wellbaby-сироп

Внимателно балансирана добавка за бебета и деца

За една майка няма нищо по- важно от здравето и правилното хранене на бебето и подрастващо дете. Приемането на всички необходими витамини и минерали в балансирани количества от най- ранна възраст подсигуряват доброто здраве в дългогодишен план.

От създателите на продуктите Прегнакеър, сиропът Wellbaby за бебета и деца е идеален за бебета от 6 месеца до деца на 4 годишна възраст. Той доставя безопасна и балансирана формула от 14 жизненоважни витамини и минерали. Wellbaby за бебета и деца съдържа също така екстракт от швейцарски малц като естествен източник на енергия, правещ вкуса на сиропа особено приятен за вашето дете.

Сиропната формула на Wellbaby за бебета и деца включва важни витамини като А, С и D. Също и витамините от гамата В, минерали, желязо и цинк нужни за растежа на детето, отделянето на енергия и здрава имунна система.

Wellbaby за бебета и деца е създаден имайки предвид нуждите на подрастващия организъм, подсигурява хранителни добавки в нужните нива във времето, когато бебетата и децата имат завишени нужди от такива, за да подпомогнат бързия растеж на организма и изграждането на костната система, мускулите, кръвта и мозъка.

За да избегнете разливане на сиропа и за повече удобство, ние препоръчваме да смесите сиропа с млякото и водата на детето.

Мозък и Очи

Витамините от В групата заедно с желязото и цинка играят важна роля за правилното функциониране на мозъка. Желязото е от особено значение за нормалното развитие на мозъка, учението и паметта. Той е част от хемоглобина в червените кръвни тела, помага за придвижването на кислорода от дробовете до всички телесни тъкани, включително и мозъка. Желязото е и ко-фактор за редица ензими включени в енергийния метаболизъм.

Цинкът е включен в редица процеси на организма като синтезирането на ДНК, протеиновия и въглехидратния метаболизъм, растежа на костите, изграждането на кожата, играе важна роля за имунната система.

Освобождаване на енергия

Wellbaby за бебета и деца съдържа 500 милиграма екстракт от швейцарски малц като източник на енергия. Подрастващите имат нужда от витамините от В групата, за да преобразуват въглехидратите от храната в енергия.

Здрави  кости

Wellbaby за бебета и деца включва във формулата си витамин D3 и минерали като цинк за подпомагане на бързия растеж на детския организъм, изграждане на здрава костна система, растеж на зъбите. Нуждата от калций в този период е значителна поради бързото израстване на костите. Абсорбцията на калций и фосфор в организма е повлияна от редица други нутриенти, включително витамин D.

Изграждане на кръвта

Желязото, витамин В12 и фолиевата киселина са важни за хемоглобина и изграждането на здрава кръв, пренасянето на кислород и други хранителни добавки през кръвоносната система.

Какво е когнитивно развитие?

baby02Лесно е да забележим промените в теглото и ръста на бебето и детето в процеса на растежа. Но не е така лесно да видим какво се случва с мозъка, а той се развива от момента на раждането с невероятна бързина.

С времето мозъкът на бебето ще развие уменията на възприятие, мислене, памет, език и физическа координация на движенията и процесът на постепенното усвояване на тези умения се нарича когнитивно развитие.

Още доводи да дадете мултивитаминния сироп Wellbaby на детето си:

 • Формула базирана на най-новите научни изследвания, с безопасни нива на нутриенти внимателно подбрани за специфичните нужди на растящите деца.
 • Мултивитаминният сироп  Wellbaby за бебета и деца е произведен спазвайки високите стандарти за качество на добрата производствена практика GMP (Good Manufacturing Practice).
 • Не съдържа никакви изкуствени оцветители, овкусители и подсладители.
 • Не съдържа лактоза, сол, алкохол или мая.
 • Подходящ за вегетарианци.
 • Не е тестван върху животни.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако детето ви страда от някаква форма на хранителна алергия или епилепсия или е под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Ако разлеете течността върху детето, избършете я веднага. В много редки случаи, деца с определена висока чувствителност може да изпитат слабо временно зачервяване на кожата; ако това се случи, като предпазна мярка преустановете приема.

Мултивитаминен сироп Wellbaby за бебета и деца

Сироп с витамини и минерали и екстракт от малц за бебета и деца

Съставки В 5 ml % ПДД
Витамин А – 443IU 133mcg 17
Витамин D3 (D3 400IU) 10mcg 200
Витамин Е 5mg α-TE 42
Витамин С 30mg 38
Тиамин (Витамин В1) 0.5mg 45
Рибофлавин (Витамин В2) 0.8 mg 57
Ниацин (Витамин В3) 6mg NE 38
Витамин В6 0.5mg 36
Фолиева киселина 80mcg 40
Витамин В12 1mcg 40
Пантотенова киселина 2mg 33
Цинк 2.5mg 25
Желязо 4mg 29
Мед 150mcg 15
Малцов екстракт 500mg

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДД– Препоръчителна дневна доза (EC)

Препоръчителен прием

Използвайте мерителната лъжичка за отмерване на необходимото количество. Смесете с млякото или водата на детето.

Бебета и деца ( 6 месеца  – 4 години)- 5 милилитра- една чаена лъжичка дневно.

При желание, за деца от 3 до 4 години, сиропът може да се приема директно от мерителната лъжичка.

Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Сиропът Wellbaby може да се приема непосредствено преди хранене и така всяко останало количество в устата на детето (по зъбите или венците) ще се преглътне с храната. Мийте лъжичката след всеки прием (не използвайте стерилизатор или миялна машина). Wellbaby е специално създаден за бебета и малки деца. Не използвайте, ако предпазния пръстен на капачката е счупен или повреден в момента на покупката.

