1. Маг-фарм. Бакърджиева, какво представлява остеопорозата?

Остеопорозата е здравословно състояние, което отслабва костите, като улеснява много счупването им, дори след леко чукване, удар или падане. Заболяването засяга милиони хора по света и всяка година хиляди от тях счупват кост като резултат на остеопороза.

Мнозина вярват, че само възрастните хора са засегнати от остеопороза, а всъщност много от по-младите хора също страдат от това състояние. Средно всеки пети мъж развива остеопороза в сравнение с около половината от жените.

  1. Как да подобрим здравето на костите и да намалим вероятността за развитие на остеопороза?

Точно както бихте се опитали да се грижите за сърцето и ума си, трябва да се стараете да поддържате здравето на костите си, за да предотвратите развитието на състояния като остеопороза в бъдеще.

Никога не е рано да започнете да мислите за здравето на костите – всъщност е много по-малко вероятно да развиете състоянието, ако предприемете необходимите стъпки в по-млада възраст. Препоръчва се  да „изградите своята костна банка“, преди да достигнете 30-ия си рожден ден, за да увеличите наистина шансовете си да избегнете състоянието.

Поддържането на здравословна балансирана диета и добро телесно тегло са първите стъпки към укрепване на здравето на костите. Калцият е съществена част от здравословната балансирана диета и всеки, който е веган или не консумира млечни продукти, трябва да обърне особено внимание на включване в менюто си на калций от други източници.

Намерете време за 30 минутни упражнения всеки ден. Независимо дали това е бърза разходка до работа, джогинг по залез слънце,  фитнес тренировка или дори забавно и вълнуващо занимание с батут или аеробика и др., редовните физически упражнения работят ръка за ръка със здравословната, балансирана диета, за да поддържат тялото толкова щастливо и здраво, колкото е възможно.

Избягвайте да пиете твърде много алкохол и да пушите изобщо, и двете могат да увредят цялостното здраве и способността на тялото да се бори с опасни и вредни състояния.

Помислете дали да добавите Osteocare към ежедневната си диета, витаминна добавка от Vitabiotics, която е специално разработена за подкрепа на мъже и жени от всички възрасти за поддържането на здрави кости.

Костта е жива тъкан и за да я запазите здрава е необходимо ежедневно да приемате точните нутриенти с Вашата дневна диета. Калцият е от съществено значение за поддържане на костите в добро състояние, заедно с витамин D, който способства за неговата абсорбция и усвояване. Цинкът и магнезият са също съществени фактори, участващи в регенерацията на костната клетка. Освен за здрави кости и зъби, калцият е жизненоважен за мускулите, нервите и сърцето. Той има съществена роля в клетъчното възстановяване и контрола на артериалното налягане. За съжаление, много хора, и по-специално онези, които изключват от дневната си диета млечните продукти е възможно да не получават необходимото количество Калций, от което се нуждаят.

  1. Кои са рисковите фактори за развитите на Остеопороза?

– Потенциално модифицируеми – пушене, критично ниско тегло, дефицит на естроген, ранна менопауза (настъпваща преди 45 години), аменорея преди настъпване на менопауза, премахване на двата яйчника, недостатъчен прием на калций и витамин D, прекомерна консумация на алкохол, недосатъчно активен начин на живот и влошено общо здравословно състояние;

– Немодифицируеми – възраст, пол и счупвания при роднини първа степен.

  1. Кога се препоръчва приемането на Osteocare таблети?

Изследванията показват, че колкото по-рано и мъжете и жените приемат тези хранителни вещества, толкова по-добре.

Получаването на достатъчно количество калций е особено важно за:

  • Деца, в период на израстване
  • По време на бременост и кърмене
  • По време и след менопауза
  • За възрастни мъже и жени
  • За спортисти, танцьори и хора на диета за отслабване

Osteocare таблети е създадена за дългосрочна употреба и може да се приема толкова дълго, колкото е препоръчано. Одобрена е и от Асоциацията на вегетарианците във Великобритания.

5.     Възможно ли е калциеви добавки като Osteocare сироп да причинят камъни в бъбреците?
Не, защото съдържа калций, който е в комбинация с други синергични ко-фактори като Магнезий. Присъствието на минерала Магнезий подпомага намаляването на риска от образуване на калциево-оксалатни камъни.

6.     Какъв е източникът на калций изполван в Osteocare?

Калцият в продуктите Osteocare е под формата на калциев карбонат, който осигурява най-високата възможна концентрация на елементарен калций в една хранителна добавка. Това означава че Osteocare може да осигури пълната препоръчителна дневна доза от калций и други минерали без необходимостта да се приемат много таблетки.

7.     Има ли някакви препоръки за хората, които трудно приемат таблети?

В повечето случаи калциевите добавки са в по- големи таблети в сравнение с другите медикаменти. Таблетите на Osteocare са специално създадени в овална форма с гладки краища за по- лесно поглъщане. Въпреки това, ако ви е трудно да поемете таблетата можете да я поставите в парче сдъвкана храна и да преглътнете храната заедно с голямо количество вода след това. Може да използвате различни кисели млека или смутита, за да преглътнете по-лесно таблетите. Ако и в този случай имате затруднение в поглъщането на таблетите можете да използвате Osteocare сироп.

8.     Абсорбцията на Osteocare таблети толкова бърза ли е колкото при течната версия?

Osteocare таблети са тествани дали осигурят правилния профил на разпадане и разтваряне.  Недопускащи отклонения фармацевтични тестове за разтваряне, проведени при същите киселинни условия, каквито са условията в стомаха показват, че таблетката се разтваря в периода от 6 до 15 минути (средно). След като таблетката е разтворена нутриентите от таблетката форма ще бъдат абсорбирани за почти същата скорост както при течната форма.