wellman-conception

Wellman® Зачеване

Информация за продукта

conception02Когато двойката реши да прави опити за бебе, не само жената трябва да следи за своята хранителна диета и начин на живот, за да поддържа здравето си и да подпомогне зачеването.

Wellman Зачеване е част от гамата Wellman на Витабиотикс, марка номер 1 за хранителни добавки за мъже във Великобритания. Много мъже в наши дни разбират важността да „влязат във форма“ и да подобрят начина си на живот, когато правят опити за бебе с партньорката си. Wellman Зачеване признава, че репродуктивното здраве на мъжете има свои специфични нужди.

Wellman Зачеване e разработен така, че да достави пълноценна комбинация от витамини, минерали и биоактивни нутриенти за цялостна подкрепа на здравето и виталността, включвайки и специфични съставки за репродуктивната дейност и фертилността. Приемът е една таблетка дневно като неразделна част от здравословния начин на живот, препоръчително три месеца преди опитите за бебе. Съответстващата добавката от гамата за жени Pregnacare Зачеване е специално създадена за Вашата партньорка и включва Витамин В12, Витамин D и 400mcg Фолиева киселина (ВитаминВ9).

Фертилност и репродуктивна дейност

conception01Формулата на Wellman Зачеване включва специфични съставки, като цинк например, които подпомагат фертилността и репродуктивната дейност. Цинкът и Витамин С помагат в предпазването на клетките от оксидативен стрес, който пречи на здравословното производство на сперматозоиди, тъй като те могат да бъдат увредени от свободните радикали. Тези нутриенти също помагат за нормалното функциониране на имунната система.

Цинкът е може би един от най-важните минерали за мъжката репродуктивна система, защото спермата съдържа 100 пъти повече цинк отколкото кръвта. В действителност всяка еякулация има около 5mg цинк; което е половината от препоръчителния дневен прием. Поради това 15mg цинк е включен във формулата на продукта.

Зачеване и образуване на сперматозоиди (сперматогенеза)

Витамин В6 помага за регулиране на хормоналната активност;

Цинкът помага в поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта;

Селенът помага за нормалното образуване на сперматозоиди;

Желязото, Фолатът, Магнезият и Витамин В12 са важни за деленето на клетките;

Витамин А има роля в процеса на клетъчната специализация.

Здраве и добър тонус

Витамините А, С и D помагат за доброто функциониране на имунната система. Витамин В12 и В6 допринасят за нормалното образуване на червени кръвни клетки и намаляване на умората и отпадналостта, и работата на нервната система. Желязото също помага за нормалната функция на червените кръвни клетки и хемоглобина при преноса на кислород и кръв до органите на тялото ни. Формулата на Wellman Зачеване включва и други важни съставки като Екстракт от перуанска Мака, Ко-ензим Q10, Ликопен, екстракт от сибирски Жен Шен и екстракт от борова кора.

Wellman Зачеване Формула

Съвременна формула витамини и минерали за мъже

Нутриенти Средно в една таблета % ПДП
Екстракт от перуанска Мака 250 mg
Екстракт от ликопен 1,5 mg
Екстракт от борова кора 30 mg
Октакозанол 3 mg
Инозитол 40 mg
L-глутатион 2,5 mg
L-аргинин 10 mg
Екстракт от сибирски Жен Шен 30 mg
Ко-ензим Q10 2 mg
L-Карнитин Тартарат 50 mg
Цитрусови Биофлавоноиди 10 mg
Витамин А (2500 IU) 750 µg RE 94
Витамин D (D3 600 IU) 15 µg 300
Витамин Е 30 mg α-TE 250
Витамин C 90 mg 113
Витамин B1 (Thiamin) 12 mg 1091
Витамин B2 (Riboflavin) 5 mg 357
Витамин B3 (Niacin) 18 mg NE 113
Витамин B6 10 mg 714
Фолиева киселина 400 µg 200
Витамин B12 75 µg 3000
Биотин 150 µg 300
Пантотенова киселина 10 mg 167
Магнезий 60 mg 16
Желязо 6 mg 43
Цинк 15 mg 150
Мед 1000 µg 100
Манган 0,5 mg 25
Селен 150 µg 273
Хром 50 µg 125

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДП – Препоръчителна дневна доза (EC)

Прием

Една таблета на ден с основното хранене.

Изпийте с чаша вода или студена напитка. Не се дъвчат. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Да се приема само на пълен стомах. Пълноценната формула на продукта замества приема на всякакви други витамини или хранителни добавки.

