wellwoman-vegan

Wellwoman Веган

Нашата първа пълноценна хранителна добавка формулирана специално за жени спазващи вегетарианска или веганска  хранителна диета.

Хранителна подкрепа за вегетарианци и вегани

vegan-nutsWellwoman Веган е формулирана специално за жени спазващи вегетарианска или веганска хранителна диета. Със своите 23 нутриенти, добавката от гамата Wellwoman, бранд No1сред добавките за жени във Великобритания, доставя уникална мултивитаминна подкрепа за вегетарианци и вегани.

Wellwoman Веган е официално регистрирана и одобрена от Веган обществото и Вегетарианското общество във Великобритания.

Има основателни доводи подкрепящи тезата, че жените спазващи веган и вегетариански начин на живот може да се нуждаят от прием на нутриенти.

Намалените нива на цинк в хранителен режим на вегетарианците са по-често срещани. Научно доказано е, че цинкът допринася за нормалната функция на имунната система, поддръжката на здрава кожа, коса и нокти.

Тялото ни се нуждае от витамин В12 за нормалното образуване на червени кръвни телца и здрава имунна система. Обикновено ние си набавяме този витамин от храните с животински произход и поради това, допълнителен прием на В12 под формата на хранителна добавка, често се препоръчва на веганите и вегетарианците.

veganЧаст от растящо общество

Много хора избират вегетарианството или веганството за по-здравословен начин на живот и/или етични и морални съображения.

Смята се, че 2% от населението на Великобритания са вегетарианци, което е около 1.2 милиона души. По данни на Общността на веганите поне 542 000 човека във Великобритания са вегани, като броят им е нараснал значително през последните 10 години. (Vegan Society, 2017).

Специална добавка само за жени

Жените, като група, имат по-високи нужди от желязо от мъжете, отчасти поради загубата на кръв по време на месечния цикъл. Най-често срещаният източник на желязо е червеното месо и ето затова спазвайки вегетарианска или веганска диета е важно да се уверите, че получавате достатъчно желязо от друг източник. Желязото допринася за нормалното образуване на червените кръвни телца и хемоглобина, особено важно по време на месечния цикъл.

Естествените източници на витамин В12 са главно от животински продукти като риба, птиче месо, говеждо месо, яйца, мляко и млечни продукти. Като цяло той не се среща в растителните храни и поради това е важно да се набавя от допълнителен източник. Витамин В12 също участва в образуването на червените кръвни телца и нормалното освобождаване на енергия в организма.

Wellwoman Веган е специално разработен да доставя по-високи дневни препоръчителни нива на желязо и витамин В12 в сравнение с Wellwoman Оригинал.

Wellwoman Веган съдържа и витамин В6, който помага за регулиране на хормоналната активност. Формулата включва и 400mcg фолиева киселина за нормален растеж на майчината тъкан по време на бременността, което е особено важно, ако планирате бременност или може да сте бременна и тиамин (В1), който помага за функционирането на нервната система и нормална умствена дейност.

Общо добро физическо състояние и здраве

Витамин D играе важна роля за общото добро физическо състоя и здраве. Той помага за поддържането на здрави кости, зъби и нормална функция на имунната система. Най-честият източника на витамин D е с животински произход под формата на D3 от мазни риби, масло и яйчен жълтък. Wellwoman Веган доставя 10µg от вегетарианската и веган форма на витамин D2, точното количество препоръчвано от Министерството на здравеопазването във Великобритания.

Wellwoman Веган съдържа и билките вечерна иглика и пореч, още позната като „лечебна краставица“, в уникална прахообразна форма, която позволява включването им в таблетка, като не се налага използването на отделна капсулна опаковка.

Живей живота си добре

Напрегнатото ежедневие, съвместявайки работа, семейство и социални ангажименти може често да ни накара да почувстваме нужда от малко допълнителна подкрепа. Wellwoman Веган съдържа витамин С, желязо и мед, които помагат за освобождаването на енергия в организма. Във формулата също е включен и фолат, който води до намаляване на умората и отпадналостта и помага да се представим в най-добра си форма.

Кожа, коса, нокти

Всички искаме да имаме възможно най-добър външен вид, но и да сме в най-добро здраве – „отвътре и отвън“. Ние от Витабиотикс знаем, че това, което приемаме в тялото си има огромно въздействие върху нашето здраве и външен вид.

Витамин С е ко-фактор в синтеза на колаген в организма, веществото, което пази кожата ни еластична. Wellwoman Веган съдържа витамин С и така помага за нормалното образуване на колаген за здрава и еластична кожа. Добавката включва и селен и цинк за поддържането на здрави коса и нокти.

Какво точно значат термините „вегетарианец и веган“ и как се определят те самите?

Тези термини имат широка популярност, но знаем ли точно какво значат?

Вегетарианец е човек, който се храни с продукти с неживотински произход, с или без млечни продукти, мед и/или яйца. Вегетарианецът не се храни с нищо, което съдържа или е било произведено с продукт съдържащ или създаден от която и да е част от живо или мъртво животно. (Vegetarian Society, 2017).

