Пълноценен мултивитамин с минерали и вегетарианско ленено масло за деца

Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене са произведени съобразно специфичните нужди на децата, за да осигурят богата гама от 24 нутриенти за ежедневна хранителна подкрепа. Имат естествен вкус на портокал и лимон.

Формулата включва витамините A, C и D, както препоръчва Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство, което съветва всички деца до 5-годишна възраст да получават добавка, която съдържа тези витамини.

Друга правителствена препоръка е всеки на възраст над 5 години да обмисли приемането на дневна добавка с витамин D. Източник: NHS Choices

За здрава имунната система

Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене съдържат витамин D, който допринася за нормалната функция на имунната система при децата. Таблетите включват и ботанически съставки, като цитрусови биофлавоноиди, естествени каротеноиди и вегетарианско ленено масло.

Подкрепа за бързото развитие

Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене съдържат йод, който допринася за нормалния растеж на децата, плюс витамин D, също необходим за растежа и развитие на костите на децата. Витамин D в Wellkid Имун е включен под формата на витамин D3 (холекалциферол), който се произвежда естествено от кожата при излагане на пряка слънчева светлина.

Калцият е основен минерал, необходим за нормален растеж и развитие на костите при децата. Той обаче не присъства във формулата на Wellkid Имун Мултивитамини, тъй като не е възможно да се включи правилното достатъчно количество в една таблетка. За майки, особено загрижени за нормалното здраве на костите на своите деца, препоръчваме Wellkid Сироп с калций или Остеокеър Сироп, които може да се приемат спазвайки указанията на продуктите, заедно с Wellkid Имун и съдържат калций и витамин D.

Предизвикателствата на здравословното хранене

Растежът е особено бърз през първите 12 години от живота на детето. Непрекъснатото развитие на костите, мускулите, кръвта и мозъка означава, че децата имат висока потребност от хранителни вещества спрямо размера на тялото. Да отговорим и задоволим тези изисквания понякога може да се окаже предизвикателство, тъй като е много често децата да са придирчиви и претенциозни към храната. Може да откриете, че детето  отказва да яде определени храни, не харесва определени текстури или вкусове или че не желае да опитва нови храни. Добрата новина е, че децата обикновено преминават или „израстват“ тази фаза, но междувременно хранителните добавки като таблетките за дъвчене Wellkid Имун могат да помогнат да осигурите пълноценен хранителния прием на необходимите нутриенти като част от балансираната диета.

Правителствените национални хранителни проучвания показват, че диетите на децата могат да бъдат с ниско съдържание на хранителни вещества, като напр. желязо, което допринася за нормалното когнитивно развитие на децата. Това е особено важно за вегетарианците, тъй като желязото от немесните източници може да не се усвоява толкова лесно от организма. Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене са формулирани с умерени нива на желязо и са подходящи за вегетарианци.

Още предимства на Wellkid Имун Мултивитамини:

  • Формула, базирана на най-новите научни изследвания. С нива на хранителните вещества, внимателно оптимизирани за специфичните нужди на растящите деца.
  • Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене се произвеждат спазвайки високите стандарти на GMP (Good Manufacturing Practice) за контрол на качеството.
  • С вкусен натурален аромат на портокал и лимон.
  • Wellkid Имун съдържа сукралоза и ксилитол от естествен източник. Сукралозата е подсладител, който има вкуса на захарта и се прави от захар, но без калориите. Ксилитолът е естествен подсладител, който е нежен към зъбите и не им вреди.
  • Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене не са тествани върху животни.
  • Не съдържат изкуствени аромати, оцветители, консерванти, лактоза, глутен или мая.

