязвими по отношение на ефекта на ултравиолетовите лъчи в слънчевата светлина и високото налягане на кислорода, което може да доведе до увреждане на клетките. С течение на времето това може да доведе до стареене на макулата. За предпазване на очите от прекомерната слънчеа светлина и вредните UV лъчи, се препоръчва носене на слънчеви очила с добър клас защитен фактор (E-SPF).

Положителната роля на антиоксидантите, като каротеноидите напр., е добре позната, но сега се разбира, че и Омега-3 мастните киселини могат да помогнат в антиоксидантната защита, тъй като DHA е прекурсор за защитния протеин, който помага за намаляне на оксидативния стрес.

Нещо повече, клетките на ретината се обновяват постоянно и ето защо има постоянна нужда от Омега- 3 мастни киселини и по- специално на DHA. Тъй като те не могат да бъдат произвеждани от организма, липсата им в храната може да има пряк ефект върху нивата им в ретината. За щастие увеличаване на хранителния прием може да помогне за възстановяване на нивата на Омега- 3 в ретината. Признава се, че Омега- 3 мастни киселини са от съществено значение за здравето на очите още от преди раждането чак до старостта.

Влажност на очите

Проблемът с влажността на очите става все по- важен със стареенето. Доказано е, че Омега-3 мастни киселини могат да помогнат при поддържане на по- високи нива на влажност чрез подобряване на качеството и количеството очни секрети.

Значението на Лутеин и Зеаксантин

Лутеин и Зеаксантин принадлежат към клас съединения наричани каротеноиди, естествени антиоксиданти набавяни през растенията (зелените зеленчуци) и водорасли. Консумирани Лутеин и Зеаксантин се включват в ретината на очите и действат като антиоксиданти „изчиствайки“ или неутрализирайки свободните радикали, които пречиняват щети на клетките. Научните изследвания са показали, че тези хранителни вещества може да помогнат за опазване здравето на очите и по- специално частта от ретината известна като макула, която е отговорна за детайлната и финна визия.  Visionace® Плюс съдържат лутеин естери от невен, които имат отлична бионаличност (лесно се абсорбират от тялото).

Разширена комплексна формула

Visionace съдържа висококачествени естествени лутеин естери. Visionace също съдържа богата гама от витамини, минерали и хранителни вещества, като мед и селен, които поддържат нормалното функциониране на имунната система, и тиамин (витамин В1) за нормалната функция на сърцето. Не е необходим прием на друг допълнителен мултивитамин.

Гарантирано качество и чистота

Само най- чисто фармацевтично качество на рибено масло от Норвегия се използва във Visionace® Плюс. За да се осигури максимална полза маслото е внимателно концентрирано, за да увеличи съдържанието на DHA и EPA и е допълнително пречистено. Всяка партида е строго тествана, сертифицирана и е напълно в съответствие със строгите правила EC и WHO за замърсители на околната среда.

made-norway

Комплексна формула с микронутриенти, витамини А, В, цинк, лутеин естери и Omega-3 DHA капсули

Микронутриенти Средно в 1 таблетка % ПДП
ВИТАМИН А (1 000 IU) 300 mcg RE 38
Витамин D (D3 100 IU) 2,5 mcg 50
Витамин E (Естествен източник) 60 mg α-TE 500
Витамин С 150 mg 188
Витамин В1 (Тиамин) 12 mg 1091
Витамин В2 (Рибофлавин) 4,8 mg 343
Витамин В3 (Ниацин) 18 mg NE 113
Витамин В6 10 mg 714
Фолиева киселина 400 mcg 200
Витамин В12 9 mcg 360
Пантотенова киселина 20 mg 333
Желязо 6 mg 43
Магнезий 60 mg 16
Цинк 15 mg 150
Йод 100 mcg 67
Мед 1000 mcg 100
Манган 4 mg 200
Селен 150 mcg 273
Хром 50 mcg 125
Бетакаротен 3 mg
Цитрусови биофлавоноиди 15 mcg
Екстракт от боровинки 60 mg
Лутеин естери/Лутеин 42 mg/ 4 mg
Омега-3 и Лутеин капсула
Рибено масло 600 mg
DHA 300 mg
EPA 60 mg
Лутеин естери/ Лутеин 40 mg/ 8 mg
ПДП – Препоръчителен дневен прием
mcg – микрограм, mg – милиграм

• Без изкуствени оцветители
• Без алкохол-съдържащи консерванти
• Без лактоза или мая
• Не са тествани върху животни
Продуктът е в блистерна опаковка, за да се предпазят таблетите от атмосферните влияния и влажността на въздуха.

Прием

Една таблета и една капсула дневно с или веднага след основното хранене. Приемете с пълна чаша вода или друга студена напитка. Visionace® Плюс трябва да се приема само на пълен стомах. Таблетите не се дъвчат. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Тази комплексна формула замества други добавки и мултивитамини на Visionace®. Не е необходимо да приемате допълнително мултивитамин.

Visionace® Плюс не съдържа упойващи вещества или хормони и се произвежда в съответствие с високите фармацевтични стандарти за контрол на качеството, допълнително към тези, които обикновено се изискват за хранителните добавки.