  • Без изкуствени оцветители
  • Без глутен
  • Без консерванти
  • Без сол или мая
  • Не е тестван върху животни
  • Подходящ за вегетарианци
  • Wellman може да се приема толкова дълго колкото е необходимо

Хранителна добавка

Хранителните добавки не са заместител на балансираната и разнообразна хранителна диета и здравословен начин на живот. Потърсете професионален съвет преди прием на хранителната добавка, ако страдате от хранителна алергия. Не ползвайте продукта, ако сте алергичен към соя. Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване. Да се приема само на пълен стомах. Да се съхранява в сухо помещение под 25°C, на недостъпно за деца място

Винаги четете указанията за прием на продукта. Както и при употребата на други хранителни добавки, потърсете професионален съвет преди ползване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Не ползвайте продукта, ако сте алергичен към соя. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Wellman Зачеване Често задавани въпроси

Защо е създаден Wellman Зачеване?

Wellman Зачеване е създаден, за да достави пълноценна комбинация от витамини, минерали и биоактивни нутриенти за цялостна подкрепа на здравето и виталността, включвайки и специфични съставки за репродуктивната дейност и фертилността(витамин В12 и В6 помагат за освобождаването на енергия, а цинкът и други специфични съставки подпомагат репродуктивната функция).

Защо храненето е важно за мъжкото репродуктивно здраве?

Формулата на Wellman Зачеване включва специфични съставки, като цинк например, които подпомагат фертилността и репродуктивната дейност. Цинкът и Витамин С помагат в предпазването на клетките от оксидативен стрес, който пречи на здравословното производство на сперматозоиди, тъй като те могат да бъдат увредени от свободните радикали. Цинкът е може би един от най-важните минерали за мъжката репродуктивна система, защото спермата има 100 пъти повече цинк отколкото кръвта. В действителност всяка еякулация съдържа около 5mg цинк; което е половината от препоръчителния дневен прием. Поради това 15mg цинк е включен във формулата на продукта. Витамин В6 помага за регулиране на хормоналната активност и заедно с цинка съдействат за поддържане на нормални нива на тестостерон в кръвта. Селенът помага за нормалното образуване на сперматозоиди, а Желязото, Фолатът, Магнезият и Витамин В12 са важни за деленето на клетките. Витамин А има роля в процеса на клетъчната специализация.

Кога се препоръчва прием на Wellman Зачеване?

Приемът на Wellman Зачеване трябва да започне, когато започнат и опитите да имате бебе, в идеалния случай от 3 до 6 месеца преди този момент.

Какво трябва да знам преди да започна прием на Wellman Зачеване?

Wellman Зачеване е хранителна добавка. Тя e разработена от екип експерти, включително и високо квалифицирани фармацевти и диетолози, базирана на научни изследвания и цели да подпомогне репродуктивното мъжко здраве. Пълноценната формула на продукта замества приема на всякакви други витамини или хранителни добавки.

Може ли Wellman Зачеване да се ползва в комбинация с лекарствени медикаменти?

Wellman Зачеване може да се използва в комбинация с лекарствени медикаменти, защото съдържа балансирани нива на витамини и минерали. Моля посъветвайте се с Вашия личен лекар или фармацевт, ако желаете някакъв специфичен съвет или сте под специално лекарско наблюдение, приемате някакви други предписани добавки или лекарства.

За колко дни е една опаковка Wellman Зачеване?

Една опаковка Wellman Зачеване съдържа 30 таблети; препоръчителният прием е една таблета дневно.

Как и кога трябва да се приема Wellman Зачеване?

Препоръчителният прием е 1 таблета на ден с основно хранене. Изпийте с чаша вода или студена напитка. Трябва да се приема само на пълен стомах. Не се препоръчва таблетите да се дъвчат, защото не са формулирани като таблети за дъвчене. Продуктът е подходящ за вегетарианци.

Има ли нежелани странични ефекти от приема на Wellman Зачеване?

Не са известни никакви странични неблагоприятни ефекти от приема на Wellman Зачеване. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от специалист.

Има ли хранителна добавка, която моята партньорка може да приема?

Да. Pregnacare Зачеване е специално разработен от експертите на Витабиотикс да подпомага хранителните нужди на жените, които се опитват да заченат. Продуктът е формулиран на базата на световни проучвания показващи, че определени нутриенти могат да имат важно значение в подкрепата на доброто репродуктивно здраве. Pregnacare Зачеване осигурява пълноценна, внимателно балансирана палитра от микронутриенти, които помагат на репродуктивната система на жените и включва витамини и минерали като желязо, цинк, витамин В12 и 400mcg фолиева киселина, точното количество, препоръчително за всички жени, които правят опити за бебе.

Кои са активните съставки?

Моля вижте информацията за състава на продукта.

Някои нива на препоръчителния дневен прием (ПДП)на витамини и минерали надхвърлят 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.

ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.