Дъвчащ мултивитамин с минерали и вегетарианско ленено масло за деца от 4 до 12 години

Нутриенти

Средно за 1  таблета

% EC NRV*

Ленено масло на прах 114 mg
Цитрусови Биофлавоноиди 10 mg
Бетакаротен 2 mg
Екстракт от гроздови семена еквивалент на 100 mg
Витамин A (1333 IU) 400 µg 50
Витамин D (като D3 500 IU) 12,5 µg 250
Витамин E (естествен източник) 10 mg 83
Витамин C 60 mg 75
Витамин B1 (Тиамин) 0.9 mg 82
Витамин B2 (Рибофлавин) 0.8 mg 57
Витамин B3 (Ниацин) 9 mg 56
Витамин B6 0.7 mg 50
Фолиева киселина 150 µg 75
Витамин B12 3 µg 120
Биотин 25 µg 50
Пантотенова киселина 4 mg 67
Магнезий 75 mg 20
Желязо 7 mg 50
Цинк 7.5 mg 75
Мед 250 µg 25
Манган 0.3 mg 15
Селен 30 µg 55
Хром 10 µg 25
Йод 110 µg 73

*NRV – Референтна стойност на хранителните вещества, µg – микрограм, mg – милиграм, IU – международни единици.

Съставки:

Sweeteners: Sucralose & Xylitol (Sodium Carboxymethylcellulose), Magnesium Hydroxide (Pregelatinised Starch), Flaxseed Oil Powder (Maltodextrin, Tapioca Starch, Antioxidants: Mixed Natural Tocopherol, Ascorbic Acid & Ascorbyl Palmitate), Flavourings: Natural Orange Flavouring (Maltodextrin, Silicon Dioxide, Antioxidant: Alpha Tocopherol) & Natural Lemon Flavouring (Maltodextrin, Acacia Gum, Sucrose, Glyceryl Triacetate, Antioxidant: Alpha Tocopherol), Vitamin C (Ascorbic Acid [Carriers: Hydroxypropylmethylcellulose & Tartaric Acid]), Maltodextrin, Ferrous Fumarate (Mono & Diglycerides of Fatty Acids), Anti-caking Agents: Stearic Acid, Magnesium Stearate & Silicon Dioxide, Niacin (as Nicotinamide [Mono & Diglycerides, Silicon Dioxide]), Citric Acid, Zinc Oxide (Mono & Diglycerides), Citrus Bioflavonoids, Vitamin E (D-Alpha Tocopheryl Acid Succinate) (from Soya), Betacarotene (Carriers: Starch, Water, Antioxidant: DL-Alpha Tocopherol), Pantothenic Acid (as Calcium Salt), Vitamin A (as Acetate [Carriers: Acacia Gum, Sucrose, Starch, Tricalcium Phosphate, Antioxidant: DL-Alpha Tocopherol]), Thiamin (Vitamin B1 as Mononitrate [Mono & Diglycerides]), Vitamin D3 (Cholecalciferol [Carriers: Acacia, Sucrose, Maltodextrin, Corn Starch, Medium Chain Triglycerides, Antioxidant: DL-Alpha Tocopherol]), Vitamin B6 (Pyridoxine HCl [Mono & Diglycerides]), Riboflavin (Corn Starch, Mono & Diglycerides), Grapeseed Extract (Maltodextrin), Manganese Sulphate, Copper Sulphate, Folic Acid (as Pteroylmonoglutamic Acid), Potassium Iodide, Sodium Selenite, Chromium Trichloride, D-Biotin, Vitamin B12 (Cyanocobalamin). Allergy Advice: For allergens, see ingredients in bold.

Хранителните добавки не трябва да заменят разнообразната и балансирана диета и здравословен начин на живот. Както и при други хранителни добавки, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да дадете мултивитамина на детето си, ако то е под лекарско наблюдение, има хранителни алергии или алергия към някоя от съставките (СОЯ). Не приемайте, ако сте алергични към соя. Прекомерната употреба може да има слабителен ефект. Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Прием:

Деца (4-12 години): Сдъвчете една таблетка на ден

За предпочитане приемете с основно хранене. Тези таблетки за дъвчене не са предназначени да се поглъщат цели. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Не давайте на деца под 4 години. Не е необходимо да приемате допълнителен мултивитамин.

  • Без изкуствени оцветители и овкусители
  • Без мая и лактоза
  • Wellkid не е тестван върху животни
  • Подходящ за вегетарианци

Хранителна добавка

Хранителна добавка с подсладител. Хранителните добавки не трябва да заместват разнообразната и балансирана диета и здравословен начин на живот. Както и при други хранителни добавки, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да дадете мултивитамина на детето си, ако то е под лекарско наблюдение, страда от епилепсия, нарушения на щитовидната жлеза, хемохроматоза, има хранителни алергии или е алергично към някоя от съставките (СОЯ). Произведено на място, което може да обработва и ядки.