Веганството е доста по-стриктно. Дефиницията на Веганството е: „ Философия и начин на живот, които целят да изключат най-много доколкото това е възможно и осъществимо всички форми на експлоатация на и жестокост към животните за храна, облекло или за всякакви други цели; и по този начин насърчава разработването и използването на алтернативни неживотински продукти, в полза на хората, животните и околната среда. От гледна точка на храната това означава да се откажеш от всички продукти, получени изцяло или отчасти от животни. „(Vegan Society, 2017)

Съвети за вегетарианци и вегани

 • Здравословният и балансиран вегетариански хранителен режим трябва да е беден на наситени мазнини и богат на пълнозърнести храни, пресни плодове и зеленчуци.
 • Препоръчително е да се изяждат поне пет порции от разнообразни плодове и зеленчуци ден. „Изяж дъгата“ – избирайте плодове и зеленчуци с различен цвят.
 • Вегетарианците и веганите може да изпитват недостиг на определени нутриенти, обърнете внимание на тези, които съдържат протеини, желязо, цинк и витамин В12.
 • Белтък/Протеините имат важна функция в тялото и е от изключително значение за растежа и развитието на организма. Вегетарианските и веган източници на протеин са ядките, бобовите култури, варивата и соевите продукти.
 • Цинкът е необходим, за да подкрепи имунната система на организма. Източници на цинк за веганите и вегетарианците са бобът, ядките, варивата и соевите продукти.
 • Желязото е необходимо на тялото, за да се предотврати железния дефицит или дори анемия. Източници за вегетарианците могат да са сушените плодове, пълнозърнестите храни, соевите продукти и повечето тъмнозелени листни зеленчуци.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия, ако сте бременна, кърмите или сте под специално лекарско наблюдение. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания. Не използвайте, ако сте алергични към соя. Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца.

Формула

Две таблети на ден мултивитамини и минерали за жени вегани и вегетарианци

Нутриенти Средно за 2 таблетки % ПДП
Масло от Пореч 100 mg
Масло от Вечерна иглика 100 mg
Цитрусови биофлавоноиди 10 mg
Естествени каротеноиди смесени 2 mg
Витамин D (като D2 400 IU) 10 µg 200
Витамин Е 30 mg α-TE 250
Витамин К 90 µg 120
Витамин C 60 mg 75
Тиамин (Витамин B1) 10 mg 909
Рибофлавин (Витамин B2) 5 mg 357
Ниацин (Витамин B3) 36 mg NE 225
Витамин B6 10 mg 714
Фолиева киселина 400 µg 200
Витамин B12 30 µg 1200
Биотин 50 µg 100
Пантотенова киселина 6 mg 100
Магнезий 100 mg 27
Желязо 14 mg 100
Цинк 15 mg 150
Мед 1500 µg 150
Манган 2.5 mg 125
Селен 100 µg 182
Хром 50 µg 125

mg – милиграми, mcg/ µg – микрограми, ПДП – Препоръчителна дневна доза (EC)

Прием

Две таблетки на ден с основното хранене. Изпийте с чаша вода или студена напитка. Не дъвчете. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Не е необходим допълнителен прием на друг мултивитаминен продукт или друг такъв от серията Wellwoman едновременно с Wellwoman Веган.

 • Подходящ за вегетарианци и вегани
 • Без глутен
 • Без консерванти, изкуствени оцветители или мая
 • Без нишесте или мая
 • Не е тестван върху животни

 

Хранителна добавка

Консултирайте се с лекар преди прием на хранителни добавки, в случай че сте бременна, кърмите, под медицинско наблюдение, имате епилепсия, хемохроматоза, страдате от хранителни алергии или имате непоносимост към някоя от съставките. Тъй като Wellwoman Веган съдържа витамин К, в случай че приемате перорални антикоагуланти (лекарства за разреждане на кръвта), не употребявайте тази добавка, с изключение само след препоръка на наблюдаващия Ви лекар. Този продукт съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за много малки деца.

Не използвайте този продукт, ако сте алергични към соя.

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Да се съхранява в сухо помещение с температура под 25 °С , на недостъпно за деца място.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Не ползвайте този продукт, ако сте алергични към соя. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

Често задавани въпроси

Защо е създаден Wellwoman Веган?

Wellwoman Веган е специално разработен за жени спазващи вегетарианска или веган диета. Тази пълноценна мултивитаминна добавка съдържа в една таблета дневно богата гама нутриенти, минерали и микроелементи, вкл. билките вечерна иглика и пореч. Wellwoman Веган се различава от другите брандове мултивитаминни добавки с внимателно балансираните нива на нутриенти и осигурява подкрепа на онези области на здравето, които са от първостепенно значение за жените. Формулата включва вегетарианска и веган форма на витамин D, плюс по-високи нива на желязо и витамин В12 (сравнено с Wellwoman Оригинал), специално съобразено с вегетарианския и веган начин на живот.

За кого е предназначен Wellwoman Веган?