Хранителна добавка

Хранителните добавки не трябва да заменят разнообразна и балансирана диета и здравословен начин на живот. Както при другите хранителни добавки, преди да използвате, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако сте под лекарско наблюдение, бременна, кърмите, имате епилепсия, заболяване на щитовидната жлеза, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или сте алергични към някоя от съставките (СОЯ). Произведено на място, който може да обработва  ядки.

Продуктът не е подходящ за деца.

Този продукт няма да повлияе на предписанието на лещата при дълекогледство, късогледство и астигматизъм.

Да се съхранява под 25 ° C на сухо място, недостъпно за деца.

Винаги четете указанията на продукта преди употреба. Не превишавайте препоръчителния прием. Както и при други хранителни добавки, потърсете професионален съвет преди да използвате, ако сте бременна, кърмите или страдате от хранителни алергии и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакво заболяване или ако приемате лекарства. Витаминните добавки не са предназначени за лечение или предотвратяване на някакво заболяване. Хранителните добавки не трябва да заменят балансираната и разнообразна диета и здравословния начин на живот. Не приемайте, ако сте алергични към соя.

Защо е създаден Visionace® Плюс?

Продуктът е създаден след задълбочени научни проучвания и представлява пълноценна формула в помощ на доброто зрение. Основната цел на създателите на Visionace® Плюс е да поддържат зравето на ретината и лещите, които се увреждат с възрастта, употребата на алкохол, тютюнопушенето и слънчевите лъчи. Двойната опаковка доставя на организма важните за зрението антиоксиданти като естествени каротеноиди (бетакаротен, алфакаротен, криптоксантин, зеаксантин и лутеин), витамин С и цитрусови биофлаваноиди, плюс допълнително Омега-3 мастни киселини с допълнително количество лутеин и зеаксантин.

Кога се препоръчва приема на Visionace® Плюс?

Препоръчително е употребата на продукта от всеки, който е загрижен за здравето на своите очи. Идеален за използващи лещи и хора работещи постоянно пред компютър.

Колко е чисто рибеното масло използвано във Visionace® Плюс?

Само най- високо качество и чистото на рибено масло произведено в Норвегия е използвано при прозводството на продукта. Всяка партида се тества преди нейното използване, сертифицира в съответствие с изискванията на Европейския съюз и Световната здравна организация и тази за Опазванена околната среда.

Продуктът ще помогне ли срещу състояния като Глаукома и „перде“?

Не. Visionace® Плюс е хранителна добавка за поддържане на доброто здраве на очите и в частност на ретината и лещите. Той няма директна полза върху състояния като глаукома и „перде“. Въпреки това продуктът се използва за поддържане на други аспекти на здравето на очите. Доказан е ефектът върху подобряване на влажността на очите. Специфични хранителни вещества във формулата като витамин С и Е, плюс мед, манган, селен и цинк допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Може ли Visionace® Плюс да се приема едновременно с други лекарства?

Visionace® Плюс може да се приема едновремнно с други медикаменти, защото съдържа само препоръчителни дози на витамини и минерали. Въпреки това, ако вече приемате други предписани витамини или лекарства, потърсете съвета на Вашия лекар преди прием на хранителната добавка.

Visionace® Плюс ще има ли някакъв нежелан ефект в случаите на използването на контактни лещи?

Не, няма никакви нежелани ефекти.

Колко таблети и капсули съдържа една опаковка Visionace® Плюс?

Опаковката съдържа 28 таблети и 28 капсули. Приемът е една таблета и една капсула дневно.

Кога и как трябва да се приема Visionace® Плюс?

Приема се една таблета и една капсула дневно по време или веднага след основнота хранене с пълна чаша вода или друга студена напитка. Приемането им заедно с голямо количество храна забързва процеса на усвояване на съдържанието и намаля вероятността от гадене, което може да се появи при приемането на мултивитамини на празен стомах. Приемайте таблетките и капсулите винаги с достатъчно количество вода за по- бързото им достигане в стомаха. Винаги приемайте добавката само със студена напитка, а не с чай или кафе, за да се избегне преждевременното разтваряне на таблетките.

Има ли някакви страични ефекти по време на приема на Visionace® Плюс?

Не са познати странични ефекти при приема на продукта, ако се спазват указанията за прием. Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Имате затруднения при преглъщането на таблетки?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр. банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Някои от Препоръчителните дневни дози ПДД са над 100%. Това безопасно ли е?

ПДД са изчислени, за предпазване организма от предозиране на някои витамини и минерали. Завишените нива се основават на изследванията показващи, че при поддържане на здравето на очите може да се приемат по-високи нива от определени витамини и минерали, защото те имат важно значение за това.

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.

ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Колко дълго трябва да се приема продукта преди да са налице някакви подобрения?

Резултатите са строго индивидуални. В повечето случаи ние очакваме тези благоприятни ефекти да са налице още след третата седмица на приемане на добавката. Няма ограничения в продължителността на прием на продукта. Не превишавайте препоръчителния дневен прием.

Моля обърнете внимание, че здравните съвети в този сайт не трябва да заместват професионалните съвети на Вашия лекар или здравен консултант.

Visionace® Плюс