Съхранявайте в хладилник след отваряне и използвайте в рамките на 8 до 10 седмици.

РАЗКЛАТЕТЕ ДОБРЕ ПРЕДИ УПОТРЕБА.

Никакви изкуствени оцветители не са използвани в мултивитаминния сироп Wellbaby и поради това някаква промяна в цвета дължаща се на естествените съставки като малц, може да се появи.

Естествено потъмняване на цвета на сиропа може да се появи след отварянето му и това се дължи на съдържащото се в него желязо. Това не влияе по никакъв начин на активността на съставките или качеството на продукта. Произведен на място, което може да обработва ядки.

 • Без изкуствени подсладители, оцветители или овкусители
 • Без сол или мая
 • Без алкохол
 • Без лактоза
 • Подходящ за вегетарианци
 • Мултивитаминният сироп за бебета и деца Wellbaby не е тестван върху животни

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако детето ви страда от някаква форма на хранителна алергия или е алергично към някоя от съставките (ЕЧЕМИК), има епилепсия, хемохроматоза или е под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Ако разлеете течността върху детето, избършете я веднага. В много редки случай, деца с определена висока чувствителност може да изпитат слабо временно зачервяване на кожата; ако това се случи, като предпазна мярка преустановете приема. Избягвайте контакт с дрехи или материи, които може да се оцветят.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози може да е вредно за много малки деца. Да се съхранява в сухо помещение с температура под 25 °С, на недостъпно за деца място. За да отворите бутилката, натиснете и завъртете обезопасената капачката. Съхранявайте шишето здраво затворено и в хладилник след отваряне. Да се използва в рамките на 8 до 10 седмици след отваряне. Не използвайте, ако предпазната капачката е счупена или повредена в момента на покупката.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако детето ви страда от някаква форма на хранителна алергия или е алергично към някоя от съставките (ЕЧЕМИК), има епилепсия, хемохроматоза или е под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Ако разлеете течността върху детето, избършете я веднага. В много редки случаи, деца с определена висока чувствителност може да изпитат слабо временно зачервяване на кожата; ако това се случи, като предпазна мярка преустановете приема.

Защо се счита, че децата и бебета може да имат полза от хранителна подкрепа?

Проучвания показват, че някои деца не получават необходимото количество от определени нутриенти като желязо, цинк, витамин А и D. Много подрастващи, които са достатъчно големи за твърда храна не приемат препоръчителните 5 порции плодове и зеленчуци на ден и така може да не получат всички важни нутриенти, от които се нуждаят за добро здраве и развитие в дългосрочен план. Някои храни може да имат по-ниска хранителна стойност на нутриенти, отколкото очакваме поради редица фактори, вкл. съвременнитите селскостопански практики, продължителността на съхранение на свежите храни в магазините или прекалената термична обработка, която унищожава някои нутриенти. Затова е важно да насърчаваме здравословното хранене и начин на живот на по-малките деца като отправна точка за добро здраве и положителни хранителни навици за по-късно в живота.

От създателите на продуктите Pregnacare, сиропът Wellbaby е създаден специално за бебета от 6 месеца до деца на 4 годишна възраст. Той доставя безопасна и балансирана формула от 14 жизненоважни витамини и минерали. Wellbaby за бебета и деца съдържа също така екстракт от швейцарски малц като естествен източник на енергия.
Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

Колко милилитра е мултивитаминният сироп Wellbaby за бебета и деца?

Едно шише съдържа 150 милилитра, достатъчно за 30 дневен прием от 5 мл на ден.

Кога и как трябва да се приема мултивитаминния сироп Wellbaby за бебета и деца?

Бебета и деца от 6 месеца-до 4 години: 5 мл на ден, смесени с млякото или водата на детето.

По желание, за деца от 3 до 4 години, сиропът може да се приема директно от мерителната лъжичка.

Важно е да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Сиропът Wellbaby може да се приема непосредствено преди хранене и така всяко останало количество в устата на детето (по зъбите или венците) ще се преглътне с храната.

Има ли някакви неблагоприятни странични ефекти при използването на мултивитаминния сироп Wellbaby за бебета и деца?

Продуктът няма познати странични ефекти при условие, че бъде ползван в съответствие с указанията за прием. Не надвишавайте препоръчителните дози. При предозиране веднага потърсете съвет от Вашия лекар. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако детето Ви страда от някаква форма на хранителна алергия или е алергично към някоя от съставките (ЕЧЕМИК) или е под специално лекарско наблюдение.

Може ли да се използва едновременно с други продукти от гамата на Витабиотикс?

Калцият е особено важен минерал за поддържането на здрава костна система и бързо растящите деца имат голяма нужда от него. Мултивитаминният сироп Wellbaby е формулиран по такъв начин, че може да се приема от деца над 3 години заедно с продукта Osteocare Сироп на Витабиотикс.

Кои са активните съставки?

Вижте информацията за състава на продукта.

Продуктът подходящ ли е за вегетарианци?

Да, Wellbaby Сироп за бебета и деца е подходящ за вегетарианци. Моля, обърнете внимание, че  Wellbaby не е подходящ за вегани поради използвания в продукта витамин D (холекалциферол), който се набавя от естествен ланолин от овча вълна.

Продуктът тестван ли е върху животни?

Не. Както всички други продукти на Витабиотикс сиропът Wellbaby не е тестван върху животни.

 

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако детето ви страда от някаква форма на хранителна алергия или е алергично към някоя от съставките (ЕЧЕМИК), има епилепсия, хемохроматоза или е под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Ако разлеете течността върху детето, избършете я веднага. В много редки случаи, деца с определена висока чувствителност може да изпитат слабо временно зачервяване на кожата; ако това се случи, като предпазна мярка преустановете приема.

Wellbaby® Капки
Wellbaby® Сироп