Wellwoman Веган се препоръчва за жени от всички възрастови групи за поддържане здравето и жизнеността на организма. Добавката е идеална за тези, които спазват вегетариански или веган начин на живот. Формулата на продукта включва богата гама нутриенти и микроелементи, като витамин В6 за регулиране на хормоналната активност, желязо за нормално образуване на червени кръвни телца и хемоглобин, (особено важно по време на месечния цикъл), които подкрепят най-важните области на женското здраве.

Може ли Wellwoman Веган да се ползва по време на бременност и кърмене?

По време на бременност ние препоръчваме прием само на мултивитамини специално формулирани за времето на бременността, като напр. Pregnacare. Продукти от гамата Pregnacare на Витабиотикс съдържат комбинация от 19 витамини и минерали внимателно подбрани и съчетани за пълноценна подкрепа и грижа преди зачеване, по време на бременност и кърмене. Pregnacare Оригинал и Pregnacare Сироп са единствени продукти от гамата, които са подходящи за вегетарианци (но не и за вегани). Приемът на Pregnacare е подходящ още при първите опити за зачеване. Wellwoman Веган съдържа препоръчителната доза 400µg фолиева киселина и 10µg витамин D, затова не е проблем, ако забременеете по време на прием на Wellwoman Веган. Добавката може да се приема и по време на кърмене, ако е необходимо.

Може ли Wellwoman Веган да се ползва едновременно с лекарства?

Wellwoman Веган може да се използва в комбинация с лекарствени медикаменти, защото съдържа  само балансирани нива на витамини и минерали и в състава му няма хормони или лекарства. Може да се приема също и с противозачатъчни таблети. Моля посъветвайте се с Вашия личен лекар или фармацевт, ако желаете някакъв специфичен съвет.

Колко таблетки съдържа една опаковка Wellwoman Веган?

Опаковката на Wellwoman Веган съдържа 60 таблетки, като се приемат по 2 таблетки на ден.

Има ли нежелани ефекти от приема на Wellwoman Веган?

Не са забелязани никакви странични неблагоприятни ефекти от приема на продукта, ако са спазени указанията за дозировка. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. При предозиране веднага потърсете съвет от специалист.

Имате нужда от помощ, за да преглътнете таблетката?

Затрудненията при поглъщането на таблетки се среща доста често. Витабиотикс изследва проблема задълбочено и препоръчва след като сте сдъвкали малко храна, напр.банан, точно преди да го глътнете, сложете таблетката в устата си и тогава преглътнете всичко заедно, след което пийнете малко течност. Гърлото се отваря по-широко, за да поеме храната и така таблетката трябва да премине по-лесно през него. Таблетките също може да се приемат и с по-гъсти течности, напр. кисело мляко, различни йогурти и кефири или смутита.

Кои са активните съставки?

Вижте информацията за състава на продукта.

Колко време е необходимо, за да се видят ползите от продукта?

Резултатите са строго индивидуални, но ние очакваме да изпитате ползите на продукта след няколко седмици, с видими резултати от един до три месеца след началото на приема. Редовният прием е препоръчителен. Няма ограничения в продължителността на употребата на Wellwoman Веган.

Някои от Препоръчителните дневни дози ( ППД )са над 100%. Това безопасно ли е?

Определени витамини могат да се приемат в нива надвишаващи десетократно или стократно препоръчителните дневни дози, докато за други нивото на безопасност е много по-близо до ПДД. Поради тази причина всеки витамин трябва да се разглежда на индивидуална основа от гледна точка на тяхното безопасно ниво.

ПДД е количеството витамин или минерал, който е изчислен да помогне за предотвратяване на основни състояния на дефицит при преобладаващата част на населението. Въпреки това, някои витамини и минерали в оптимални нива надвишаващи ПДД многократно са показали, че имат положителни резултати в специфични области на здравеопазването. Това е причината, поради която някои елементи имат определени нива, по- високи от 100% ПДД.

Всички продукти на Витабиотикс са разработени с помощта на най- новите научни изследвания и съдържат ефективни нива на витамини и минерали, като същевременно се избягват всякакви прекомерни количества, в съответствие с официалните горни безопасни граници за витамини и минерали.

Витабиотикс избягва равнища „мега дози“ на хранителни вещества и винаги подчертава важността на безопасни, умерени и разумни нива на витамини и минерали, внимателно балансирани, за да се максимизира комбинирания им ефект – подход, който се подкрепя от много експерти и изследователи през годините.

Винаги четете указанията за прием на продукта. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Както и при употребата на други хранителни добавки потърсете професионален съвет преди използване, ако страдате от някаква форма на хранителна алергия или сте под специално лекарско наблюдение. Не ползвайте този продукт, ако сте алергични към соя. Продуктът съдържа желязо, което приемано в превишени дози, може да е вредно за малки деца. Хранителните добавки не могат да заменят разнообразната и балансирана хранителна диета и здравословен начин на живот и не са предназначени да лекуват заболявания.

img_23
Wellwoman® Оригинал
img_292
Wellwoman® Плюс
wellwoman-vegan
Wellwoman® Веган
img_136
Wellwoman® Напитка