Прекомерната употреба може да има слабителен ефект.

Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място.

Защо хранителните добавки може да са полезни за децата?

Проучвания от здравни правителствени организации във Великобритания показват, че детските диети понякога могат да бъдат с ниско съдържание на хранителни вещества като желязо, витамин А и витамин D. Много деца също не приемат препоръчителните 5 порции плодове и зеленчуци на ден и може да не получават всички жизненоважни съставки, от които се нуждаят за дългосрочно здраве и пълноценно развитие. Някои храни могат да имат по-ниско от очакваното хранително съдържание и да са с ниско съдържание на някои микронутриенти в резултат на няколко фактора, включително съвременни селскостопански практики, продължителното съхранение на „прясната“ храна, преди да бъде продадена в някои магазини и прекомерната термична обработка, която може да доведе до разрушаването на някои ценни хранителни вещества. Важно е да се насърчават здравословната диета и начин на живот при децата и положителните навици за хранене и физически упражнения, които да се запазят и в по-късните етапи от живота. Разбира се, хранителните добавки не са заместител на здравословната и балансирана диета!

Колко таблети съдържа една опаковка?

Една опаковка Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене съдържа 30 таблетки, достатъчни за едномесечен прием.

Как и кога трябва да се приемат Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене?

За деца на възраст 4-12 години. Сдъвчете една таблета Wellkid Имун Мултивитамини на ден, за предпочитане с основното хранене. Тези таблети не са предназначени да се поглъщат цели. Продуктът не трябва да се дава на деца под 4-годишна възраст. Да не се превишава препоръчителния дневен прием.

Има ли някакви нежелани странични ефекти от приема на мултивитамините Wellkid Имун?

Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене нямат известни нежелани странични ефекти, когато се приемат според указанията. Не превишавайте препоръчителния дневен прием. В случай на предозиране, незабавно потърсете лекарска помощ. Както при всички добавки, потърсете професионална консултация преди употреба, ако детето Ви е под лекарско наблюдение или страда от хранителни алергии. Wellkid Имун Мултивитамини не съдържа захар, а естествените подсладители сукралоза и ксилитол. Сукралозата е подсладител, който има вкуса на захарта и се прави от захар, но без нейните калории. Ксилитолът е естествен подсладител, който е нежен към зъбите и не им вреди. Прекомерната му консумация може да доведе до слабителен ефект.

Препоръчителен ли е приемът на Wellkid Имун заедно с други продукти на Витабиотикс?

Калцият е основен минерал, необходим за нормален растеж и развитие на костите при деца. Той обаче не е включен във формулата на Wellkid Имун Мултивитамини, тъй като не е възможно да се прибави правилното необходимо количество в една таблетка.

Вместо да се включи само минимално количество калций в състава на Wellkid Имун, продуктът е така формулиран че да е възможен прием едновременно с Wellkid Сироп с калций или Остеокеър Сироп, спазвайки указанията на продуктите, които съдържат калций и витамин D за нормалното здраве на костите.

Wellkid Имун Мултивитамини подходящи ли са за вегетарианци?

Да. Wellkid Имун Мултивитамини съдържат ленено масло като вегетариански източник на Omega-3 и поради това са подходящи за вегетарианци.

Кои са активните съставки?

Моля вижте информацията за състава на продукта.

Wellkid Имун Мултивитамини за дъвчене вредят ли на зъбите?

Wellkid Имун Мултивитамини не съдържат захар, а естествените подсладители сукралоза и ксилитол. Сукралозата е подсладител, който има вкуса на захарта и се прави от захар, но без нейните калории. Ксилитолът е естествен подсладител, който е нежен към зъбите и не им вреди.

Тествани ли са върху животни?

Не, както и всички останали продукти на Витабиотикс, Wellkid Имун Мултивитамини не са тествани върху животни.

Някои от референтните стойности на хранителните вещества са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до референтните стойности. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.
Препоръчителните дневни дози (ПДД) е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Wellkid IMMUNE